Reklama

Reklama

Po vražde prezidenta Abrahama Lincolna bolo zatknutých sedem mužov a jedna žena a všetci boli obvinení zo sprisahania za účelom atentátu. Obvinená žena, štyridsaťdvaročná Mary Surrattová bola majiteľkou penziónu, v ktorom sa atentátnik John Wilkes Booth stretával so svojimi komplicmi a plánoval útok. Zatiaľ čo sa proti nej obracia nenávisť celého národa, Mary má len jedinú nádej na záchranu života - mladého právnika Fredercka Aikena. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (214)

TeeAge

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: James D. Solomon / Story by James D. Solomon, Gregory Bernstein | Hudba: Mark Isham | Produkcia: Robert Redford, Brian Falk, Bill Holderman, Greg Shapiro, Robert Stone | Distribúcia: Roadside Attractions | Štúdio: American Film Company, Wildwood Enterprises | Rozpočet: 25 miliónov $ | Tržby: 11,494,027 $ || ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Boj proti větrným mlýnům v podobě předpojatého soudu a státního žalobce upravujícího si podobu procesu tak, jak se mu to zrovna hodí. Soudní drama o marné snaze Fredericka Aikena zachránit život Mary Surrattové, obviněné z plánování atentátu na prezidenta Lincolna. Zároveň další z filmů pokládající otázku, zda jsou zájmy skupiny nadřazeny zájmům jednotlivce. A také, a to především, velké sólo pro Jamese McAvoye. 85% ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Veľmi dobre natočená verzia časti dejín, na ktorú by najradšej Američania zabudli. Prísť takým potupným spôsobom o prezidenta Lincolna bolo určite riadne frustrujúce, takže sa im ani nemožno čudovať, že v prípade úbohej majiteľky penziónu Marry Surratt obchádzali zákon ako sa len dalo. A keď to nešlo inak, tak aj s poverením prezidenta. Veľmi smutné a nespravodlivé. Presne ako bolo povedané vo filme: ... v čase vojny spravodlivosť mlčí..." O tom je i celý film. 80/100 ()

Isherwood 

všetky recenzie používateľa

Zpočátku mě braly myšlenky typu ‚akademická nuda‘, avšak od momentu, kdy McAvoy začne pochybovat, vezme vás politický glosátor Redford za ručičku a provede odvrácenou tváří posvátné americké Ústavy způsobem nevídaným. Čekal jsem glorifikované hrdiny ve střetu s esenciálním zlem, ale Redford postavám vkládá do úst formulky, jimiž se mnozí státníci zaštiťují dodnes, a proto umí jeho film popichovat svou aktuálností i přesto, že herci mají na sobě historické kostýmy. A jsou to nakonec oni, jejichž suverenita i na minimálních prostorech (Kevin Kline!) vám dovolí zapomenout na to, že je to celé podané tak nějak… ‚filmově‘. ()

=woody= 

všetky recenzie používateľa

Nechávám pozdravovat.. Redfordova tvorba posledních let se vyvíjí, ač se to třeba na první pohled nezdá, stejným směrem.. Mohu-li vzít za příklad jiného barda, srovnám Roberta se Spielbergem.. Dokonalá, léty vypilovaná režie ve službách vlasteneckého vymáhání spravedlnosti.. Ne náhodou sahá po látce, vracející se k politickým kotrmecům, za účelem osvětlit dějinné události.. Jen je holt třeba počítat s rozpaky na ostatních kontinentech.. Mějte se filmově! Woo. ()

Galéria (103)

Zaujímavosti (15)

  • Během scény polapení a zastřelení má J. W. Booth stále svůj pověstný knír. Skutečný Booth si ale oholil tvář bezprostředně po vraždě prezidenta, aby bylo těžší ho poznat a identifikovat. (Morien)

Súvisiace novinky

Indy 5, Transky 3, Lincoln, Harvey

Indy 5, Transky 3, Lincoln, Harvey

16.09.2009

Aneb „Steven Spielberg má napilno“. Pojďme popořadě – Harrison Ford pro magazín People řekl, že se Spielberg a Lucas shodli na zápletce pro Indianu Jonese 5. Už prostě vědí, co bude Indy tentokrát… (viac)

Reklama

Reklama