Reklama

Reklama

Mladík Johnny Strabler (Marlon Brando) je vůdcem čtyřicetičlenného motorkářského gangu Černí rebelové, který svobodně jezdí po zemi, aniž by měl nějaký konkrétní cíl. V městečku Wrightsville uspořádají mladíci pouliční závody a vtrhnou do baru. Zatímco majitel lokálu Bleeker je rád, že u něj někdo nechá větší útratu, jeho bratr - místní policista - se má na pozoru a snaží se předejít nepříjemnostem. Johnny se na první pohled zamiluje do mladé barmanky Kathie (Mary Murphyová). To ovšem netuší, že dívka je právě policajtovou dcerou. Když do městečka dorazí konkurenční gang motorkáře China (Lee Marvin), je jasné, že násilí nebude možné zabránit... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (87)

murakamigirl 

všetky recenzie používateľa

Nehollywoodsky koniec tak chrumká pod zubami, až mám sladké *****nutkanie. Ale nepodvolím sa, nie, pretože na to ma až priveľakrát z deja vymetajú necudné myšlienky vyprovokované väzbou Marlon Brando plus motorka :))). Jéé, ja vskutku nechápem, ako mohol prežiť tento záver, byť Mary Murphy a Marlon ma oblaží takým úsmevom, búrim sa proti celému produkčnému tímu, proti zárobkom filmu i proti jeho potenciálnemu budúcemu kultu, no proste na Marlonka skočím a padáme a basta!!! Rebela bez príčiny som nevidela, nutné zmeniť, pretože to máme skoro až sesterské snímky (o tom istom každá inak) a predsa treba mať vedomosť, ktorý rebel bez príčiny rebeluje bez väčšej príčiny, no nie? No jednoznačne. ()

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Tak tomuto sa hovorí atmosféra! Pár vecí by som síce spravil inak (keďže som aj z inej doby:), ale napriek tomu, tento film som doslova hltal. Mladý Brando je proste macho a Mary Murphy? Asi som sa zamiloval. Prehnaná korektnosť a moralizovanie už od začiatku, tiež nie sú jednoznačné. Nakoniec je Wild One o dvoch stranách mince, o podieloch viny. O motorkároch a o šálke kávy... Je dobovo štylizovaný, ale pre mňa čarovný. ()

Reklama

Skip 

všetky recenzie používateľa

Na svou dobu dosti netypický film. Hollywood začal pomalu dávat prostor revoltujícím rebelům. I když byl Marlon Brando výborný herec a v toto filmu byl ještě ve skvělé formě, nedá se říct, že by sledování hlučných motorkářů a rádoby spořádaných občanů, chtějících zjednat pořádek, bylo něčím, co dokáže strhnout. Spíš bych řekl, že se mohlo z námětu dostat mnohem víc, což se však nepodařilo. ()

vitekpe 

všetky recenzie používateľa

Je to vlastne takovy western na motorkach.... Banda prijede do mesta, to "terorizuje" (z dnesniho pohledu naprosto neskodnym zpusobem), pak prijede dalsi banda (s vynikajicim Marvinem jako sefem) a to uz zacina bejt na mistni venkovany moc silny kafe. Pak trosku zmatku, na konci prejetej deda, ponauceni a konec filmu. Brando je sice zajimavej, ale kdyby se na konci neusmal, tak bych ohodnotil jeho postavu jako totalniho idiota. Takhle muzu hodnotit jako obycejneho idiota. Mary krasna. Necekal jsem, ze tenhle film bude nejaky ultimatni zazrak, a taky nebyl. Na druhou stranu uplne zklamani to neni. 3++ P.S.: zajimavosti je, jak malo je tam zastoupen HD...vetsina tech kluku ma jiny stroje, napr:: Velocette, Matchless, Triumph, BSA atd., vse import... ()

Pohrobek 

všetky recenzie používateľa

Na rok 1953 velice odvážný, rozporuplný a kontroverzní film o revoltě mládí proti autoritám, zažité morálce i obecným představám o správně prožitém životě, který však poměrně vyrovnaně dává prostor oboum stranám. Očekávaný happyend, jenž se nedostavil, spolu s vnitřními rozpory všech postav udržují vysokou úroveň i z obecného hledisla. Z toho formálního pak film nejspíše charakterizuje mírná afektovanost a herecký galakoncert Marlona Branda, který je tu plný elánu, energie, dynamiky a nesmírné síly, již ventiluje takřka na všechny strany. Ó, to byly doby, kdy božský Marlon plnil kinosály o ovládal srdce všech dívek a mozky všech chlapců! ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (10)

  • Film byl v Británii do roku 1968 zakázaný. (formelin)
  • Fotka Marlona Branda jakožto Johnnyho Strablera byla na obalu alba Sergeant Pepper's Lonely Hearts Club Band od kapely Beatles. (Mol)
  • President San Francisko Hell's Angeles Frank Sadílek nosil pruhované triko jako měl Chino (Lee Marvin) ve filmu. (Mol)

Reklama

Reklama