Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jadrové skúšky v Tichomorskej oblasti priniesli svoje „ovocie". Godzilla, zmutované monštrum gigantických rozmerov, sa vynorila z hlbín oceánu, aby zmenila New York a ďalšie svetové veľkomestá v hromadu sutín. Armáda Spojených štátov je bezmocná, a tak záchrana ľudstva nakoniec spočinie na pleciach mladého vedca Nicka Tatopoulose (Matthew Broderick) a charizmatického vyšetrovateľa Philippa Roachéra (Jean Reno). Musia konať okamžite, pretože Godzilla nielenže ničí všetko čo jej príde pod tlapu, ale chystá sa priviesť na svet mláďatá. Znamenalo by to koniec ľudskej civilizácie... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (773)

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Kdyby Emmerich neokopíroval v poslední půlhodině Jurský Park, bylo by to přímo zoufalé. Ani tak to není žádná pecka, ale malé Godzilly a záverečná honička v taxíku před rozuřeným dospělým samcem se víceméně povedly. Godzillu zrovna v New Yorku už prosím ne. Broderick se do role vůbec nehodí a casting hlavní ženské hrdinky je také poněkud zvláštní. 50% ()

kinej 

všetky recenzie používateľa

Dementní film. Nejsilnější část jsou úvodní titulky. Pak je to hnus. Já vím, že by si člověk neměl všímat takových detailů, jako že vrtulníky to perou po New Yorku mezi mrakodrapama a že hrdinové skáčou z okna s lanem v ruce, ale tady to nejde přehlídnout. Uráží to, stejně jako všechna Emmerichovská klišé. Ble. ()

Reklama

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Když jsem byl malý pamatuju si, jak se v půjčovně na kazetu Godzilly čekalo třeba měsíc dopředu. Ta očekávání byla neskutečná a nutno dodat, že celkový výsledek zas tak špatný nebyl. Sice je to neskutečně pitomé, což se nedá upřít, ale na druhou stranu efekty jsou tak skvělé a herecké výkony představitelů natolik věrohodné, že takové hodnocení zde si Godzilla snad ani nezaslouží, i když tahle je Americká až hanba. Musím říct, že mám tenhle film vcelku rád jako řadu jiných filmů, do kterých se Roland Emmerich s vervou pustí viz. například Hvězdná brána. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Na prvý krát ma to oslovilo trochu o niečo viac. Podla mňa to nieje zas až taký špatný film, priznávam, že je tu ale kopec nezmyselností. Emmerich ma rád veľké veci a tu je to vidno.Veľká Godzilla, veľké deštrukcie ... Niektoré akcie sa mi celkom páčili.Inak hlavné herecké obsadenie je celkom fajn - Reno s Broderickom. 65% - 3* ()

Jordan odpad!

všetky recenzie používateľa

Tento film prakticky nemá chybu. Je sám chybou. Ak ho vôbec pri jeho kolosálnej metráži chcete dopozerať v akom-takom mentálnom zdraví a psychickej pohode, musíte k nemu pristupovať ako ku komédii. K béčkovej komédii. Kopec hlášok, ktoré na vás chrlia ploské, nereálne figúrky, úplna rezignácia na logiku, vyslovene smiešne scény, totálne nezvládnuté prechody medzi zlými akčnými sekvenciamia a úplne prvoplánovou klišé romantikou... a k tomu scenár, ktorý je jedno veľké faux pas a takmer nič tu nefunguje, všetko je buď schválnosť alebo nelogickosť... po pol hodine som si hovoril, o čom to preboha ešte skoro 2 hodiny bude? A nebolo to o ničom. Godžira prišla, pošliapala amíkom po hlavách a zmizla - aby sa mohli postavy porozprávať a hlavne aby sa mohla rozvinúť najsmiešnejšia a najfádnejšia asexuálna romantická linka bez ducha a bez iskrenia: medzi smiešnym broderickom a barbinovskou, insitnou pitiolovou... potom sa godžira znova vyrojila, zabili ju, ale prišlo kopec menších godžír, takže to začalo vyzerať ako zlá a nepodarená kópia jurského parku dvojky... príšery boli príšerné a napätie nulové. ale toľko srandy sme s frajerkou už dávno pri žiadnej komédii nezažili. lietajúci taxík! ()

Galéria (72)

Zaujímavosti (58)

  • V řece Hudson jsou 3 atomové ponorky třídy Los Angeles. Na trupu jedné z nich je jasně vidět americká vlajka. Ale žádné námořnictvo na světě své ponorky takto neoznačuje. (Mr.Hudson)
  • Natáčení filmu v New Jersey přerušilo tornádo, které se prohnalo městem 6. května 1997. Hank Azaria, jenž ztvárňuje Victora Palottiho, položil řečnickou otázku: „Kde byla moje přítelkyně,“ (herečka Helen Hunt ze snímku Twister,1996) „když jsme ji potřebovali?“ (HellFire)

Súvisiace novinky

V Sony chystají lupičskou verzi Godzilly

V Sony chystají lupičskou verzi Godzilly

26.08.2020

Studio Sony zakoupilo práva na adaptaci komiksu The Kaiju Score, který je popisován jako film Quentina Tarantina odehrávající se někde v koutě filmu o Godzille. Konkrétně se děj točí kolem loupeže,… (viac)

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (viac)

Reklama

Reklama