Reklama

Reklama

Rytier Lancelot (Til Schweiger) je najlepším, najsilnejším, aj keď nie najbystrejším bojovníkom v kráľovstve kráľa Günthera (Thomas Gottschalk). Je zároveň osobným strážcom krásnej princeznej Herzelinde (Julia Dietzeová). Keď ju unesie tajomný a nepriateľský Čierny rytier (Tobias Moretti), kráľ vyšle Lancelota princeznú zachrániť. Na záchrannej misii ho sprevádza bývalý zločinec, polovičný rytier Erdal (Rick Kavanian), ktorý Čierneho rytiera údajne pozná a môže mu pomôcť ho poraziť. Cestou musí Lancelot prekonať množstvo vážnych prekážok a problémov, pričom mnohé z nich si zbytočne narobí celkom sám. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (37)

T-pack 

všetky recenzie používateľa

Komedie? Tak to vážně nic moc, i když jsem se několikrát vážně zasmál. Hluboký fantasy snímek? Kulisy by se daly použít, ale taky dost těžko. Slušná pohádka bez diváckého zaměření? Asi tak bych to nakonec popsal. Epické zpomalení záběrů se obvykle používá pro dechberoucí dramatickou scénu, nebo aby něco naprosto zesměšnili. V tomhle filmu se nepoužívaly ani pro jedno. Co jsem zvláště nepochopil, hlavně v začátku, byly prostřihy různých záběrů, ze kterých jsem neustále cítil, že se něco musí pokazit, ale nic se nestalo. Tak hvězdu navíc za narážku na Merkelovou. A princezna byla překvapivě k zulíbání. ()

IrisHelenka 

všetky recenzie používateľa

Kdo tomuhle dá hodnocení jedné nebo dvou hvězdiček, tak nemá smysl pro humor nebo ten humor prostě nechápe nebo nechápe vůbec nic. "Třeba bude jednou našemu království vládnout královna, která má účes jako ty." To mě prostě naprosto rozsekalo. Film je natřískaný geniálními vtipy, narážky na imigranty (a na kebab), ale chápu, že zabedněnec nepochopí. ()

Reklama

casioa.... 

všetky recenzie používateľa

Náhodou, ja som sa bavil. Til Schweiger je zrejme najlepším nemeckým hercom súčastnosti, a tu moderným rytierom. Julia Dietze ako značne nekonvenčná princenzná, ktorá už v oných časoch tasila "fuck finger", chodila "pařiť" na koncerty New Kids On The Block :D a tak ďalej. Občas nice touch, vodka....redbull :) a podobne. ()

Smok 

všetky recenzie používateľa

No ja by som zase až taký prísny nebol, veď sú Vianoce a film má rozhodne na viac, ako 40% na CSFD. Prekvapivo mi nevadili ani New Kids on the Block a uletený humor vyslovene potešil. Nehovoriac o tom, že už len pri pohľade na pripečeného Lancelota v podaní Tila Schweigera s tou jeho pážacou parochňou zákonite musíte vybuchnúť od smiechu. ()

TonyHawk94 

všetky recenzie používateľa

Uff, toto nieeee :D. Film v pohode, príbeh priamočiary a trošku aj milý :), ale nebavil :-/. Sem-tam som sa zasmial, bolo zopár odkazov na súčasnosť, niekedy sa mi to pomaly podobalo až na Shrek-a v niektorých veciach, kde boli zahrnuté "moderné vymoženosti", resp. odkazy na ne. 2* za skvelú hviezdnu výpravu (Til Schweiger, Udo Kier, Tobias Moretti, Justus, a mnohí ďalší :), ktorých mám fest v obľube). Verím, že deckám by sa táto komédia páčila :) (niekto už v komentároch naznačoval Herbig-a, a veľmi trefne, mne totiž film trošku pripomenul Manituovu botu, ktorú práve Herbig režíroval :)). Pozretie neľutujem, na vypnutie a drobné pobavenie ok :), ale druhýkrát nemám v pláne ;). ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (5)

  • K filmu vyšlo aj CD s pôvodným soundtrackom; vrátane piesne, ktorú spieva sám Til Schweiger, "Walta Sattla" o pirátovi Walterovi Sattlerovi, ktorý paroduje Robina Hooda. K filmu vyšla aj PC hra vyvinutá Daedalic Entertainment. (Arsenal83)
  • Til Schweiger o vzniku filmu: „Nápad na film prišiel od mojich detí, ktoré chceli, aby som natočil film pre deti.“ (Arsenal83)
  • Portál southdeutsche o filme napísal: „Trápna prehliadka celebrít: Til Schweiger odmietol nenávideným kritikom predpremietanie svojho nového filmu. Nie bezdôvodne. …Banálne gagy a primitívna groteska ... Film je presne taký chabý, ako to vyplýva už s jeho traileru.“ (Arsenal83)

Reklama

Reklama