Reklama

Reklama

VOD (1)

Raz do roka sa džentlmenskí gangstri vedení Gordonom Cozierom (Idris Elba) vyberú na veľký záťah. Posledná banková lúpež jemu a jeho chlapom - Johnovi Rahwayovi (Paul Walker), A.J.-ovi (Hayden Christensen) a bratom Jessemu (Chris Brown) a Jakeovi Atticaovcom (Michael Ealy) – vyniesla slušné dva milióny dolárov, čo sa rozhodli osláviť v jednom z vychytených klubov. Ich radosť však rýchlo vyprchá, keď sa k nim pridá predčasne z väzenia prepustený Ghost (Tip „T.I.“ Harris) a požiada ich nielen o svoj podiel z lúpeže, pri ktorej ho chytili a strčili za mreže, a navyše im ponúkne ďalší mimoriadne lákavý kšeft! V hre je 25 miliónov dolárov, no má to háčik - majú totiž minimum času na prípravu, pretože prepad sa má uskutočniť už o päť dní. Hoci majú vážne pochybnosti o tom či Ghostovi môžu veriť, chamtivosť je predsa len o čosi väčší pán ako obozretnosť, a tak sa naplno ponoria do príprav geniálneho plánu na prepad dvoch peňažných transportov. Lenže ich úspech či neúspech na ich veľkú smolu nezávisí len od Ghostovej dôveryhodnosti... Na krk im totiž začínajú nebezpečne dýchať policajní detektívi Jack Welles (Matt Dillon) a Eddie Hatcher (Jay Hernandez), ktorí sú im neustále v pätách! (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (298)

Roman.Ticka 

všetky recenzie používateľa

Režie zpackaná, scénář mizerný, takže za 2*, ale vzhledem k parádní finální bitvě s rusákama, kteří udělali za pár vteřin z 10* hotelového pokoje řešeto, jednu zvedám. Ta scéna byla vrcholem i po stránce technické, na rozdíl od tuctového zbytku. Ač obvykle akční scénář neřeším a logiku nehledám, tady nejde opominout "důležitou" hlavní linii příběhu bez emocí - pochybná banda zlodějů naletí na lep zrazenému parťákovi, zhrzenému milenci a ukradne 20 melounů jen proto, aby se odporná feťačka konečně mohla dostat domů. Go Home, Naomi. Takhle mi vyzněl slabý závěr a zároveň potvrdil skutečnou pozici policajta Dillona. Byl tam naprosto zbytečný. ()

Marsik 

všetky recenzie používateľa

Dobře natočená gangsterka. Partička hlavních zlodějů vybrána dobře. Walker a Dillon opět nezklamali a Zoe Saldana byla fakt sexy (škoda, že nedostala více prostoru). Filmů o bankovních lupičích bylo natočeno hodně, k nejlepším řadím Bod zlomu nebo The Town (Ben Affleck), ale i tento nebyl špatný. 4 hvězdičky dám, protože jsem se dobře bavil a líbila se mi ta přiměřeně chaotická kamera. 75% ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $32miliónovTržby USA $57,744,720Tržby Celosvetovo $70,587,268Tržby za predaj DVD v USA $17,588,466 //počet predaných kusov 1,078,164║ film nabitý známymi tvárami má svoju dravosť, prešpikovaný dej, akciu, dramatickosť, dobrú kameru a natočené za rozumný rozpočet, aj keď podobných filmov je už niekoľko má čím strhnúť, zaujať /80%/ ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Nablýskaná a miestami nasilu, miestami naozaj cool variácia na Affleckovo Mesto. Má to rytmus a solídne akčné scény, Idris Elba je bomber, aj Matt Dillon sa snaží, len škoda tých slabo prepracovaných a v závere bezradne odstrihnutých "vzťahových" línií. Nuž a točiť prestrelky so samopalmi a brokovnicami v ratingu PG-13 je svinsky nevďačná vec. Aj divácky. ()

Skip 

všetky recenzie používateľa

Tady se někdo moc rád a nejednou koukal na Nelítostný souboj, zalíbil se také závěr Pravdivé romance a možná zavzpomínal na Butche Cassidyho, který se v Bolívii rozběhl po boku parťáka Sundance Kida vstříct kulkám, které neznají slitování. Plus ještě spousta žánrových filmů nakoukaných, až si ten kdosi řekl, že si taky něco takového natočí. Jenže ono je to až moc okaté a je rozdíl mezi odkazováním na předchozí díla a jejich vykrádáním. Nicméně odhlédnu-li od toho, musím říct, že se povedlo natočit film, který má aspoň spád a dost dobré tempo. Nic víc se divákovi nedostane a možná si půjde spravit chuť třeba zrovna Nelítostným soubojem. ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (10)

  • Způsob vyloupení obrněného transportéru za použití koordinace městské dopravy a použití výbušniny C4 pro odpálení vozovky odkazuje k filmu Loupež po italsku (2003). (Conspi)
  • Za film si v roce 2011 Idris Elba odnesl ocenění v kategorii nejlepší Afroameričan v hlavní roli, každoročně udělované televizní stanicí Black Entertainment Television. (Conspi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené