Reklama

Reklama

Strážci - Watchmen: Příběhy Černé lodě

  • USA Tales of the Black Freighter
všetky plagáty
Trailer

Animovaný příběh podle fiktivního komixu "Marooned", který si čte chlapec v komixu Watchmen, o námořníkovi, jehož loď je přepadena Černým škunerem a on jediný přežije na opuštěném ostrově. Jeho jediným cílem se stane varování rodného města… (xxvasa)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (120)

B!shop 

všetky recenzie používateľa

No tak tohle se moc nepovedlo. Absolutne totiz netusim, co to ma spolecnyho s Watchmenama. Cely je to jen jednoducha historka o silenym kapitanovi plujicim na voru sestavenym z mrtvol za zachranou manzelky a dcer. Je sice fajn, ze je to cely radne drsny, temny a krvavy, ale neustale se jen mluvi a nezachrani to ani charismatickej hlas Butlera. Navic konec je fakt lehce odhadnutelnej a animace nijak neoslni. Nicmene tech 20 minut se u toho zabavit da. ()

filmmovier 

všetky recenzie používateľa

Musím se přiznat, že tahle vedlejší linie komiksu mě nijak výrazně nenadchla. Ten příběh je sice výborný, ale jako komiks v komiksu mě to příliš nebavilo a naplno jsem ten příběh ocenil až v tomhle výtečném animovaném zpracování. Téměř čistokrevný horor s parádní zápletkou a atmosférou, která od začátku až do konce pořádně houstne a graduje, až vygraduje skutečně vynikajícím "hororovým" způsobem. A ten voiceover jako podkres je naprosto brilantní a od první chvíle náprosto vtáhne do příběhu. A pak vás zcela pohltí. Pokud to teda nezvládne už ta animace. 95%. ()

Reklama

mrclTV 

všetky recenzie používateľa

Krátky film, ktorý si lepšie vychutnáte, až keď si ho pozriete v celku a nie rozkúskovaný v hlavnom diele - Watchmen, ktoré štýlovo dopĺňa. Osamelý človek na hranici života a smrti a jeho bizardne šokujúca premena z rozumne uvažujúceho človeka na šialenca, pecka. Škoda, že pri opakovanom zhliadnutí stráca svoje mrazivé čaro a iba spolu s Watchmen funguje na 100%, osamote iba na takých 75%. ()

Ernie_13 

všetky recenzie používateľa

No....velmi dobre spracovana a naanimovana vec s Watchmena (komixu) s perfektnou atmosferou. Nikdy som necital samotny komix, takze pre mna to dejovo nema absolutne nic spolocneho s filmom, ale podla toho co som tu cital, tak tento pribeh dejovo nema nic spolocneho s Minutemanmi ani v komixe!?? Takze totalne mimo, ale dobre! *;-) ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Desivá a stiesnená predstava ľudskej šialenosti a bezútešnosti okorenená o prvok existencionalizmu, ktorý vytvára jeden z kľúčových príbehov vo vesmíre zvanom Watchmen. Dokonalé animované dielko, ktoré je neskutočné sledovať a ktoré plynie naozaj pozoruhodnou rýchlosťou a pritom je schopné zanechať nám stopy vedúce k odhaleniu ľudského trápenia a bolesti. To čo Moore napísal a Gibbons nakreslil, previedli Del Purgatorio a Smith k dokonalosti čo sa týka animácie. Jediná otázka zostáva - vyzeralo by to lepšie ako hraný film? Rozhodne ano. ()

Zaujímavosti (4)

  • Snímek byl natočen podle stejnojmenné komiksové série Alana Moorea a Dava Gibbonse. (Terva)

Reklama

Reklama