Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý manželský pár (Sarah Shahi, Milo Ventimiglia) má veľa problémov po strate ich syna. Aby to nestačilo, život im začne komplikovať aj záhadná návštevníčka. Je ňou vystrašené dievča, ktoré o sebe tvrdí, že prežilo autonehodu a teraz ju prenasledujú záhadní maskovaní muži. Tí krátko po jej príchode prichádzajú do domu a začína sa desivá hra na mačku a myš! (Kadas97)

(viac)

Recenzie (88)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Ak je niečo označené ako horor, tak by tam mal byť aspoň náznak strašidelna. Tu sa to zvrhlo do komédie o skupinke chlapov, ktorí vykradli sklad civilnej obrany. Zistili, že plynové masky, vďaka ktorým im merali veľkosť hlavy v školách, stále sedia a tak si ich natiahli na hlavy. Thriller zase obvykle znamená, že niekto je v ohrození života a na poslednú chvíľu vykĺzne z objatia úkladnej smrti. Tu však v ohrození nie je nik, maximálne tak tí chlapi v plynových maskách, ak by sa im upchal prívod vzduchu. Každý splašene niekam pobieha za nejakou zbraňou. A dráma? No, trochu dramatický je záver, kde dôjde k pomerne ľahko odhadnuteľnému vysvetleniu. A k zmiereniu rozhádaných duší. Ten koniec je vlastne na celom filme najkrajší. Lenže nedá sa to spriemerovať štýlom, že 79 minút sračka (odpad!) a záverečných päť minút je za 99%, takže priemer je 50%, čiže dve-tri hviezdičky. Takto sa to nerobí. Dôvod je jednoduchý - drvivá väčšina filmu bolo o ničom. A tú nekonečnú nudu predsa nemôže vytrhnúť pár akože parádnych vysvetľujúcich viet ku koncu, navyše ak ich nesprevádza nejaký výnimočne a obdobne kvalitný obraz. ()

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

Atmosférická jednohubka oscilující někde mezi The Strangers a Ils. Brutalitu ale nečekejte. Kromě sympatického obsazení (kočička Paxton, Milouš "v podzemním krytu mi ruplo v bedně" Ventimiglia a Sarah Shahi, na kterou jsem zrovna včera narazil ve Slyově Bullet to the Head) totiž útočí na diváka hlavně skrz napětí, které úspěšně šponuje do samotného finále. Tam však díky opravdu se nehodící pointě ztrácí důležité body. Atypická "home invasion", jen co je pravda. ()

Reklama

dubinak 

všetky recenzie používateľa

Tohle je taková, vcelku jednoduchá chuťovka, kde to zprvu vypadá na naprosto nudný explo a vzdáleného příbuzného filmu The Strangers, Ils apod. a konečný závěr a díky bohu zase jednou trochu originální a jakž takž smyslná pointa vytáhne celý film alespoň o jeden stupeň výš. Vážně, kdyby se tak nestalo, dala bych bez mrknutí oka jen dvě hvězdy. Sara Paxton je pro mě ještě taková herečka, neherečka, ale kdyby ve Static nehrála, asi bych tomu těžko věnovala pozornost. Takže ho považuji za zajímavý, ale rozhodně průměrný snímek. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Jonathan a Addie majú za sebou ťažkú životnú skúsenosť. V jeden nešťastný deň prichádza o život ich malý syn Thomas. S neľahkou situáciou sa obaja vyrovnávajú po svojom. Pokiaľ sa Jonathan snaží dokončiť svoju knihu, Addie stále myslí na tragédiu, ktorá ich postihla. Keď už sa zdá, že sa život začne obracať na dobrú cestu, prekvapí ich nečakaná návšteva. Mladá, žena prichádza v nočných hodinách žiadať o pomoc. Niekto ju totiž prenasleduje a ona je v ohrození života. je ale všetko tak ako sa na prvý pohľad zdá? Static sa síce snaží, ale kvalitu už spomínaného, podobného snímku, The Strangers, v žiadnom prípade nedosahuje. A to takmer ničím. Todd Levin síce taktiež vsadil na atmosféru, ale bolo toho pramálo. Gore - 0, lakačky - 0, napätie 4 z 10. Jediné pozitívum sa tak stáva príbeh, či herci a ich výkony. Záver sto krát obohraní zo španielskej "dielne". Tento horor, respektíve skôr mysteriózna dráma sa tak v mojich očiach stáva len slabšou, priemernou jednohubkou - 50%. ()

ecceHOMMO 

všetky recenzie používateľa

Prekvapivý koniec posúva celý príbeh do úplne inej roviny, čím sa Static stáva niečim iným než sa nám snaží počas takmer celej stopáže naznačovať. O to viac v závere diváka zamrazí....niekoho pozitívne niekoho negatívne. Ja som mal z konca síce rozporuplné pocity, ale dojem z videného som mal viac než dobrý. Z jeho atmosféry obzvlášť. ***/**** ()

Galéria (8)

Reklama

Reklama