Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gordon Gekko, bývalý finančný žralok, ktorého poistné podvody a pranie špinavých peňazí dostali pred 23 rokmi za mreže, stojí pred bránami väznice ako zmenený a možno aj lepší človek. Jeho vyhliadky však nie sú ružové, cez prsty sa naň pozerajú nielen jeho bývalí kolegovia, ale aj dcéra Winnie, ktorá s ním zámerne spretrhala všetky väzby. Istým mostom k dcére by sa mohol stať jej snúbenec Jacob Moore. Tiež je to mladý finančný dravec, pripravený chytiť šancu za pačesy a už ju nepustiť. Zarába rozprávkové peniaze v spoločnosti svojho mentora Louisa Zabela, lenže séria falošných obvinení firmy z obrovských dlhov vedie k hlbokému prepadu ich akcií. Na dno padne tak aj Jacob, ktorý sa vyberie na prednášku svojho potenciálneho svokra, v ktorej napravený hriešnik predpovedá príchod svetovej finančnej krízy. Po prednáške vyhľadá Gekka a uzavrie s ním dohodu. Gekko využije svoje dávne kontakty a pomôže mu zistiť, kto a prečo zničil firmu jeho chlebodarcu. A Jake mu za to prekliesni cestu k jeho dcére. Kľúčová otázka však znie – dá sa Gordonovi Gekkovi skutočne veriť? (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (688)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Ani sa nečudujem, že sa okolo fenoménu pojmu 'peniaze' netočí viac filmov podobného charakteru. Stone je jeden z mála, ktorý dokázal dokonca už dvakrát spracovať príbeh v divácky zložitom prostredí burzy a finančných trhov. Nie je jednoduché prispôsobiť a zjednodušiť terminológiu sveta maklérov a ich rozhovory tak, aby z toho mal niečo aj bežný konzumný divák. Divácke skupiny z finančných sfér by totiž asi film v kinách nezachránili. Herecký trojzáprah LaBeouf-Douglas-Brolin ťahá celý film plnou parou až do cieľa a ani na chvíľku nezaváhal. Brzdil to jedine priemerný výkon Carey Mulligan a nevýrazný hudobný podmaz v zlomových scénach. Pomerne jednoduchá líniu príbehu bola lišiacky skrytá a k jej odhaleniu vlastne príde až na záver. To som už mal ale dobré dojmy z filmu za sebou, takže na celkovom výsledku to nič nemení. 80%. ()

Pilda17 

všetky recenzie používateľa

Čekal jsem daleko víc a dostal naprosto obyčejné drama o Wall Street. Shia LaBeouf, i když mi jako herec nevadí, tak mi tady vůbec neseděl. Pro něj tato role byla zvláštní a já si ho nedokázal představit jako prachatého chlápka co se pohybuje ve Wall Street. Jeho osobnost se hodí do jiných filmů a obsazen na jeho roli měl být daleko zajímavější herec. Shia LaBeouf vypadá, jako by do pěti neuměl počítat a do Wall Street se ničím nehodil. Nechci být příliš kritický, protože on je dobrý herec, ale tady to prostě nešlo... 5/10 = 55% ()

Reklama

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Peniaze nikdy nespia, diváci občas áno. Charlieho cameo, tri Eliho výstupy a zvonenie Shiovho mobilu sú snáď jediné veci, kvôli ktorým sa oplatí vidieť túto bezzubú, sentimentálnu rozprávočku, ktorú Stone halí do zdania, že rozumie podstate ekonomickej krízy, a umelo sa jej pokúša dodať švih otravne polopatistickými alebo samoúčelnými videoklipovými fintičkami. Comeback? Hovno, len pokračovanie mizérie jedného kedysi zaujímavého filmára. ()

gilmore_girl 

všetky recenzie používateľa

Pro me stejne tematicky nezazivna jako jednicka, ale se stejne skvostnym Douglasem, snad i skvostnejsim! Shia zpocatku taky vypadal slibne, ale ve druhe pulce se z nej stala ubrecena backora a cela nasilne nasroubovana vztahova linie film kazila. A konec uz byl i na me moc! Z kamery mi bylo misty lehce nevolno, ale to je jen mezi mym slabym zaludkem a mnou. Zato hudba me prekvapive bavila :). ()

Pethushka 

všetky recenzie používateľa

Pro mě, jako českého diváka, byl tento film docela těžký. Nešlo mi předpovídat situace, netušila jsem jak film dopadne..V některých pojmech se člověk občas ztratí, ale pak mu pomůže nalézt se jediné gesto Shia LaBeoufa. Jeho postava zde dokonale ukazuje lásku k penězům. Vždy, když je o nich řeč, rozsvítí se mu oči. Jsem ráda, že partnerkou Shia byla Carey Mulligan namísto nějaké dlouhonohé blondýny. Carey dala filmu kousek lidskosti. Jediné co mi na filmu vadilo, byla "létající kamera". Tedy záběry, kdy kamera olizuje mrakodrap od hora dolů a zpátky. Divákovi se začne mlžit před očima a motat se mu hlava. V takových chvílích jsem sklonila hlavu a nudila se. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (27)

  • Ve filmu při své přednášce řekne Michael Douglas větu: "Derivates are financial weapons of mass destruction" (Deriváty jsou finanční zbraně hromadného ničení). Ve skutečnosti tuto větu pronesl slavný miliardář Warren Buffett již v roce 2002. Jedná se o jeden z jeho nejznámějších výroků. (Regis)
  • Josh Brolin kvůli roli Brettona Jamese musel za měsíc shodit přibližně 14 kilo. (casyy)

Súvisiace novinky

Stoneova divočina

Stoneova divočina

07.03.2010

Oliver Stone se rozhodl bavit. Soudě podle trailerů na Wall Street 2: Peníze nikdy nespí, jde mu to docela od ruky. Jeho následujícím filmem bude podle všeho akční thriller Savages. Adaptace románu… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené