Reklama

Reklama

Tamara Dreweová

  • Slovensko Tamara Drewe (festivalový názov) (viac)
Trailer

Mladá novinárka a autorka fejtónov Tamara Drewe (Gemma Artertonová) sa po rokoch vracia do svojho rodiska na malebnom anglickom vidieku, kde prežila detstvo. Dôvodom jej návratu do rodnej dedinky v Dorsete však nie je potreba odpočinúť si či zaspomínať, ale zrekonštruovať a predať svoj rodný dom po smrti matky. Jej prítomnosť však vyvolá u miestnych starousadlíkov nebývalý rozruch a rozvíri inak stojaté vody pokojného vidieka. Tamara zisťuje, že súčasný anglický vidiek je oveľa zábavnejší než ten klasický, je plný pompéznych spisovateľov, bohatých víkendových obyvateľov, buržoáznych bohémov, nadržaných rockových hviezd a, samozrejme, domácich zvierat a dobytka, hlavne kurčiat a kráv. Ale kto si chce na vidieku užívať, nesmie sa báť špiny. A tak mladá žena v dedinke svojej mladosti obráti život miestnych obyvateľov hore nohami. Tamara, kedysi škaredé káčatko, sa premenila - s malou pomocou plastickej chirurgie - na neodolateľnú krásku. Kamkoľvek sa mladá žena pohne, sprevádza ju závisť, vášne, klebety a ohováračky. Pobláznení starousadlíci sa užierajú rôznymi chúťkami, žiarlivosťou, závisťou, ľúbostnými aférami a najrôznejšími ambíciami. Tamara nad nimi vládne najmocnejším a najstarším kúzlom zo všetkých - sexuálnou vyzývavosťou svojej mladosti. Tamaru však viažu city hneď ku dvom mužom naraz, no váha medzi nimi a nedokáže sa rozhodnúť, ktorého si z nich si vyberie. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (145)

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Spisovatelé jsou zloději a lháři. Tento zásadní poznatek jsem si odnesl ze snímku, kterému sice zcela nerozumím, ale dýchla z něj na mne pohoda venkova, otřásl mnou smrad kravího lejna, zaujal mne vztahový megamix a rozhodně nešlo přehlédnout znuděnou nadrženost místních puberťaček. Až se zkrátka jednou rozhodnu napsat sto dílů encyklopedie o barvě ranní stolice Járy Cimrmana, tak si nějaký podobný Dům spisovatelů taky najdu. ()

ZkuKol 

všetky recenzie používateľa

Stephen Frears je velmi schopný chameleon. Skáče z žánru do žánru, vždy odvede poctivou práci a občas je to i výjimečný zážitek. Tamara je takový velmi příjemný film plný britského humoru. Hlavní roli ve filmu hraje sympatická díra Ewedown, kde chcíp pes a klid je tam takový, že tam jezdí neúspěšní spisovatelé hledat nápady či jenom azyl. Složení charakterů je naprosto klasické od vilné barmanky, přes místní drbny až po světáckého spisovatele. Zažité pořádky nabourá návrat Tamary, jež je skvěle ztvárněná čím dál víc sympatickou Gemmou. Frears se soustředí na pointované dialogy a idylické prostředí, pod jehož povrchem bublá kotlík emocí a podezření - jen se vylít. Film je naplněn příjemnou britskou kytarovkou a kamera si hraje s pastelovými barvami. Není to vždy dokonalé, méně zblázněných slečinek, více scén Lukea a Gemmy a možná ne tolik od začátku jasných zápletek. Ale je to takové příjemně pozitivní, hezky se na to kouká a rozhodně tím čas neztratíte, naopak užijete si ho. Je to tu díra, ale včera dorazila Tamara, nejdřív si nabrnkla známýho bubeníka, pak starýho (ale zajištěnýho) pisálka, jenže mi všichni víme, že vlastně chce pořád Andyho, ale ten zase běhá za barmankou, co myslíte, jak to dopadne... 70% ()

Reklama

pakobylka 

všetky recenzie používateľa

O tom, že dokonalý profil vám štěstí nezaručí. Mile nekorektní parodie ... na pozadí čtvera ročních období ... v popředí se zdánlivě ospalým - a trochu snobským britským venkovem. Je svéhlavá a nekonformní, žije přítomností, prosazuje vlastní názory a nepřipouští diskusi. Její pohled je lehce sarkastický a své hrdiny nikterak nešetří, přesto se dá říct, že má pro ně pochopení. Finále je poněkud dramatičtější, než byste u dílka označeného jako "romantická komedie" čekali, ale ve své podstatě je dokonalé. ()

Greg 

všetky recenzie používateľa

"I got three valentines. One from Mom, one from that peanut Ryan, and a mystery one from Ben. - I sent you that." Takže za prvé, má to být komedie, ale mně to tak vůbec nepřipadalo. Zasmál jsem se asi dvakrát (i když to bylo spíš jen pousmání). Za druhé, když to není vtipné, aspoň by to mohlo mít dobrý konec. Ani toho film moc nedosáhl (až na jednu vyjímku). Aspoň, že se povedla hudba a herecké výkony. O výkonu Gemmy Arterton tady psát nebudu (jako skalní fanoušek bych nehodnotil objektivně), ale i ostatní hrají velmi dobře a to film zachraňuje od nižšího hodnocení... Ale ne, není to špatný film, jenže v rámci kvalitní britské filmové tvorby je to pouze průměr. ()

Džejkop 

všetky recenzie používateľa

Tamara se po letech rozhodla vrátit na svou rodnou hroudu. Do vesnice vtrhne ve velkém stylu a svýma šortkama rozhodí sandál zahradníkovi, zpěvákovi indie-rockové kapely a úspěšnému promiskuitnímu spisovateli. Dokonce i některé ženy zaznamenají její přítomnost. A právě ty nejmladší postupně rozpoutají kolotoč událostí, které Tamaře poněkud zpřehází původní záměr, se kterým sem přijela. Prodej statku se záhy rozplyne jako pára nad hrncem. Já to pořád říkám, že nechávat klíč od dveří pod rohožkou nebo květináčem je chyba. Když oni to ty venkované tak rádi dělají. ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (5)

  • Premiéra se konala 6. září 2010 v Odeon Leicester Square. (BLANIK.)
  • Film vychází ze stripů Posy Simmondsové vydávaných novinami Guardian. (ČSFD)

Reklama

Reklama