Reklama

Reklama

Ostrovy menom Kim

(festivalový názov)
  • Južná Kórea Kimssi pyoryugi (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

V dluzích se topící Kim se pokusí spáchat sebevraždu, což ho přivede do „divočiny" uprostřed velkoměsta, kde je nucen přežít jako opravdový trosečník. Tato událost změní nejen jeho život navždy. (hunty)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (272)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Inšpirácia Zemeckisovým Trosečníkom je očividná, napriek tomu kórejskí tvorcovia zanechávajú vo filme stále dosť originality. Niektoré kúsky hlavného hrdinu ma dobre pobavili, najmä podobná scéna z Trosečníka - výroba ohňa, ktorého pointa je fakt vtipná. Podobne vtipný je lov rýb pomocou palice a vidličky. Značkové "bačkúrky" z plastových fliaš boli skvelé a film je takýchto milých prekvapení plný. Spočiatku hlavný hrdina, ktorý nevie plávať hľadá spôsob ako sa dostať na druhú stranu veľkej rieky, neskôr už o to nestojí. Zistil, že mu tam nič nechýba. Asi každý má niekedy chuť zahodiť všetky tie karty, mobily a užívať si život len tak bez toho, aby nám stále niekto išiel po krku a ťahal z nás peniaze. Aj preto sa mi film zadrel pod kožu podobne ako Zemeckisov Trosečník. 90%. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrý film z juhokórejskej produkcie. Má veľmi dobrý príbeh o mužovi, ktorý sa topí v dlhoch a tak rozhodne ukončiť svoj život skokom z mosta, lenže skončí na malom ostrove pod mostom, z ktorého ale nie je žiadna cesta von a tak si tu postupne zvyká na nový spôsob života. Lenže jeho prítomnosť na ostrove si časom ako jediná všimne mladá žena, ktorá už tri roky neopustila svoj byt a je závislá na živote na internete a tak po nadviazaní kontaktu na diaľku spolu začnú cez rôzne správy komunikovať a ich život to postupne ovplyvňuje. Spracovanie je na tom dobre, táto zaujímavá a pomerne originálna zápletka ponúka veľký potenciál vo viacerých ohľadoch a aj žánroch, síce nemám pocit, že by bol plnohodnotne využitý, ale aj tak som spokojný. Od začiatku až do konca sa na to pozerá viac než dobre, slabé miesta tu nie sú žiadne, prvá štvrtina zoznamuje s hlavným hrdinom a jeho životom na ostrove, druhá zase s mladou ženou, ktorá mi sadla ešte viac a zvyšok filmu už hlavne ťaží z ich komunikácie, veľkú pochvalu si zaslúži aj neustály prísun nových nápadov, skutočne v priebehu celého filmu sa nájde množstvo rôznych zaujímavých situácií, nápadov a takých menších prvkov, ktoré to ešte osviežia, obzvlášť tie odkazy na tématicky podobné filmy, takže sa je stále na čo pozerať. Ale aj tak som v priebehu pocítil jeden výrazný zápor, tento film u mňa funguje skôr len ako taká atrakcia, celý čas som sa bavil a tešil, čo zase tvorcovia vymyslia, ale v konečnom dôsledku mi bolo prakticky úplne jedno, ako sa to skončí, prípadne či postavy dopadnú dobre. O jednotlivých žánroch sa tu aj ťažko hovorí, toto je taký zaujímavý film, ktorý ich má niekoľko načrtnutých, či už komédia, dráma, romantický, prípadne aj ten dobrodružný, ale žiadny skutočne nevyužíva, skôr je to len také čiastočné prilepšenie, ale toto neberiem ako zápor, ten prístup k nim mi po celý čas prišiel zaujímavý a nápaditý. Herecké obsadenie je na tom dobre, sympatické hlavné duo v zložení Jung Jae-Young a Jung Ryeo-Won, obaja si to svoje splnili a vedľajšie postavy tu už nie sú prakticky žiadne. Réžia a technická stránka sú výborné, skvelá vizuálna stránka, po celý čas to celé prekypuje nápadmi, s týmto nemám problém. A celkom zaujme aj hudba. Tento film síce nepovažujem až za tak kvalitný, ako je všeobecne braný, mám desiatky obľúbenejších juhokórejských filmov, ale aj tak je Castaway on the Moon nadmieru zaujímavý film, v ktorom sa je stále na čo pozerať. 78% ()

Reklama

HAL 

všetky recenzie používateľa

Jsa futuristou pevně ukotveným v naší chaotické civilizaci, neoslavuji často filmy velebící útěk do divočiny (jako velehloupý film Útěk do divočiny) coby spolehlivě nejlepší řešení problémů moderního jedince. Leč nedá se svítit, tento útěk na "pustý" ostrov uprostřed města je ve své bezelstnosti odzbrojující. Kluk v kachně na ostrově, holka zavřená v pokoji, a pár dopisů v lahvi. Jen těžko jim nefandit. 8/10 ()

poz3n 

všetky recenzie používateľa

No ještě že se zase neřídim podle plakátu, protože ten na mě působí nějakou levnou ,,letní,, rodinnou komedií a to mi k Jižní Korei a ani k tomuhle hodnocení nejde. Jediný co bych tak tomuhle nápaditýmu filmu vytknul je asi stopáž, která je docela roztahaně dlouhá. Ale ten konec, ten to opět napravil. ()

Renton 

všetky recenzie používateľa

Scénář: Hae-jun Lee .. Umělý domov svobody a vynucené seberealizace v řece kapitalistických problémů naruší voyeurská asociální sondáž a dává postupně vzniknout bizarnímu vztahu dvou osob. Nápaditost a zpracování autorských děl Jihokorejských tvůrců je obdivuhodná (>.-) Originálně uchopené problémy této doby s velmi barvitým obalem, kdy mi délka a pozvolnost šla proti intenzitě ač je prý evoluce proces stoupající chutnosti (asi jen v potravě:-)). ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (7)

  • Kim Seong-geun měl původně nosit trojúhelníkové spodní prádlo, to ale bylo změněno na čtvercové spodní prádlo, protože Jung Jae-young se toto prádlo bránil nosit. (Emo-haunter)
  • Jedná se o první film, který se natáčel v Bamseomu. Natáčení bylo speciálně povoleno úřady v Soulu. (Emo-haunter)
  • Původní název filmu je odvozen od „Trosečníka na Měsíci“, kdy Kima (Jung Jae-young) takto nazvala Kim Jung-yeon (Ryeo-won Jeong), když mluvila o tom, že se na Měsíci člověk nemůže cítit osaměle, protože tam nikdo nežije. (Emo-haunter)

Reklama

Reklama