Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupine antropológov pod vedením profesorky Kay Foster (Julie Amato) sa podaril pri vykopávkach v indiánskej rezervácii, v posvätnej v arizonskej púšti, zaujímavý objav. Našli mumifikované indiánske telo. Telo prevezú do múzea, aby ho mohli podrobiť sérii testov. Ich konanie s nevôľou pozorujú miestni obyvatelia. Jeden z nich, šaman Aranjo (Henry Bal), v noci tajne vnikne na miesto vykopávok a nájde predmet patriaci mŕtvemu, ktorým nie je nikto iný ako Nahalla, šaman, kedysi stojaci na čele vražedného kultu bojujúceho proti bielym prišelcom. Aranjo by sa rád stal nositeľom Nahallovej sily, a tak uskutoční magický obrad. Ten však nedopadne podľa jeho predstáv. Duch mŕtveho sa zmocní jeho tela, aby ho využil na svoje vražedné plány. (beso74)

(viac)

Recenzie (2)

beso74 

všetky recenzie používateľa

Podpriemerný slasher z obdobia budovania pravidiel tohoto žánru, ktorý trpí predovšetkým na fakt, že väčšinou je figu vidieť. Po úvodných 3-4 minutách nasleduje takmer štvrťhodina ponorená v tme, počas ktorej to asi väčšina divákov vzdá. Po pravde, aj keby bol obraz čistučký ako tatranský potok, aj tak by sa na príbeh o reinkarnovanom indiánskom šamanovi pachtiacom po bielej squaw, doprevádzaný hudbou požičanou od austrálskych Aborigincov nestal nijako extra zaujímavým. Pred úplným krachom tak zachránil film jeho koniec a scéna v múzeu, kde sa Nahalla pokúša zmocniť Kay. To je však na film trvajúci 90 minút nejako málo... ()

Zupan_ 

všetky recenzie používateľa

Veľmi neznámy a neprávom zabudnutý kúsok ktorý stavia hlavne na atmosfére. Kvalitné on screen gore, zaujímavý pribeh a trocha supernaturality.V porovnaní s tematicky rovnakým a dosť známejsim sračkoidným počinom Scalps toto vyzerá ako Krstný Otec.Tento film očividne sprevádzala veľmi zlá VHS distribúcia keďže po nete sa váľa iba jeden otrasný rip a VHS je veľmi rare k nezohnaniu,dokonca sú tu aj náznaky že kazety vyšli až v roku 88.Film je tak obskurný že dokonca tu máme rozdielne názory na to kedy vôbec vyšiel niektore stránky tvrdia že v roku 80 a niektoré 82 a 83 čo by mohlo naznačovať aj problematickú produkciu. Režisér nikdy nič iné nenatočil a zjavne sa na filmový priemysel vysral, čomu sa ani nečudujem a producent odmietal dať akékoľvek práva aspoň na DVD pre fanúšikov po kontaktovani. Takže film skončil vo večných loviskách. Aj keď malá nadej tu je, pred dvoma rokmi producent odišiel na večnosť snáď aspoň teraz ten film pustí z rúk. ()

Reklama

Reklama

Reklama