Reklama

Reklama

Manželia Craig a Elise Landryoví dostanú od života ťažký úder. Ich jediný milovaný syn Benjamin je unesený a k smrti utýraný sériovým vrahom Johnom Kozlowskim. Kozlowkeho dolapí polícia a súd mu udelí trest 25 rokov odňatia slobody, čo sa skľúčenému páru zdá byť príliš málo. Rozhodnú sa preto zmocniť sa odsúdeného psychopata a vykonať na ňom spravodlivosť po svojom. (Karamanlis)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (183)

Petroff 

všetky recenzie používateľa

Sadističtí vrazi malejch dětí se běžně převážej autama spolu s týpkama podezřelejma z daňovýho podvodu - jasně!! .-) Z rádobyšokujícího konce vylezlo přesně to, co jsme všichni čekali, akorát že eště dvakrát naruby a začerstva vyzvracený. NENÍ to horor a není to děsivý! Není to ani chytrý, ani poutavý... Je to tak na hvězdičku. ()

Ten Druhy 

všetky recenzie používateľa

Retard, ktorý týra a vraždí malé deti, by mal dostať trest smrti, nie 25 rokov s možnosťou podmienečného prepustenia už po desiatich. Asi to preblesne mysľou mladých manželov, ktorí uvedeným spôsobom prídu o syna. Psychopat, ktorý sa maľuje a zdobí ako ženská, tu odkazuje na jemu podobných psychošov, napr. toho z Mlčania jahniat. Únos takéto nebezpečného šialenca z väzenia, ako sa to stane v Tortured, si žiada odhodlanie, súhru a dobrý plán. Kanadsko-americký exploitation na tému zločin a trest však začína dojímavo, hrou na city. Pohľad na zmrzačené a mŕtve telíčko dieťaťa pohne citmi aj toho najväčšieho ignoranta. Navyše, ak sa naň dívame očami nešťastnej matky, ktorá si v tej istej chvíli spomína na pôrod syna, tak o silný emotívny zážitok je postarané. Fáza spomienok na dieťa a príprav na únos aj zlapanie vraha, na mňa zapôsobili lepšie než samotná tortúra, ktorú sprevádzali pochybnosti. Ale potom prišiel "sloník", stará sovietska finta mučenia, a príbeh dostal nový rozmer a spád. Plusom filmu boli tiež: jeho krátka minutáž, dobrý scenár (Marek Posival) a nečakaný obrat na konci. ()

Reklama

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Docela zajímavý za-smrt-dítěte-revenge kousek, ale... Je to hodně o psychologii rodičů, kterým byl unesen a umučen šestiletý syn, jenže ti dva hlavní herci nejsou dostatečně dobří, aby to dokázali přesvědčivě odehrát (a je to nepochybně dost těžká role). A druhou námitku vznáším na závěr, který je teda docela zajímavý, ale když už obsadíte do zásadní role známou tvář, nemůžete čekat že ta pointa lidi překvapí - takže ve výsledku spíš na škodu. Navíc mi to přišlo extrémně k neuvěření. Ale Moseley mě potěšil, ač nedostal až tolik příležitosti zaperlit si v roli pravé lidské bestie. Tak tedy, TORTURED mě dokázal nenudit a není vůbec špatně natočený, ale rozhodně měl na víc. "I’m gonna make sure you get the death penalty, asshole!" ()

Pedestrian 

všetky recenzie používateľa

*SPOILER* Ten vzpomínaný prokletý dopis tomu filmu nikdy neodpustím. Z diváka se blbec dělat nebude, a to i přesto, že závěr sahá po 3* snad až příliš vehementně a dokáže být i napínavý. Twisted Pictures influence v závěru válí, první půlku však nezachrání. P.S.: v jednom okamžiku film donutí diváka zapochybovat, čímž se závěrečný twist stává lehce předvídatelným a tudíž i režijně nezvládnutým. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Manželom uniesli syna a po nejakom čase policajti ho vypátrali ale už bolo neskoro,lebo ten špinavý psychopat ktorý robil zle aj zvieratám a utýral ich syna dostal 25 rokov.Tu vidíme záťaž na oboch manželov a ako to znášajú a tie flashbacky do minulosti na syna boli skľučujúco depresívne úzkostlivé.Tak sa rodičia rozhodnú zobrať spravodlivosť do svojich rúk.Presne tak zub za zub,oko za oko a presne tak by to malo byť všade aj na Slovensku.Nemám žiadne námietky k námetu,scenáru ani príbehu,jedine okrem únosu toho zločinca aby ho prevážal jeden policajt sa mi zdá viac než divné ale pri tom únose tam tých nedomyslených vecí bolo viacej.Konečne aj postavy sa chovali normálne,práve tak ako si zaslúžila situácia.Mučenie malo aspekty krutosti a drsnosti ale celkový krvavý dojem neukázalo a ani nejak neprekvapilo.Ale čo ma potešila to bola tá finálna pointa bola veľmi dobre spracovaná. ()

Zaujímavosti (3)

  • Keď detektív dorazí na miesto havárie väzenskej dodávky, od dverí jeho automobilu sa odrážajú svetlá kamery. (misterz)
  • Záběry vnitřních prostor domu s příslušníky policejního sboru jasně ukazují na č.p. "3410". Když se ale policista posléze dovolává zálohy, uvádí adresu "321 Spruce Avenue". (Conspi)
  • Na začiatku filmu jazdí pár na najnovšom modely Ford Focus. V ďalších scénach však používa síce rovnaké auto, ale starší model. (misterz)

Reklama

Reklama