Reklama

Reklama

Oceány

  • Česko Oceány (festivalový názov) (viac)
Trailer 2

Po úspešných filmoch Mikrokozmos a Putovanie vtákov francúzsky filmár Jacques Perrin poodhaľuje fascinujúci svet oceánov a bytostí, ktoré ich obývajú. Ukazuje nie len ich krásu, zaujímavosť a rýchlosť, ale aj zraniteľnosť voči environmentálnym hrozbám. Film vznikal v priebehu štyroch rokov, počas ktorých Perrin cestoval po celom svete s tímom potápačov, vedcov a technikov a využil najmodernejšie technológie 21. storočia, aby mohlo vzniknúť toto dielo, ktoré preniká do tajomných a fascinujúcich hlbín podmorského sveta ako žiadne iné pred ním. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (82)

onlavu 

všetky recenzie používateľa

Krásné a nevšední obrazy vodní přírody s trochou silného apelu na ekologično. Dokument téměř postrádá mluvené slovo, takže člověk mnohem silněji vnímá vážný hudební podkres a především perfektní ozvučení mořského světa. To dodává dokumentu další rozměr. Člověk se nekochá jen obrazem, ale také zvuky živočichů - třeba slyšet, jak cupitají a bojují takoví krabi, to je vskutku parádní. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Trochu viac pocitové ako náučné. Verziu filmu som videl na STV2 dlhšiu bez komentára, presnejšie so stručnými komentármi, ktoré boli skôr poetické ako popisné. Kto nemá napozerané dosť z podmorského sveta, tak nevie, na čo sa pozerá, a ani sa to nedozvie, čo je trochu škoda. Zábery celkovo úžasné, niektoré nemám tušenia, ako ich človek dokázal natočiť, niekedy som mal pocit, že pri natáčaní museli pomáhať a nosiť kamery asi ryby. ()

Reklama

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Postupne prešli v tomto dokumente aj teplé aj studené vody a ukázali toho celkom dosť so zaujímavými tvormi, aj keď ja by som toho chcel vidieť viac a v rôznych polohách, trocha živšie a s nejakým postupnosťou medzi tvormi. Oceány síce nie sú nejaká moja obľúbená téma, no je tam mnoho neobvyklého a nepoznaného pre ľudí a takéto niečo je takou poloučebnicou, no najmä poteší človeka ako oddychové dielo. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $80miliónovTržby USA $19,422,319Tržby Celosvetovo $83,900,000Tržby za predaj DVD v USA $4,734,752 //počet predaných kusov 243,899║ To čo nám ponúkne príroda je úžasné, to čo nám ponúkne človek je klietka plná utrpenia, veľmi silný dokument a to netreba ani slová. Videl 104minutovy dokument bez komentára. /95%/ ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Estetická hodnota 1000 bodov, informačná hodnota 0 bodov. Nádherné zábery, ale v podstate som sa za celú dobu nedozvedel ani jednu podstatnú/novú/zaujímavú/užitočnú informáciu. Zároveň sa dokument bojí ukazovať „skutočnú“ prírodu a skôr sa stavia do úlohy akéhosi idealizovaného rozprávača, ktorý všetky javy podáva bezkonfliktnou formou „for all ages“ (ale nečudujem sa nakoľko je pod tým podpísaný Disney). Komentár tradične pútavý, verzia bez komentára už je pomerne zdĺhavá. Tie štyri hviezdy udelím nakoľko krajšie zábery oceánov a podmorského života som doteraz nikde nevidel a bola priam krása sa na to všetko pozerať (záverečný „súboj“ lode s vlnami je famózny!), avšak podobne ladené dokumenty ako Earth alebo Home predstavujú o dosť vyššiu kvalitu. PS: ten záverečný podmaz v podobe otrasného popového duetu by Demi Lovato & Joe Jonas si však film mohol odpustiť. Absolútne sa sem tento typ piesne nehodí a v závere skazí celú atmosféru, ergh! ()

Galéria (65)

Reklama

Reklama