Reklama

Reklama

Orol Deviatej légie

  • Česko Orel Deváté legie (viac)
Trailer

V roku 140 nášho letopočtu, dvadsať rokov po zmiznutí rímskej deviatej légie na severe Británie, prichádza do Británie mladý rímsky vojak Marcus Flavius, aby tu slúžil ako veliteľ posádky. Marcov otec bol veliteľom deviatej légie, ktorá zmizla aj s ich symbolom, zlatým Orlom. Marcus verí, že vykúpi česť svojho otca odvážnym pôsobením tu v Británii. O pár dní neskôr Marcusova bdelosť zachráni väčšinu mužov posádky, na ktorú zaútočia keltské kmene. Je vyznamenaný za statočnosť, avšak kvôli zranenej nohe je prepustený zo služby. Neskôr sa Marcus dozvie, že na severe Británie niekto symbol Orla deviatej légie zbadal, a tak sa rozhodne, že sa vydá do neprebádaných končín za Hadriánov val. Doprovod mu robí jeho o Esca, ktorý Rimanov nenávidí, ale ktorý je Marcovi zaviazaný, pretože mu počas gladiátorského súboja zachránil život. Po niekoľkých týždňoch putovania severskou divočinou sa Esca a Marcus stretávajú s Guernom, čo je bývalý rímsky vojak Lucius, ktorý bojoval v radoch deviatej légie pod vedením Marcovho otca. Lucius oznámi Marcovi, že symbol zlatého orla ukradli Pomaľovaní, čo je jeden z najkrutejších kmeňov medzi Severanmi. Marcus aj Esca dôjdu až k Pomaľovaným, ktorým Esca povie, že je synom náčelníka, ktorý uteká pred Rimanmi, a že Marcus je jeho otrok. Vďaka tomu je Esca kmeňom Pomaľovaných privítaný a prijatý. Esca po pár dňoch Marcovi pomôže v noci tajne prepadnúť bojovníkov, ktorí strážia Zlatého orla... (TV JOJ)

(viac)

Videá (5)

Trailer
Trailer
D: angličtina T: čeština
02:29

Súvisiace novinky

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (viac)

Akční hrdina budoucnosti?

Akční hrdina budoucnosti?

11.11.2010

Ještě nedávno jsme se mu vysmívali pro jeho fešáckou tvářičku a nevalné herecké schopnosti, hvězda Channinga Tatuma však stoupá. V G. I. Joe jsme mu akčního hrdinu docela věřili, v pozvolna se… (viac)

Včera jsme to roztočili, drahoušku

Včera jsme to roztočili, drahoušku

26.08.2009

No, možná ne tak úplně včera, spíš „nedávno“. Tento týden padla první klapka historicko-dobrodružného The Eagle of the Ninth a upírského westernu Priest, taktéž už je v plném proudu natáčení fantasy… (viac)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (viac)

Reklama

Reklama