Reklama

Reklama

Po šiestich rokoch v drsnom väzení, kam ho umiestnili za brutálnu vraždu, ktorú nespáchal, sa bývalý člen špeciálnych jednotiek Shane Daniels (Steven Seagal) konečne dostane na slobodu. Vo vrecku nemá nič, len rozlúčkový list od manželky, ktorej sa pred časom odnechcelo naňho čakať a nič nehovoriace chabé ospravedlnenie od štátu Arizona, ktorý ho napriek nedostatku dôkazov pred rokmi neprávom poslal za mreže... Rozhodne sa však nemôže sťažovať na nudný nový štart do života – už v prvý večer na slobode sa totiž neplánovane znovu dostane do problémov! Stane sa totiž svedkom brutálneho lúpežného prepadnutiu a vraždy policajného dôstojníka, ktorým sa nemieni len tak nečinne prizerať a – hoci neskoro, aby zabránil najhoršiemu – zasiahne. Nanešťastie však netuší, že si to práve šeredne rozhádzal s čínskou mafiou! Zrazu má na krku z prežitej hrôzy riadne vykoľajenú čínsku krásku menom Tia (Marlaina Mah), tašku plnú špinavých peňazí z drogových obchodov a za pätami zúrivých prenasledovateľov, ktorí si brúsia zuby na obe! Shane rýchlo pochopí, že ak chce skutočne začať nový život, má len jednu možnosť – odpratať z cesty všetko, čo mu ju skríži! (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (125)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

O triedu lepsie ako posledne Seagalovky Ruslan a Keeper. Seagalova postava je drsna, nekompromisna a po dlhej dobe aj cool. Miestami mi to pripominalo skvelu atmosferu z jeho prvych filmov. V bitkach sice nepredvadza nic co by sme uz nevideli, ale znova po dlhej dobe sa na ne velmi dobre pozera a kazdu jednu ranu divak citi na vlastnej kozi. Strih pri bitkach je sice dost bleskovy ako je v dnesnej dobe zvykom, ale napriek tomu su prehladne a tentokrat sluzi k zvyrazneniu tvrdosti bitiek namiesto zakrytia fyzickej neschopnosti Seagala ako tomu bolo zvykom v predoslych jeho filmoch. Seagal stale disponuje neskutocnou rychlostou ruk aj napriek medvedikovskej postave. Pribeh je pre Seagala dost netradicny a pre mna dostatocne zaujimavy. Cely cas som vahal medzi 2 a 3 hviezdickami, ale nakoniec davam 2 kvôli domrvenemu finale plnemu prestreliek, ktore na rozdiel od bitiek su natocene velmi amatersky, neprehladne a nudne. Na filme je bohuzial dost vidiet podfinancovanie filmu v podobe maleho mnozstva akcnych scen. S vyssim rozpoctom a schopnejsimi filmarmi by Seagal mal na to, aby tocil kinofilmy. Jednym z najvacsich minusov tohto filmu je absencia Seagala v dobrej polovici filmu. Van Damme v Univerzalnom vojakovi 3 sa tiez objavi len v polovici filmu. Vyzera to, ze tymto B-kovym akcnym hrdinom ide uz iba o prachy a nemaju uz zaujem sa poriadne predviest vo svojich filmoch. Skoda. ()

verbal 

všetky recenzie používateľa

S nostalgií vzpomínám na Hard to kill, Nico, Under Siege, Glimmer man... Bud Spencer se nám oholil, "nepatrně" přibral a už nekope, ale jen výhradně fackuje, protože má tlusté nohy a obří panděro. Pomalu by měl zvážit nějakou tu divadelní roli (třeba Hamleta), nebo rychle zase najít nějakého blonďáka a vrátit se ke spaghetti westernům... Evidentně už skoro všechny úspory prohnal nosem, nicméně naštěstí mu vždycky něco zbyde alepoň na jedny kozy na film.... ()

Reklama

Melo4three 

všetky recenzie používateľa

Pro mě Segal po dlouhé době, příběh slabší, mohlo to být propracovanější. Napřiklad postava jeho ženy poté, co ho opustí, se už neobjeví - že by ji jen tak nechal jít??? Každopádně si s Číňany pěkne pohazuje a ty jeho pohyby, uplně jiná kategorie v porovnání s jinými filmy... Takže za Segala *** .... Jinak zajímavost: Segala ve filmu nikdo ani jednou neudeří :) ()

Seag 

všetky recenzie používateľa

takže...............pôjdem pekne od začiatku..................... Seagal je asi v rovnakej forme ako v Ruslanovi (tým myslím jeho hýbanie sa, postavu a pod. ) ................. začiatok je veľmi podarený: jeho ženu prepadne chlap a seagal ho samozrejme spacifikuje ráznym spôsobom. Seagal za ním začne utekať , ale nakoniec ho nechá ísť, no neskôr näjdu chlapa mrtveho. ( Koho asi kurva odsuuudia?????........hádate spraavne......Seagala)........... Velmi velkým kladom filmu je že často vidíme seagala pri bitkách celého. Bol som velmi prkvapený pretože pri bitkách ( až sa mi s toho plakať chce) bolo krásne vidno Stevenove RÝCHLE RUKY......... ano ano............ čítate dobbre.......Steven má aj napriek svojmu veku neskutočnú rýchlosť.................... Avšak bitky majú občas svoj povestný debilný strih. Každý mi dá za pravdu že to nie je kvoli seagalovi, pretože ten strih tam bude aj pri fightoch iných aktérov , nie len pri seagalových fightoch. Dalším velikáááánskym plusom je ( uživateľ Lateef mu to vytýkal pri Keeperovi, že seagal už vobec nepoužíva AIKIDO, v čom mal aj pravdu) že Steven sa tu opäť vracia k AIKIDU a myslím že jeho chmaty nechýbajú ani pri jednej bitke. Minusom je že seagalov hlas aj niektoré pohyby sú opäť dublovane, ale to už sme si zvykly. :D:D.......dalsím minusom teda aspon pre mna, boli trošku debilne dialogy. Takže ked si to zhrniem , na Seagala je to velmi slušný film, určite svižnejší než Keeper, a určite zábavnejší než Ruslan. Ja dávam palec hore. ........ P.S. Steven nás opäť ohromí svojim šatníkom :D:D:D......hlavne na začiatku. ()

maverick10 

všetky recenzie používateľa

Korunovany kral akcniho becka opet nezklamal. Tentokrate si vzal na musku dorosteneckou cinskou mafii, opravdu by me zajimalo, ktery blb vybiral obsazeni, to delali asi nabor na ucilisti ne? To co jsem od toho ocekaval jsem taky dostal a to v mire potrebne na ukojeni me zvedavosti, zda se Seagal posune dal. Neposunul, porad stoji na miste . . . No na Machete jsem teda zatracene zvedavej. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (2)

  • Vyjma novomexických lokací, v nichž film z kraje roku 2009 vznikal, byly některé filmové záběry pořízeny i v Kanadě. Na samotný závěr filmu je dokonce záběr na jezero Chateau Lake Louise, které se nachází v kanadské provincii Alberta. (ssfan)
  • Počas útoku na dom ruského mafiána policajt s brokovnicou vypáli na kameru a výstrelom ju zničí. Lenže, keď ruský mafián sleduje záznam z iných kamier, po výstrele kamera stále sníma. (johnsnow)

Reklama

Reklama