Reklama

Reklama

Community

(seriál)
  • Česko Zpátky do školy (viac)
Trailer 2
USA, (2009–2015), 41 h 26 min (Minutáž: 22–29 min)

Tvorcovia:

Dan Harmon

Hrajú:

Joel McHale, Gillian Jacobs, Danny Pudi, Donald Glover, Alison Brie, Yvette Nicole Brown, Chevy Chase, Ken Jeong, Jim Rash, Shelby Rabara, Twink Caplan (viac)
(ďalšie profesie)

Série(6) / Epizódy(110)

Jeff Winger, právník, jehož diplom byl zrušen, musí zpět do školy, konkrétně na veřejnou vysokou školu v Greendale. Stává se členem studijní skupiny, do které také patří Pierce, sexista důchodového věku, Britta, mladá atraktivní žena s nízkým sebevědomím, Shirley, čerstvě rozvedená afroameričanka, Abed, závislák na popkultuře, Annie, mladá perfekcionistka a Troy, bývalá středoškolská fotbalová hvězda. Co taková skupina dokáže předvést, se brzy uvidí. (TV Nova)

(viac)

Zaujímavosti (199)

  • Troy (Donald Glover) tvrdí, že je Svedok Jehovov, čo znamená, že nemôže piť alkohol a že neslávi žiadne náboženské sviatky. V skutočnosti Svedkovia Jehovovi môžu piť alkohol, iba sa nemôžu opiť. V druhej sérii sa mal v pláne opiť (aj keď to nakoniec neurobil). Troy tiež slávi náboženské sviatky - slávil Vianoce, sviatok nemŕtvych a slávil narodeniny (aj keď tomu tak nehovorili). Svedkovia Jehovovi by sa tiež nemali príliš priateliť s ľuďmi iného vyznania, čo Troy jasne porušuje. (David_SVK)
  • Tvorca seriálu Dan Harmon bol spoluzakladateľom Channel 101. Mnoho hercov, ktorí sa objavili v seriáli, sa taktiež objavil na Channel 101, vrátane Jacka Blacka, Drew Carey, Roba Corddryho, Chevy Chase, Donalda Glovera, Joela McHaleho, Johna Olivera, Patton Oswalt a DC Piersona. (David_SVK)
  • Kresba hlavy, ktorá pokukuje cez stenu v úvodných titulkoch pri mene Joel McHale (Jeff Winger) sa volá Kilroy. Kresba je slávna tým, že sa objavovala počas druhej svetovej vojny spolu s nápisom: "Kilroy was here." (David_SVK)
  • Dan Harmon chcel pôvodne pre rolu Annie nejakú ázijskú alebo latino herečku, no nakoniec obsadil do tejto role Alison Brie. Neskôr však vytvoril postavu Annie Kim (aziatka Annie), ktorú hrala Irene Choi, aby sa aspoň sčasti priklonil k jeho pôvodnej myšlienke. (David_SVK)
  • V štvrtej sérii (bez účasti Dana Harmona) bola hlavnému obsadeniu daná väčšia voľnosť improvizácie. (David_SVK)
  • Dan Harmon vytvoril postavy Jeffa (Joel McHale) a Britty (Gillian Jacobs) podľa seba a svojej bývalej priateľky. (David_SVK)
  • V niektorých epizódach môžeme počuť narážky na konkurenčný seriál Glee (od r. 2009) od stanice CBS. Ten sa vysielal od rovnakého roku a bol populárnejší ako Community. (David_SVK)
  • Úvodnú znelku má na svedomí americká skupina The 88, ktorá skladá hudbu pre mnoho seriálov, znelka sa volá "At Least It Was Here". Skupina po odvysielaní celej série nahrala k znelke celú pesničku. (David_SVK)
  • V úvodnom diely môžeme počuť ako Jeff (Joel McHale) hovorí, že Abed (Danny Pudi) namiesto soli podá celú polievku a Pierce (Chevy Chase) to ešte zdôrazní. Joel McHale uvádza reláciu s názvom The Soup (2004) pre televíznu stanicu E Channel. Narážka na túto reláciu zaznie aj v 9. epizóde 1. série s názvom "Debate 109", kde prof. Whitman (John Michael Higgins) hovorí: "Jeffrey, ako diskusný tréner vám ponúkam príležitosť stráviť večer pitím z pohára života namiesto uspokojovania svojich dolných partií pri sledovaní kanálu E!" (David_SVK)
  • Názov skoro každého dielu vystihuje zápletku danej epizódy a znie tiež ako názov predmetu. (David_SVK)
  • Abed (Danny Pudi) svoje obľúbené slovné spojenie "cool, cool cool cool" (super, super super super) povie už v prvej časti, keď sa podpisuje na papier s kontaktami Jeffovej (Joel McHale) novej vymyslenej skupiny. (David_SVK)
  • Donald Glover (Troy) pri jednom interview povedal, že pre záverečný diel prvej série (1x25) bolo pečených v skutočnosti až 8 obrích sušienok. (David_SVK)
  • Jeff Winger (Joel McHale) má v prvej sérii 33 rokov (1x12) a jeho stredné meno je Tobias (2x02). (David_SVK)
  • Filmy o Kickpuncherovi, ktoré majú v obľube Troy (Donald Glover) a Abed (Danny Pudi) nie sú skutočné. (nirvana91)
  • Všimli ste si Abedovu absenciu v tretej epizóde druhej série? Ak nie, pozrite si toto video. (Pato8)

