Reklama

Reklama

Než sa mu podarilo nezmazateľne a navždy zmeniť vývoj lekárskej vedy, musel Ben Carson (Cuba Gooding Jr.) prekonať množstvo prekážok. Spočiatku to totiž s jeho šancami uplatniť sa v živote vôbec nevyzeralo ružovo, práve naopak vyrastal v polorozpadnutom rodičovskom dome, obklopený nepredstaviteľnou chudobou a predsudkami, v škole patril k priemerným, ak nie rovno podpriemerným žiakom a navyše často podliehal výbuchom nekontrolovateľnej zúrivosti. No jeho mama Sonya (Kimberly Elise) nikdy neprestala veriť, že Ben to jedného dňa ďaleko dotiahne, a tak ho cielene viedla k tomu, aby využil všetky šance, ktorá ona sama nikdy nedostala, a pomáhala mu tiež rozvíjať jeho fantáziu, jeho inteligenciu, no predovšetkým jeho vieru v samého seba. A práve táto viera ho napokon spasila – umožnila mu totiž nasledovať svoj sen a stať sa... Jedným z najlepších neurochirurgov na svete! (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (54)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Tuctovy Hallmarkovsky jednoduchy zivotopisny film pre zenskeho divaka o jednom nadanom chirurgovi. Jeho pribeh je podany dost bezkonfliktne. Ked uz k nejakemu drobnemu dôjde, tak sa rychlo vyriesi. Sledujeme jeho detstvo. Jak sa tvrdym studiom vypracoval zo zlych pomerov. V tomto pohodovom podani to vyzera ako hracka. Az sa z neho stal uspesny clovek, ktoreho caka narocna operacia. Ta jedina prinasa vdaka svojej zlozitosti trochu napätia. Ale uz od zaciatku, je vdaka pozitivnemu ladeniu filmu jasne, ako sa skonci. Dufal som, ze to bude aspon poriadny dojak, ale ani v tomto smere to nenadchne. Niekomu snad tento pribeh môze pripadat inspirativny. Mna to v tomto nenarocnom prevedeni skôr nudilo. 5/10. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Klasická rozprávočka o splnenom americkom sne, na účely filmu pekne vyžehlená a s chirurgicky presne odstránenými nevhodnými názormi a príhodami. Výsledkom ja najkratšia spojnica medzi raným detstvom a úspešným vyvrcholením kariéry talentovaného neurochirurga. Životopisné filmy sa podobajú ako vajce vajcu. Asi preto, že inak by nepôsobili inšpiratívne. V tomto filme ma príjemne prekvapil Cuba Gooding Jr. Žiaden herecký zázrak sa nekonal, ale aspoň ma neodpudzoval do tej miery, ako v iných filmoch. A nakoniec chcem oceniť aj príjemnú stopáž. ()

Reklama

Kryšpín 

všetky recenzie používateľa

Nádherný a dojemný příběh u kterého máte slzy v očích, i když je všechno v naprostém pořádku. Většina filmů je ve stylu "Jak Honza ke štěstí přišel", ale tady štěstí nemá co dělat. Všechno je to vypracovaný tvrdou pílí a podporou osoby, na které vám nejvíce záleží. Určitě jste slyšeli - uč se a někam to dotáhneš. Nevěřili jste tomu, co? Ale i touto cestou se můžete dostat na vrchol. Pokud jste tedy opravdu vyjimečným... A nebo v sobě máte něco vyjimečného. Jako má Ben Carson vyjimečné ruce. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

"Vždy zvládneš všetko to čo ostatní, ibaže ešte lepšie..." C. Gooding nikdy nepatril medzi hercov, ktorých by som vyhľadával, ale tento malý tv film o zázračných rukách Dr. Carsona ma zaujal. Dnes sa zrastené dvojčatá oddeľujú bežne, hoci stále ide o mimoriadne náročnú operáciu. Dovtedy to však nikto úspešne nezvládol. Film odkrýva detstvo B. Carsona i jeho cestu za doktorským titulom a uznávanou osobnosťou. Keď si tak spätne vybavujem filmy, v ktorých C. Gooding hral, tak ide pravdepodobne o jeden z jeho najlepších filmov aj keď iba televízny. 80%. ()

arbitr 

všetky recenzie používateľa

Stoji za to vidět skutečný příběh lékaře, který to v mládí neměl lehké, ale díky mámě a své pílI se vypracoval na jednoho z nejlepších neurochirurgů na světě. Hudební složka jeho umění podtrhuje, musím však souhlasit, že jediný rušivý element je představitel hl.role. Zvláště na vysoké vypadal jako jejich docent a ne spolužák. Zahraje ještě někdy alespoň jako ve filmu Jerry Maguire? ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (2)

  • Herečka Kimberly Elise, ktorá hrá Benovu maminu, je len o necelý rok staršia ako Cuba Gooding Jr., predstaviteľ dospelého Bena. (dodo24)

Reklama

Reklama