Reklama

Reklama

Pred zhruba tridsiatimi rokmi vyhralo basketbalové družstvo pätice 12-ročných kamarátov na život a na smrť ako prvé v histórii ich rodiska majstrovský titul, a to predovšetkým vďaka úctyhodnému nasadeniu trénera, ktorému chlapci kvôli jeho uši trhajúcemu hlasovému prejavu dali priliehavú prezývku Siréna. Bol pre nich vzorom i druhým otcom, a tak keď ich v súčasnosti vytrhne z ich „dospelého“ života správa o jeho smrti, vyberú sa vzdať mu posledný raz úctu na pohreb a následne stráviť víkend ako za starých čias v dome pri jazere, kde ako tínedžeri usporadúvali nezabudnuteľné večierky! No pokračovať tam, kde pred rokmi skončili, nebude také ľahké, ako si predstavovali, ako dospelák má totiž každý z nich nejaký ten nezávideniahodný problém... Tak napríklad Marcus (David Spade) je nekonečne osamelý a priveľa pije; Rob (Rob Schneider) má síce tri dcéry, ale temer ich nevída, a keďže je v citoch značne nestály, má hneď niekoľko exmanželiek; Eric (Kevin James) má neprehliadnuteľnú nadváhu a je už dlhší čas bez práce; Kurt (Chris Rock) je muž v domácnosti, navyše pod papučou nielen ráznej manželky, ale i svokry; nuž a Lenny (Adam Sandler) je úspešný hollywoodsky agent, ženatý s nemenej úspešnou módnou návrhárkou... Ibaže keďže ich deti sa narodili doslova so zlatou lyžicou v ústach, všetok luxus a výsady spojené s postavením rodičov považujú za absolútnu samozrejmosť, na rozdiel od úprimných a nezištných citov. Z toho či onoho dôvodu sú skrátka všetci piati žiarivým príkladom neotrasiteľnej pravdy, že vyrásť neznamená nutne i dospieť... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (852)

Fr 

všetky recenzie používateľa

Tým Sv. Marka z roku 1978 byl jediný trenérův tým s mistrovským titulem .....teď jsou trochu starší, mají děti, ženy a pár kil navíc...... Jo, a trenér je mrtvej.... Nejsem bezbřehým milovníkem filmů s A Sandlerem (a už vůbec ne R.Schneiderem!), a jsem rád, že se to (skoro) celé nese bez výraznějších fekálních vtípků (i když R.Schneider.... no to je jedno..). Jedná se tu spíš o nenáročný druh humoru, všichni dělají věci, které vypadají dobře a je u nich veselo. Chata, aquapark, pohřeb – baví mě sledovat jak si to opravdu užívají! (I S. Buscemi se svými 2 minutami!) Jsou tu věci, které v Miláně nenajdete! Ano, přiznávám, měl jsem upito. A taky mám kámoše, se kterýma se vídám občas (a stojí to zato!). Možná se tu 4* stydím dát jen proto, abych nesklouzl v žebříčku pochybné zábavy moc nízko. Jsem srab! Ale dlouho mě nic tak nepobavilo jako ŠÍPOVÁ RULETA! Tečka. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Dozvím se, co bych si mohl koupit, kdybych režíroval E.T. 2.) Dlouho jsem se nezpumprdlíkoval. 3.) Přemýšlím, zdali psa utratit nebo mu dát podvázat hlasivky. 4.) Zdá se mi divný, že ne každá dcera se podaří. 5.) Mám kromě hlasivek všechno na steroidech. PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Kto je tamtá kurva?“ – „To je naša babysitterka z Číny.“ Mám rád Adama Sandlera, ale toto mu nevyšlo. Je to skôr nevtipné tliachanie piatich kamošov, ktorí sa stretli pri jazere a rozprávajú si vtipy, ktoré, ako to už v dlhoročných vzťahoch býva, pripadajú vtipné len im. So svojimi rodinami blbnú v parádnej chate pri jazere a snažia sa sebe a svojim ženám a deťom dokázať, že hoci pribrali (ale kto od dvanástich nie?), nepatria do starého železa. Tipujem, že šialených 80 miliónov dolárov stála najmä práve chata a honoráre pre všetkých zúčastnených Adamových kamarátov. Bohužiaľ, Sandler mal tentokrát k dispozícii slabý scenár, ktorý pozostáva z neveľmi spolu navzájom (ne?)súvisiacich scén. Občas sú trocha vtipné, občas nie sú vtipné vôbec, no skoro ani raz nie sú vtipné na popukanie. Našťastie, výprava je fakt krásna, herci zohraní (i keď sa mi zdalo, že namiesto tímovej improvizácie každý šiel one man show a spolu mali len minimálnu chémiu, pomaly ako keby každý svoje scény natočil oddelene s dablérmi) a niektoré scény (lano do jazera, šíp) a vtipy na pokračovanie (štekanie psa, ázijská slúžka, tri dcéry) ako-tak pobavia. Divákom to ale stačilo, viď. závratná celosvetová tržba 271 miliónov. ()