Community - Intro to Political Science (2011) (epizóda) (S02E17)

  • V tejto epizóde sa objaví Joe Biden, vtedajší americký viceprezident, ktorému sa prisnilo, že je skutočný americký prezident. Sen sa mu splnil, keďže 20. januára 2021 sa Joe Biden stal 46. prezident Spojených štátov. (iLLIDAN11)
  • V 12. epizodě 4. série lze zaslechnout píseň "Don't you forget about me", která je slavná především ze snímku Snídaňový klub (1985). (Athree)
  • Keith David (Elroy Patashnik), který se přidal do seriálu v 6. sérii, mluvil jako vypravěč už ve 3. sérii ve 14. díle. (Salem)
  • Námět seriálu pochází z vlastní životní skutečnosti producenta výroby Dana Harmona. Při pokusu zachránit vztah se svojí bývalou přítelkyní se zapsal na komunitní vysokou školu Greedale na severovýchodě Los Angeles. Spolu začali navštěvovat lekce španělštiny. Zde se proti svému instinktu začal sbližovat se členy studijní skupiny, i když s nimi měl málo společného. Postavu Jeffa Wingera založil na vlastní osobě a doplnil: "Mám rád, že je egocentrický a samostatný do té doby, než si uvědomí cenu společnosti ostatních lidí." Harmon dále uvedl, že i některé charaktery mají základ v tamních osobách, které skutečně poznal. (MikeCool)

Súvisiace novinky

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

07.05.2023

Stávka scenáristů je momentálně v plném proudu. O tom, proč a za jakých okolností vznikla, jsme vás informovali před pár dny, nyní už ale navíc známe i prvních několik obětí této nepříjemné situace.… (viac)

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

12.07.2018

Bratři Anthony a Joe Russo se díky dvěma velebeným marvelovkám Captain America: Návrat prvního Avengera a Captain America: Občanská válka dostali rychle do povědomí většiny filmových diváků. Za… (viac)

Donald Glover si zahraje mladého Landa

Donald Glover si zahraje mladého Landa

22.10.2016

Letos v prosinci nás čeká Rogue One, první hraný spin-off Star Wars, a v květnu 2018 z hlavní ságy vybočíme znovu. Phil Lord a Chris Miller (21 Jump Street, Lego příběh) chystají sólový film s mladým… (viac)

Reklama

Reklama