Reklama

Reklama

Pátranie po Zlatom kalendári

(TV film)
  • Slovensko Pátranie po Chráme slnka (viac)

Obsahy(1)

Shane West ako archeológ a dobrodruh Jack Wilder sa po smrti priateľa, ktorý zahynul pri explózii, rozhodol opustiť armádu a spojil sa so svojou bývalou priateľkou Mariou Martinezovou. Vydajú sa na expedíciu do Ánd, aby našli takzvaný Zlatý kalendár a pomocou neho bájne El Dorado, teda mýtické „Zlaté mesto“, ktoré sa údajne ukrýva v hlbokých pralesoch Peru. Je možné, že El Dorado skutočne existuje? Pri prechode džungľou v Andách musia prežiť stretnutia s bojovnými indiánskymi kmeňmi, prekonať rôzne pasce a prekážky, no predovšetkým kliadbu uvalenú na tajomné proroctvo Inkov. Keď dobrodruhovia začnú odhaľovať skutočné tajomstvá súvisiace s hroziacou globálnou klimatickou katastrofou, ich život ohrozí plukovník Sam Grissom a jeho po zuby ozbrojení vojaci, ktorí majú, prirodzene, tiež záujem zmocniť sa legendárneho pokladu... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (33)

TERRORDROME 

všetky recenzie používateľa

Ďalšia dobrodružná TV chujovina s ďalším vyhoneným klonom Indiana Jonesa. Hrdinovia hľadajú v pralese zlaté mesto a zloduchovia sa chcú na tom klasicky priživiť, lenže ich zožerú hnusné digitálne robo-medvede a potom všetko vybuchne aby nikto nič nezískal. Je tu pár podarených hlášok, jeden aztécky kapoeirista a Luke Goss ktorý mi je vždy sympatický ( aj keď je tu za hajzla ) takže dávam aspoň jednu blištivú hviezdu za snahu aj keď roztiahnuť takú otrepanú ničotnosť na 180 min si koleduje o odpad. ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Na tv film to docela uslo byt ty triky jsou hrozny a hlavni hrdina totalne nesympatickej to nepopiram ale ocenuji ze tento film jako hromada dalsich nevykrada Indianu jonese a jede si ve sve vlastni linii spousta akce prestrelek poradna hromada mrtvych a minimum nudy ten konec je pravda prehnanej film taky trpi nahustenosti postav kterych je tu tolik ze se v tom chvilema neorientujete ale jednu zcela jiste neprehlidnete a tou je padouch Luke Goss ktery je 3 slovy opravdu neskutecny parchant zahral to fakt paradne a pridal par udernych hlasek navic dabing Alese Prochazky k nemu luxusne zapada tohle nechapu ze to tu v zadny recenzi nikdo nezminil vsichni zas jenom koukaj jak to zdrbat co to da a ignoruji skutecnost ze ve svete vsech tech Flynu Carsenu Jacku Hunteru a Alenu Qutermainu je to jedina prijatelna alternativa k Indiana Jonesovi jeho kvalit to sice nedosahuje ani nahodou ale prezil sem ty tri hodiny bez uhony a podivam se klidni nekdy znova je to v pohode ()

Reklama

Prochy38 

všetky recenzie používateľa

Ubohost. Ale totální. Kopírovat veškeré Flynny Carsony, Tomb Rydery i Indiany Jonese, prosím, to je teď celkem moderní. Ale tohle bylo opravdu velmi slabé. Originální na tom nebylo snad vůbec nic. Možná, a to vlastně asi určitě. Tak neuvěřitelně nesympatický hlavní hrdina, že od půlky fandíte těm "zlým", to už jsem dlouho nezažil.... Škoda času. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Když půjdete kolem trafiky, tak si tohodle filmu všimnete. To je to jediný, co Vám po shlédnutí filmu v hlavě utkví. Já si filmu všiml, čapl ho a běžel domů s tím, že to bude bezva dobrodružnej film. Byl by to bezva dobrodružnej film, kdyby to nebyla šílená kravina. Pravda, sem tam nějaká scéna se mně líbila. Třeba amatérsky natočený útěk v jihoamerických ulicích, který vypadá jako kdyby nikdy nechtěl skončit a herec Shane West měl snad patery vyfluslý plíce. Jinak je to ale kravina, typická zhovadilost, kde mě překvapuje, že to samotným tvůrcům nedošlo, když něco takovýho natočili. ()

drankeryth

všetky recenzie používateľa

Musim sa priznat, ze ma tento film aj troska bavil. Bol to taky klon Indiana Jonese, ale k dokonalosti tohoto filmu ma El dorado este velmi daleko. Vo filme bola aj nejaka strelba, co ma len potesilo a tych pasci co ich pisu v obsahu filmu zas tak vela nebolo. Troska to aj zveliceli. Niektore vybuchy granatov boli spracovane dost amatersky a skor to vyzeralo ako nejaka zabavna pyrotechnika. Ako priklad spomeniem jeden granatomet, ktory pouzival jeden najomny zoldnier v indianskej dedine. Jeho vybuchy mali farbu ruzovu, bolo to troska pritiahnute za vlasy. Preco ruzovu? Hadam nechceli tvorcovia filmu spestrit film farbami? :) Celkom bol podareny vybuch helikoptery v dzungli. Film aj oplyva nejakymi fantasy prvkami, co ma prekvapilo, ako bolo ozivenie tych kamennych psov v tej podzemnej miestnosti. Nechapem jednu vec, zoldnieri do nich vystrielali dost nabojov a nic sa im nestalo, ale ked ich sef strelil jednou ranou do hlavy, tak sa im hlava rozletela na male kusky kamenia. Ze by on mal lepsiu zbran ako iny? Alebo tam mali smrtelne miesto? Tych psov aj mohli spracovat lepsie, vyzerali tak smiesne a pohybovali sa tak, akoby sa im ani nechcelo nic robit:) Skoda, ze film nedisponuje viac takymi zahadami a objavovanim cesty ku cielu, co by len bolo lepsie ku prospechu filmu. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (1)

  • Ve scéně, kde vede Indián Jacka (Shane West) a jeho přátele ke kánoi, Jack srazí jednoho z pronásledovatelů pěstí k zemi, ale v dalším záběru, kde si vezme jeho zbraň, voják nikde neleží. (JackBurda)

Reklama

Reklama