Reklama

freddy 

všetky recenzie používateľa

Kdo z nás by se nechtěl vrátit alespoň na chvilku do svého dětství a připomenout si, jaké to tehdy bylo, jací jsme byli my i ti ostatní, zkrátka jak to bylo tehdy fajn? Já osobně bych to bral všema deseti. Ale protože lidstvo zatím neumí cestovat v čase, tak si všichni musíme vystačit se vzpomínkami a případně s místy, ke kterým se naše vzpomínky z dětství vážou. A přesně o tom je tento film. Parta pěti kamarádů z dětství se po 30 letech vrací k domu u jezera, kde si kdysi užívali radovánek a oslav. Ovšem každý z těchto kamarádů (s výjimkou jednoho, který přijíždí osamocen) si s sebou tentokrát přiváží i svou rodinu a je jasné, že o zábavu nemůže být nouze. Já jsem si tuhle komedii užil opravdu do sytosti, úžasně jsem se bavil a nic mi zde nechybělo, zkrátka úchvatná bezchybná a dokonalá zábava, kterou stálo za to vidět. A celou tuto zábavu korunoval srandovní Steve Buscemi ve vedlejší roli, kterou zvládl s bravurou sobě vlastní. A kromě hlavní pětice herců ještě dokázala potěšit Salma Hayek, která je opravdu nádhernou herečkou, na kterou je radost se dívat. Já jsem v tomto případě maximálně spokojený a neváhám udělit pět hvězd. ()

robbiee 

všetky recenzie používateľa

[imdb: 5.5/10] | me: Ako tu už niekto spomenul : "Rodinná Sandlerovka" - hmm, netradičná kombinácia, ale je to tak. Je to film, ktorý neurazí, ale ani neprekvapí. Je to pohodovka, ktorá má svoje presné smerovanie a (nenáročnú) dejovú líniu. To čo robí tento film fajn sú práve "grown ups" v podaní komikov, ktorí súkajú lepšie/horšie/staršie/nové fóry a tak sa je na čom pousmiať. To všetko plus Steve Buscemi, rodinné hodnoty a šťastný obal. Pohoda, klídek, tabáček. ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Neustálé, příliš vulgární urážky, které nejsou ani trochu vtipné, laciný situační humor, nesympatičtí pitomci v hlavních rolích, obličej několikrát zabořený v lejně (nechci ani hádat, čí bylo)... To tedy byla komedie. Spíš takový sled skečů. Nevtipných. Hvězdičku dávám za Steva Buscemiho v aquaparku a za Salmu Hayek házející žabky. Jinak nic. ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (35)

  • Ve scéně, kdy se zabodne šíp do nohy Robovi (Rob Schneider), je vidět na nártu konec černého hrotu. V dalším záběru, kdy zraněného nesou, je možné spatřit, jak šíp projel celým chodidlem a hrot je cca 5 cm pod podrážkou. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama