Reklama

Reklama

Nicholas Von Orton (Michael Douglas) má na konte 600 miliónov dolárov, patrí mu administratívna budova v centre San Francisca a prekrásny zámok za mestom. Má peniaze, kam sa pozrie, a kam sa pozrie, tam vidí peniaze. Aj tak však pri sledovaní ekonomického spravodajstva večeria sám. Manželka s dieťaťom ho opustila už pred rokmi, nemá ani dobrých priateľov. Osobná kríza sa prehĺbi v deň jeho 48. narodenín – v rovnakom veku totiž jeho otec spáchal samovraždu. Ako jediné východisko zo slepej uličky sa javí prekvapenie od brata. Conrad (Sean Penn) daruje Nicholasovi k narodeninám výnimočný darček, ktorým je vstupný kupón do tajuplnej Hry. Tá nemá žiadne pravidlá, prihláška však sľubuje zážitok, ktorý mu zmení život. Nicholas napokon prihlášku vyplní, ale o hre sa aj tak nič nedozvie. Po podpise zmluvy sa však začne krútiť spočiatku nenápadný kolotoč, ktorý však hrozí zničením jeho kariéry, bohatstva, postavenia, slobody a nakoniec i života... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (1 415)

Ded@M@tes 

všetky recenzie používateľa

Nezvyklý dárek dostane bankéř a multimilionář Nicholas Van Orten ( Michael Douglas ), jenž má oživit jeho nudný život. Tajemný film plný napětí. Něčeho podobného se zúčastnit by bylo unikátní. Jen by mne asi nebavilo vyplňovat takový obsáhlý dotazník a projít různými testy. ( Hodnocení: 8/10 ) ()

CANNIBAL 

všetky recenzie používateľa

Celý film byl bezesporu perfektní až do doby jeho konečného vyvrcholení, resp. propadáku. Aby se Michael Douglas, alias Orten přesně trefil a skočil v tom správném místě do určitého bodu. Tak to už je teda extrémně nevěrohodný. To by byla až příliš velká náhoda. Za mě jenom *** hvězdy. A to jenom proto, že zbytek filmu jak už jsem říkal, byl opravdu mysteriózně dobře zpracovaný a to vč. hudby. ()

Reklama

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Určitě mám dlouhá léta budovanou slabost pro velké filmy Michaela Douglase z 80. a 90. let a Fincherova Hra patří mezi vrcholy této skvělé epochy. Kdo by odolal napínavým thrillerům, ve kterých Michael prakticky nesleze z plátna? Parťáky mu jsou Sean Penn a Deborah Kara Unger, téma je dobově poplatné v mnoha ohledech a je to celé velmi příjemné. Takovému požitku nelze odolat. ()

Cival 

všetky recenzie používateľa

Fincher je nejlepší režisér své generace. A dokazuje to i ve Hře - takhle má vypadat správný temný thriller. Když ani divák ani hlavní hrdina neví, kde je pravda, to se ta deprese hnedka vyrábí trochu jednodušeji. Skvělá práce i při okázalém budování paranoie, i při minimalistických hlodancích do zdravého rozumu. ()

Marigold 

všetky recenzie používateľa

Daiva Finchera mám rád pro jeho talent "udělat" velkou atmosféru a vtisknout každému filmu specifický styl. Přesto má s Hrou určitý problém, protože mi tahle scénáristická mystifikace připadá jako film na jedno použití. Ne že by mě nebavilo sledovat způsob, jakým se celá ta hra s divákem děje, ne že by Fincher neopatřil snímek svým typickým režijním stylem. Prostě tam chybí to neurčité jiskřivé něco, co má v sobě třeba "Sedm". Na druhou stranu, tohle je čistý a velmi přímočarý thriller, čili vytýkat mu nedostatek hloubky je nespravedlivé. Na pobavení dost dobrý filmový materiál. ()

Galéria (72)

Zaujímavosti (47)

  • Kvôli hľadaniu perfektného zvuku motora pre Nicholas' 7 série BMW si jeden člen z ozvučovacieho tímu na pol dňa požičal od svojho kamaráta z vysokej školy Dinana modifkované BMW 540. (Spilvo)
  • V záberoch, kde sa Nicholas (Michael Douglas) snaží odomknúť vlastný kufrík, sa mení typ zámku. V okamihu ako doň vkladá kľúč, má kľúčová dierka odlišný tvar ako v predchádzajúcom a nasledujúcom zábere. (sad47)
  • Jodie Foster nedostala rolu, pretože Fincherovi bolo nepríjemné dať do vedľajšej roly herečku a filmovú hviezdu jej formátu. Po rozhovore s ňou uvažoval o prepísaní postavy Conrada (Sean Penn) na Nicholasovu dcéru, aby Foster mohla hrať túto významnejšiu rolu. Douglasovi sa však tento nápad nepáčil a požiadal, aby sa postava zmenila na jeho sestru, čo bolo zvláštne zase pre Jodie Foster, keďže Douglas je od nej takmer o 20 rokov starší a objavil sa s ňou vo filme Napoleon a Samantha (1972), keď mala ona iba 9 rokov, zatiaľ čo Douglas mal už 28. Nakoniec si po nezhodách nezahrala vôbec. (Arsenal83)

Reklama

Reklama