Reklama

Reklama

Pred zhruba tridsiatimi rokmi vyhralo basketbalové družstvo pätice 12-ročných kamarátov na život a na smrť ako prvé v histórii ich rodiska majstrovský titul, a to predovšetkým vďaka úctyhodnému nasadeniu trénera, ktorému chlapci kvôli jeho uši trhajúcemu hlasovému prejavu dali priliehavú prezývku Siréna. Bol pre nich vzorom i druhým otcom, a tak keď ich v súčasnosti vytrhne z ich „dospelého“ života správa o jeho smrti, vyberú sa vzdať mu posledný raz úctu na pohreb a následne stráviť víkend ako za starých čias v dome pri jazere, kde ako tínedžeri usporadúvali nezabudnuteľné večierky! No pokračovať tam, kde pred rokmi skončili, nebude také ľahké, ako si predstavovali, ako dospelák má totiž každý z nich nejaký ten nezávideniahodný problém... Tak napríklad Marcus (David Spade) je nekonečne osamelý a priveľa pije; Rob (Rob Schneider) má síce tri dcéry, ale temer ich nevída, a keďže je v citoch značne nestály, má hneď niekoľko exmanželiek; Eric (Kevin James) má neprehliadnuteľnú nadváhu a je už dlhší čas bez práce; Kurt (Chris Rock) je muž v domácnosti, navyše pod papučou nielen ráznej manželky, ale i svokry; nuž a Lenny (Adam Sandler) je úspešný hollywoodsky agent, ženatý s nemenej úspešnou módnou návrhárkou... Ibaže keďže ich deti sa narodili doslova so zlatou lyžicou v ústach, všetok luxus a výsady spojené s postavením rodičov považujú za absolútnu samozrejmosť, na rozdiel od úprimných a nezištných citov. Z toho či onoho dôvodu sú skrátka všetci piati žiarivým príkladom neotrasiteľnej pravdy, že vyrásť neznamená nutne i dospieť... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (853)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Veľmi príjemná oddychovka, bavilo ma to. Určite jedna z tých podarenejších komédií od Sandlera, aj keď je to možno aj tým, že sa tu zišiel komediálny výkvet a samé "hviezdy". Je tu veľa podarených hlášok a kopec srandy, čo je v tomto žánri to hlavné. Ostatné veci, ako napríklad slabší a jednoduchý dej, filmárske nedostatky a pod. nemá zmysel riešiť. ()

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Strašně americké, ale naprosto cíleně. Mě se na tom líbila taková ta chlapská upřímnost. Kámošství a touha si zase, jen tak z prdky, hrát jako malí na chatě přímo sálá z každýho záběru a já se u toho parádně pobavil. Fakt byla sranda, jak se ty kámoši mezi sebou furt dobírali a navíc mám rád ten Sandlerovskej humor. V jinym filmu neuvidíte, jak tlustá babča-negřice spadne držkou přímo do šlehačkovýho dortu. A je tam aquapark. ()

Reklama

Krouťák 

všetky recenzie používateľa

Grown Ups není vyloženě špatný film. Má dobré obsazení i poměrně dost slušných (rozuměj vtipných) momentů. Ovšem obrovskou slabinou tohoto výtvoru je, že nepřináší nic, ale vůbec nic nového. Všechno jsme už viděli a to v několika různých variacích. Co v mých očích této komedii hodně ublížilo, bylo obsazení Steva Buscemiho (momentálně excelujícího v hlavní roli seriálu z produkce HBO) do nejstupidnější role celého příběhu a to už je, co se týče tohoto stylu komedií, co říct. Osobně nepochopim, proč herec jeho formátu skočil po takovém štěku a budu se na to snažit co nejrychleji zapomenout... 40% ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Naprosto ultimatni pohodicka, jak kdyby herci ani netocili film, ale proste si vyrazili na vikend odpocinout a dobre se u toho bavili. Problem je, ze ackoliv jim to spolu skvele jde, kazdej z hlavni petky komiku utahne komedii sam a kdyz jsou takhle spolu, nikdo nedostane poradne prostor, aby neco poradnyho rozjel. Dalsi problem je, ze to neni jen nejaka dobytkarska komedie, ale rodinna komedie, takze tu mame hlavni bandu i s manzelkama a detma, tudiz to neni jen ciste komedie, ale resi se taky problemy rodiny, vztahy a podobne a ve vysledku se u toho clovek nijak zvlast nezasmeje. Navic vetsina forku se da dopredu cekat, i kdyz par je jich fakt masakralnich. Nicmene i pres tohle a diky pohodovy hudbe to dokaze skvele zvednout naladu a 100 minut pohodove bavit, takze nemam duvod nedat 4*. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Ďalšia komédia so „scenárom“: Postavíme vedľa seba najpopulárnejších komikov súčasnosti a necháme ich improvizačne blbnúť. Niečo z toho vylezie. Niečo, čo zarobí iba v amerických kinách cez sto mega a všetci budeme vysmiati. Chabý dejový koncept, chabé využitie individualistického prejavu jednotlivých hercov, a osobnostne najhodnotnejší herec filmu, Steve Buscemi, v ňom hrá näjvačšieho idiota. Ďakujem, neprosím. ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (35)

  • Scéna, v ktorej všetkých 5 hlavných postáv sedí na stoličkách pred domom pri jazere na slnku, bola v skutočnosti extrémne chladná. Mimo záber boli umiestnené vonkajšie ohrievače, aby sa herci, ktorí boli všetci oblečení v tričkách a šortkách, mohli medzi jednotlivými zábermi zahriať. (Arsenal83)
  • Na vytvorenie slnečného svitu bolo využité CGI, pretože počasie bolo počas väčšiny natáčania škaredé. (Arsenal83)
  • Napriek pomerne idylickému letnému prostrediu v Lakehouse v Massachusetts v určitom okamihu počas výroby každý deň pršalo. (Zeker)

Reklama

Reklama