Reklama

Reklama

V úsilí nájsť darcu pľúc pre svoju dcéru, sa manželský pár dostáva do nebezpečných vôd. Paul Stanton, úspešný okresný advokát zo Santa Fe a jeho manželka Diana sa každý deň zobúdzajú s novou nádejou, že nájdu darcu pľúc pre ich dcéru Chloe. Dcérka má zriedkavú degeneratívnu chorobu a je na dlhom zozname čakateľov na dvojitú transplantáciu pľúc. Choroba sa zhoršuje a Paul je v zúfalstve ochotný riskovať všetko, len aby zachránil svoje dieťa. Dozvie sa, že v Mexiku je doktor, ktorý by mohol Chloe zachrániť. Ale keď tam príde, zistí, že doktorovi darcovia sú vlastne nedobrovoľné obete a jeho činnosť je kriminálna. Paul sa ocitol na životnej križovatke: má zastaviť nelegálne operácie a zachrániť tak stovky životov alebo zachrániť život svojej dcéry... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (175)

Marsik 

všetky recenzie používateľa

Jojo, ten konec! To bylo něco. Co k němu říct? Je pouze na vašem uvážení, jak byste se rozhodli vy. Já mám teda jasno. Jinak film jako takový mě oslovil a když začaly běžet titulky, ještě pár vteřin jsem opravdu čučel jak puk a nevěděl, co si mám myslet. Čili.. film bez pochyby zaujal, klobouk dolů. 75% ()

milancecil 

všetky recenzie používateľa

Po výborné pětihvězdičkové komedii S milenkou mé matky, režisérském debutu, je Inhale mé druhé seznámení s tvorbou tohoto islandského režiséra, tentokrát jde ale o žánrově radikálně odlišné dílo, o děsivé, neuvěřitelně kruté drama s obsahem odkrývajícím na příběhu zoufalých rodičů a jejich malé dcerky, jíž selhávají plíce, pozadí temného světa ilegálního obchodu s pro transplantace vhodnými orgány a s hrůzně zvrácenými praktikami při jejich opatřování, potenciálních dárců je totiž stále nepoměrně méně než kolik je na transplantace čekajících příjemců, komu z řady čekatelů dát tedy přednost, zachránit právě jeho život, když je pro každého tak velmi vzácný? Lidé jsou pak pro tu naději přežití ochotní podstoupit cokoliv, stačí jen mít hodně peněz a ochotně jimi zaplatit, mimořádné, až brutálně silné dílo se skvělým hereckým obsazením Diane Kruger a Dermotem Mulroneyem v rolích rodičů nemocné Chloe. ()

Reklama

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Nepozeralo sa mi to vôbec ľahko, aj zlé sny mi privodilo. Zúfalosť vo filme od začiatku až do úplného konca, aj keď bol príbeh vyrozprávaný napreskáčku, sa nevidí ani v najtemnejších hororoch. A ten beznádejný koniec s výberom medzi dvomi možnými tragickými závermi... Filmársky zvládnuté dobre, len škoda pár hluchých miest a prehnaného správania Mexičanov, trochu sa mi nechce veriť, že je to až také divoké. ()

grogodil 

všetky recenzie používateľa

....a titul najsnaživejšieho a najodhodlanejšieho otecka pre tento rok preberá od Liama Neesona (Taken) Dermot Mulroney :-) ...Síce sa zhruba druhá tretina filmu po príchode do Mexika nejak točí v kruhu a Paul v podstate len neustále dostáva od niekoho do držky, bez nejakého výraznejšieho posunu vpred, no nejakými dierami v scenári sa predsa len nakoniec prekľučkuje až k rozuzleniu, na ktoré sa ale naozaj vyplatilo počkať a pri ktorom ide všetka sranda stranou, pretože takémuto "buď - alebo" sa už povie poriadna morálna dilema (bez ohľadu na to, ako to nakoniec dopadne)...70% ()

Standito 

všetky recenzie používateľa

Slušný film, slušný... by bol, keby záverečné rozhodnutie nebolo padnuté na hlavu. Po tom, čím všetkým si človek dokáže prejsť, jeho správanie a konanie, aby zachránil vlastnú dcéru a nakoniec pristúpi na voľbu, ktorá je v rozpore s celým doterajším priebehom. Dobrý príklad bol vo Vojne svetov (tá scéna z pivnice) - v každom z nás sa nájde kúsok zla a človek v hraničných situáciách stráca morálne zábrany. Toto by neurobil NIKTO. Nechápem... ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (1)

  • Napriek tomu, že sa veľká časť filmu odohráva v Mexiku, celá snímka sa natáčala v USA, konkrétne v Las Vegas a Santa Fe. (Laslo)

Reklama

Reklama