Reklama

Reklama

Panika v mestečku

  • Česko Panika v městečku (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Kôň má narodeniny. Jeho spolubývajúci, kovboj a indián doslova priťahujú problémy a katastrofy. Tentoraz sa rozhodnú darovať koňovi tehlový gril. Internetová objednávka tehál má však následky nečakaných rozmerov. A akoby toho nebolo dosť, počas noci začnú záhadne miznúť múry ich domu. Honba za zlodejmi z vodných hlbín ich zavedie do stredu zeme a do rúk dvoch šialených vedcov uprostred večného snehu a zimy... Podarí sa im získať svoj dom späť? Stihne kôň hodinu klavíra u svojej tajnej lásky, madam Longrée? Vo filme plnom absurdných a originálnych situácií autori rozhýbali klasické plastové postavičky z detských čias. Film vznikol na motívy rovnomenného seriálu. (maryam)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (380)

Jordan 

všetky recenzie používateľa

Cheval! Cowboy! Indien! Kopa tehál! Jeden z najlepších animákov, aké som kedy videl. Musím si pozrieť aj seriál. Výtvarne úchvatná a scenáristicky bizarná francúzska sranda. "Mali sme mu kúpiť čapicu!" A citujúc blureca, s ktorým sme to spolu s yshish sledovali: "Ten film nemá jediné hluché miesto." Súhlasim. Vážne nemá. ()

matrosh 

všetky recenzie používateľa

hodně zajiímavý animovaný serial. schválně říkam serial a ne film protože se jedná o pásmo krátkých filmů, které jsou sami o sobě hodně povedené, originální a zábavné a hodnotil bych je na 5*. Ovšem filmová podoba je doslova ubíjející. čím víc těch dílu je tím víc se modlíte aby už byl konec. a z toho důvodu jdu na 3* ()

Reklama

DJ_bart 

všetky recenzie používateľa

Excentrická šílenost. Film pracuje jako samostatný celovečerák s vlastním dějem, tak jako filmové pokračování ještě lepšího seriálu, ale i jako geniální kompilace originálních a naprosto ztřeštěných gagů. A klidně bych si i troufal tvrdit, že přesně zde se Wes Anderson inspiroval pro svý stop-motion animáky. Absolutní unikát na poli zahraničních animáků. Nedejte tomu Oscara! ()

Ajinka126 

všetky recenzie používateľa

To bylo tak správně šáhlý! :) Zajímalo by mě kolik dohromady potřebovali figurek, protože tolik póz vždycky nahodili.. Jinak Pan Kůň rules - ta postava je vtipná a to nemusí mít ani dialog. A taky pronesli skvělou větu, která zněla nějak takto: MOC TOHO VYPIL, PIVO JE HOLD MOC LEVNÝ, MĚLO BY BÝT DRAŽŠÍ!!! :DDD ()

FlyBoy 

všetky recenzie používateľa

Na rovnomenný televízny seriál sa vo vodách inšpiratívneho animátorstva za posledných pár rokov nechýta asi nič. Keď si odmyslím výnimočný Parkov plastelínový projekt "Wallace & Gromit" či Elliotovho úchvatného "Harvieho Krumpeta", tak sa mi v krátkometrážnom (!) rozhraní nejaví žiadny väčší konkurent. V minimálnom časovom intervale belgickí animátori rozdávajú jeden frk za druhým (čo drb to perla bez sílených vulgarizmov), pričom celý tento kinetický flám stojí na papundeklových kulisách, cínových panáčikoch a zabehnutej "stop-motion" technike. Ja vôči celovečernej minutáži námietky nemám kedže je logické, že tak svižná palba gagov na báze hravej triviálnosti má len malú šancu baviť "non-stop" od začiatku až do konca a ochudobňovať sa kvôli tomuto "nedostatku" o ten najpriaznivejší dojem (alebo ak chcete ošiaľ) z (konečne) únosne excentrickej+vynachádzavosťou napratanej nálože mi príde moooc divné. Preto sa nad poslabším epilógom príliš neodbavujem a vychutnávam si odzbrojujúce patálie koňa-kovboja-indiána, ktorí sa potácajú po surreálnych krajinkách od vidieku, cez tundry až do stredu zeme vrátene návštevy podvodného mestečka a riešia nespočetné množstvo bizardných situácií. "Panique au village" nepredčí skečového súputnika, pretože-ako už vieme-naplno neutiahne hodinovú dĺžku, ale-kebyže ešte nevieme-zaslúži si rovnakú pochvalu a to z dvoch prostých dôvodov. Sprostredkúva detské pokušenie podporené dospeláckou vyspelosťou, čiže ponúka výhradne komplexný (ako sa vravieva) zážitok "se vším všudy" a navyše (!), oproti iným-tuctovým spektáklom od niektorých "známych firiem" sa jedná o hotový zázrak. Neviem kedy naposledy som mal také nutkanie vysloviť onu otrepanú frázu: "v jednoduchosti je krása", ale teraz nemôžem nič iné ako len tomuto prísloviu prikývnuť-je to tak a Karolínka vieš že: "koni ty si kůň." :-))))))) ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (4)

  • Film bol premietnutý v oficiálnom nesúťažnom výbere filmového festivalu v Cannes 2009 a ako úvodný film Medzinárodného festivalu animovaných filmov v Annecy 2009. (maryam)
  • Za 260 dnů se dvojici animátorů podařilo oživit na 1500 plastových protagonistů - každou postavičku bylo třeba nejméně dvěstěkrát naklonovat a rozhýbat do souvislého pásma. (Sinecod)
  • Snímek vyhrál cenu diváků na Fantastic Festu 2009 v texaském Austinu. (Terva)

Reklama

Reklama