Reklama

Reklama

Kurošicudži

(seriál)
  • Japonsko 黒執事 (viac)
Trailer 5
Animovaný / Akčný / Fantasy / Komédia / Mysteriózny
Japonsko, (2008–2024), 22 h 48 min (Minutáž: 24 min)

Predloha:

Jana Toboso (komiks)

Hrajú:

Maaja Sakamoto, Daisuke Ono, Džun'iči Suwabe, Romi Paku, Šundži Fudžimura, Ajako Kawasumi, Kendžiró Cuda, Noriaki Sugijama, Šinnosuke Tačibana (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(57)

Ciel Phantomhive sa po smrti svojich rodičov a vypálení rodinného sídla stáva hlavou lordskej rodiny. Dvanásťročný chlapec si však nájde bizarný spôsob, ako prekonať nástrahy vonkajšieho sveta a potrestať brutálnu vraždu svojich milovaných - uzavrie zmluvu s diablom.
Na Cielovom panstve sa tak objavuje nadľudsky silný a šikovný komorník, ochotný svojmu pánovi splniť každé želanie. No iba do tej doby, než budú vrahovia jeho rodičov potrestaní. Potom si diabolský komorník vezme dušu svojho pána. (IZFNP)

(viac)

Recenzie používateľa IZFNP k tomuto seriálu (3)

Kurošicudži (2008) 

Prvý diel Kuroshitsuji považujem za jednu z najdokonalejších vecí, aké som mala možnosť v anime vidieť. Už vtedy mi mohlo byť jasné, že z tohto goticky ladeného, vizuálne krásneho a psychologicky temného anime sa stane moje anime číslo 1. Príbeh mal spád, akciu striedal vtip, strach striedalo dojatie. Partia postáv, ktorú toto anime predstavuje, je srdcom celého anime a vzťah Ciela so Sebastianom je vec, ktorej preskúmavanie ma nikdy neomrzí. Pre mňa absolútna dokonalosť, u ktorej som ochotná ignorovať akékoľvek chyby. Toto anime rozhodne nezaujme každého, na to je jeho forma príliš výrazná, rovnako časové a priestorové zaradenie do Británie konca 19. storočia nemusí sadnúť každému. Ale ja som cieľový fanúšik, takže ten plný počet dávam s veľkou radosťou. ()

Season 2 (2010) (S02) 

Na Kuroshitsuji II je najhoršie to, ako veľký je to mess. Celú dobu som mala pocit, že sa len ako tak chytám a občas som jednoducho nevedela, čo a prečo a načo. V posledných dvoch dieloch sa séria síce tvári, že všetko zmysluplne vysvetlila, ale nie, keď sa nad tým divák zamyslí, iba sa naštve. Je to škoda, pretože séria je inak vcelku vydarená. Nové postavy sú zaujímavé, nie nutne sympatické, ale ich účinkovanie v príbehu bolo fajn. Len občas postrádalo logiku. Mrzí má výrazne menej vtipu a rozkošných zápletiek, ale došlo aj na akciu, atmosféra je stále správne gotická a možno ešte viac mrazivá a scenáristicky aj táto séria mala svoje momenty. No a stále sa na to dobre pozerá. Napriek chybám by to bol nadpriemerný zážitok, ale ten koniec... Hoci do anime univerza po tejto sérii ešte pribudlo zopár menších či väčších príbehov, toto malo byť zakončenie celej story. Preskúmavať dynamiku kontraktu mladého lorda a jeho diabolsky charizmatického komorníka je niečo, čo ma nikdy neomrzí, o to viac takéto zakončenie zamrzí. Najhorší možný výsledok pre Sebastiana a vcelku trpká pachuť na jazyku z toho, že vzťah, ktorý 36 dielov bavilo pozorovať, by mal mať tak neuspokojivý a frustrujúci koniec. ()

Book of Circus (2014) (S03) 

Látka ako stvorená pre temného komorníka a jeho mladého pána. Gotika, ucelený dej a chladná atmosféra prípadu miznúcich detí v prostredí cirkusu vyniká a kvalita je presne tam, kde ju u svojho obľúbeného anime chcem mať. Nové postavy sa predháňali v tom, koho si viac obľúbim, pri čom táto séria dala extrémne vyniknúť pôvabu postavy Ciela. Samostatne fungujúci príbeh s drsnejším koncom by som odporučila nielen otaku Ciela a Sebastiana, ale každému fanúšikovi temných anime. Pre mňa rozhodne nezabudnuteľných pár hodín času, ktoré si raz rada zopakujem. ()

Reklama

Reklama