Reklama

Reklama

Až na dno

Trailer

Obsahy(1)

Nejvýznamnější film Abela Ferrary je příběhem o poručíkovi (Harvey Keitel) který chlastá, znásilňuje, prohrává velké částky v sázkách na baseball a bere heroin. Během vyšetřování znásilnění jedné jeptišky začne reflektovat svůj život. Film byl natočen za osmnáct dní a někdy se natáčelo i skrytou kamerou, kvůli tomu, že produkce nezajistila povolení. (dr.Orlok)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (116)

anderson 

všetky recenzie používateľa

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: MARKÍZA = 9.8.2009 - réžia slovenského znenia (MARKÍZA 2009) = PAVEL GEJDOŠ, Keitela dabuje Peter Rúfus ... + ČESKOSLOVENSKÁ PAY-tv PREMIÉRA: FILM+ = 17.6.2010 ... a pre vulgárny výraz sa v slovenskom dabingu veru nešlo ďaleko. TECHNICKÁ POZNÁMKA: Na MARKÍZE bola odvysielaná UNCUT verzia. (6.8.2009) ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Vemte si všechny policajtský neduhy, jaký jste kdy viděli a napěchujte je do osoby jedinýho policajta. Vyjde vám bezskrupulózní troska, která svojí pozice veřejnýho činitele využívá a zneužívá plnými doušky. Jenže na každou svini se vaří voda. Drsný film, ačkoliv ne tak šokující, jak jsem tady vyčetl, který mě dostal jednak strhujícím výkonem Harveyho Keitela, kterému jsem věřil každý pohyb a jednak koncem a gestem Harveyho seržanta. 80% ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Scorseseho Taxikár, len o 15 rokov neskôr a v podaní mága krvavých krimi-trilerových drám urbanistického zasadenia, newyorského rodáka Abela Ferraru, žiaľ ale podanie pomerne chaotické, bez akejkoľvek viditeľnej štruktúry a sofistikovanejšieho režijného uchopenia, no v mojich očiach aj napriek tomu počin stále ašpirujúci na definičný americký krimi film 90. rokov. Harvey Keitel ako LT tu špirálovito upadá na absolútnu hĺbku morálneho dna. Deň-noc preháňa po Manhattane svoju Crown Victoriu, šnupe kokaín, do žíl si pichá heroín, cez sklenku crack, ožiera sa Stolichnayou, večery osladzuje prostitútkami, kradne dôkazové drogy z policajných staníc aj z miest činu, za podiel z predaja riedeného ich predáva dílerom, berie úplatky od zlodejov, sexuálnym spôsobom zneužíva svoju policajnú moc a hazarduje extrémnym spôsobom stávkovaním na bejzbalový NLCS. A toto celé zvládol Keitel s takou gráciou a hereckým umením, aj počas scén, v ktorých mu v svetle reflektorov žiaril jeho odhalený penis, až by si si myslel, že ožraný, nafetovaný a prepnutý bol aj v realite počas natáčania... (20.5.2021) (27.4.2023) ()

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa

Bejzbalový zápas ešte nikdy nebol taký napínavý. Rešpekt Harveymu Keitelovi, že v jednom roku stihol podať vynikajúci herecký výkon aj ako Mr. White v Resevoir Dogs, aj ako LT tu. Skazený, skrz-naskrz prehnitý policajt Harvey Keitel užívajúci si života plnými dúškami a pritom sa ešte snaží byť vzorom pre deti. Rozprávanie sa zameriava na intenzívne prežívanie hlavného hrdinu, ako úspešná snaha pomocou drog nezostať triezvy, sex, či konflikty, ktoré musí riešiť v zamestnaní a sú v rozpore s jeho životným štýlom. Pri rozprávaní takéhoto štýlu aj Abel Ferrara ostal zameraný na týmito prežitkami naplnenú rutinu a bez zjavného hlbšieho zmyslu posúval príbeh ďalej len po časovej osi, výboj deja a postáv ostal zdanlivo nezmenený. Ako keď si dáte Vašu obľúbenú drogu čakáte, kedy zapíše. Tak sme sa predsa dočkali aj nejakého precitnutia, aj keď vôbec nebolo treba. Harveymu som to veril rovnako, ako neskôr Cageovi. Toto si mal pozrieť Jakub Kroner, keď šiel točiť Lóve. Film ohodnotíte tak, ako si dokážete užívať pôžitky života. ()

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Celý film stojí výhradně na Harvey Keitelovi a je na té postavě založený i dějově. Protože Harvey se s tím teda vůbec nesere. Šňupe, hulí, chlastá, občas i ten herák do žíly si dá, krade, ve vzteku střílí na veřejnosti a když není co dělat tak masturbačně zneužije dvě holky v autě. Potkat takovýhohle policajta bych vám nepřál. ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (7)

  • Snímek byl časopisem Premiere zařazen mezi 25 nejnebezpečnějších filmů všech dob. (kostak)

Súvisiace novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (viac)

Zlý polda a hodný lupič

Zlý polda a hodný lupič

18.05.2008

Bod zlomu 2 a nová verze téměř zapomenuté hardcore pornografické kriminálky? Ano, v dnešní novince se dvě klasiky ze začátku 90. let dočkají remaku a pokračování. Nic s tím nenaděláte, už se začínají… (viac)

Reklama

Reklama