Reklama

Reklama

VOD (1)

Raz do roka sa džentlmenskí gangstri vedení Gordonom Cozierom (Idris Elba) vyberú na veľký záťah. Posledná banková lúpež jemu a jeho chlapom - Johnovi Rahwayovi (Paul Walker), A.J.-ovi (Hayden Christensen) a bratom Jessemu (Chris Brown) a Jakeovi Atticaovcom (Michael Ealy) – vyniesla slušné dva milióny dolárov, čo sa rozhodli osláviť v jednom z vychytených klubov. Ich radosť však rýchlo vyprchá, keď sa k nim pridá predčasne z väzenia prepustený Ghost (Tip „T.I.“ Harris) a požiada ich nielen o svoj podiel z lúpeže, pri ktorej ho chytili a strčili za mreže, a navyše im ponúkne ďalší mimoriadne lákavý kšeft! V hre je 25 miliónov dolárov, no má to háčik - majú totiž minimum času na prípravu, pretože prepad sa má uskutočniť už o päť dní. Hoci majú vážne pochybnosti o tom či Ghostovi môžu veriť, chamtivosť je predsa len o čosi väčší pán ako obozretnosť, a tak sa naplno ponoria do príprav geniálneho plánu na prepad dvoch peňažných transportov. Lenže ich úspech či neúspech na ich veľkú smolu nezávisí len od Ghostovej dôveryhodnosti... Na krk im totiž začínajú nebezpečne dýchať policajní detektívi Jack Welles (Matt Dillon) a Eddie Hatcher (Jay Hernandez), ktorí sú im neustále v pätách! (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (298)

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Nablýskaná a miestami nasilu, miestami naozaj cool variácia na Affleckovo Mesto. Má to rytmus a solídne akčné scény, Idris Elba je bomber, aj Matt Dillon sa snaží, len škoda tých slabo prepracovaných a v závere bezradne odstrihnutých "vzťahových" línií. Nuž a točiť prestrelky so samopalmi a brokovnicami v ratingu PG-13 je svinsky nevďačná vec. Aj divácky. ()

Aelita 

všetky recenzie používateľa

Snad první film, kde mi nejen nevadil chaotický střih, ale dokonce organicky sedl - hlavně v sekvenci parkurové honičky. Pravdu dí přísloví, že když dva dělají totéž, není to totéž. Ve spoustě současných filmů klipový střih jen zakrývá neumění filmových tvůrců něco pořádně natočit nebo svědčí o jejích podbízivosti vkusu klip-generací, ale v tomto případě rychlý střih nebyl samoúčelným. Líbilo se mi i to, že při honičce si kamera zahrála současně na náhodného svědka i na utíkajícího lupiče. Podobná kamera v roli osoby lapky se objevila například i v úvodní scéně české detektivky "Žirafa v okně". ___ Gangsteři jsou jedním z mála filmů, kde není zcela jasné, komu straní scénárista s režisérem, protože sympatičtí nebo aspoň lidští jsou jak poldové, tak i celý gang mladých, inteligentních a schopných. Kapitalismus je zvláštní zřízení - na jedné straně se vynáší do nebes samostatnost jedince, na straně druhé současně zaznívá apel na solidaritu v podobě charity, jako kdyby ta nebyla pro příjemce ponižující. Že i pro bankovní lupiče je samozřejmostí 10% na charitu, mne spíše pobavilo, než potěšilo. Z filmu je naopak víc než zřejmé, že v moderní přetechnizované společnosti normální životní standart, natož život a zdraví jsou tak náročné na výdaje, že průměrný plat na ně jen tak tak stačí, pokud vůbec. Není divu, že i muži zákona se ohlížejí po vedlejšáku. Sympatie nesympatie, porušení zákona se bez následků neobejde - alespoň ve slušném filmu. Hollywoodský obraz Butche Cassidyho a Sundance Kida je stejně didaktický, jako sympatický a dojemný - to abychom se snad nestali gangsteři všichni. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

V hlavných úlohách napínavého akčného thrilleru hrajú Matt Dillon, Paul Walker, Idris Elba, či Hayden Christensen. Film mal spád a akciu a nezabudol ani na "dilemu" policajta, čo si môže vziať jednoducho prachy, keď sa ocitol v ťažký životnej situácii. Prepustená manželka, choré dieťa, hypotéka. Vyšetrovanie vnútorného oddelenia versus, ako sa k tomu postaví jeho parťák. Snímka tak svojim tempom a akciou dokáže prinútiť neodtrhnúť oči od celého diania a vychutnávať si každučkú sekundu skvelého akčného adrenalínového divadla. Za zmienku tiež stojí, že sa po celej stopáži objavujú odkazy na veľmi známe staršie zábery rôznych žánrov. ()

Alementina 

všetky recenzie používateľa

Hodně dělané na image, někdy to až vypadalo jako videoklip "sladký život lupiče", navíc většinou máte pocit, že tohle už jste někde viděli, ale proč se nepodívat znova, když je to solidně natočený a ani konec není uplně trapné klišé. Prostě se mi to líbilo a poprvé se mi líbil i Hayden, ten kluk snad mládne, narozdíl od Walkera, který stárné čím dál rychleji a hrat porad neumi. No a Matt byl výbornej. A tech 10 % na charitu me fakt pobavilo :) ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

S veľkou chuťou by som hneď po skončení filmu vycapil aj štvrtú hviezdičku. Momentálne nadšenie z vyblýskaného vizuálu, skvelého soundtracku, niektorých podarených hlášok a pomerne svižného deja, sa našťastie o dva dni pri písaní komentára rozplynulo, keď som si nevedel spomenúť na nič konkrétnejšie, čo by som ešte pochválil. Ono je síce pekné, keď sa je na čo pozerať, akcie tu bolo naozaj dostatok, najmä v druhej polovici filmu mužská polovica publika určite krochkala blahom, ale spätne, okrem týchto povrchných vecí, toho film naozaj veľa neponúkne. Príbeh kopíruje zmesku niekoľkých jemu podobných a výsledná variácia je len ďalším odvarom a príspevkom do zanedlho zabudnutých filmov. Herecké zloženie je tak trošku atrakciou pre hudobne založených jedincov a najmä fanúšikov r'n'b, či hip-hopu, ale myslím, že by sme sa zhodli, že za mikrofónom im to ide o pár tried lepšie a mixovanie hereckého a speváckeho talentu nie vždy dopadne v štýle Jareda Leta. Ani ostatní herci, kameraman, či strihač však nemali vo svojich ambíciách ukázať viac, než je ich štandard. 70%. ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (10)

  • Za film si v roce 2011 Idris Elba odnesl ocenění v kategorii nejlepší Afroameričan v hlavní roli, každoročně udělované televizní stanicí Black Entertainment Television. (Conspi)
  • Film se měl původně jmenovat Bone Deep. (c.tucker)
  • Způsob vyloupení obrněného transportéru za použití koordinace městské dopravy a použití výbušniny C4 pro odpálení vozovky odkazuje k filmu Loupež po italsku (2003). (Conspi)

Reklama

Reklama