Reklama

Reklama

Legenda o Červenom drakovi

  • Česko Legenda o Červeném draku (viac)

Obsahy(1)

Jeho žena byla zavražděna a společně s ní celá vesnice krutými Manchuovými vojáky. Přežil pouze bojovník Kwun (Jet Li) se svým synem Tingem. Vydávají se na cestu pomsty. Sedm let hledali otec se synem při cestě napříč celou starověkou Čínou příležitost k odplatě. Zůstávali ale vždy jeden krok za smrtící armádou, až do doby, kdy se Kwun setkává s bohatým mecenášem a pěti mladými shaolinskými mistry v jeho službách. Na jejich kůži je vytetována mapa vedoucí k bájnému pokladu, po které ale prahnou také Manchuovi vojáci. Otec a syn se spojí s mistry Shaolinu v boji na život a na smrt. Připravte se na starověké souboje bojových umění se světovými bojovníky a mistry mistrů! (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (65)

astarik 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle je úlet. Původně jsem myslel, že jdu zkouknout další výpravný kung-fu film a ono jsem se tak nějak dost často smál - ale v tom stylu: to myslej vážně? Ti malí tlustí kung-fu bojovníci, tajný mistr šaolinu, kterej se po odhalení musí nutně představit nepříteli přesně těmito slovy a nejvíc perlila tetka s šipkama. Opravdu charisma Jet Li nestačí na všechno a tady to stačilo na hodně málo... 20% ()

wlk1 odpad!

všetky recenzie používateľa

Jakkoli mám rád filmy s Jet Lim, tohle je neskutečná hovadina. Na komedii málo legrační, na fantasy málo fantasy, na šaolinský (škoda mluvit, chudáci šaolini jsou tady za paka) a základ celého filmu stojí na úplné kokotině. O co je v tomhle filmu víc hovadin o to je víc nesmyslů, nelogiky a všechny postavy a vůbec všichni, co měli něco dočinění s výrobou téhle ohavnosti, by si zasloužili tak akorát na prdel. 0* ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrá akčná wu xia komédia s Jet Lim. Má pomerne dobrý príbeh o bojovníkovi, ktorý po vyvraždení celej dediny aj s manželkou, pričom zradcovi sa pomstil putuje so svojim synom v chudobe, až narazia na mestečko, kde získa prácu ochrancu a tak aj napriek prítomnosti dvoch podvodníčok tu nejaký čas zostanú. Lenže vojaci tu hľadajú mapu pokladu, ktorá je nakreslená na chrbtoch piatich chlapcov zo Shaolinu a navyše si bojovník uvedomuje, že zradca, ktorého považoval za mŕtveho stále žije a tak sa aj so synom rozhodnú pomôcť. Spracovanie je celkom slušné, síce tento typ filmu nepatrí medzi moje najobľúbenejšie, prakticky všetky tie zásadné dejové prvky, či už problémy so zradcom, hľadanie chlapcov a podobne mi prídu také málo výrazné a kvôli tomu je mi vlastne úplne jedno, ako sa to skončí. Ale našťastie je to podané takou zábavnou formou, vďaka čomu si ma to dokázalo celkom získať, pričom tú slušnú úroveň zábavnosti si film udržuje takmer po celý čas, výnimku tvoria iba niektoré scény so zradcom, sadol mi aj ten kontrast v prístupe jednotlivých postáv, keďže hlavný hrdina to berie úplne vážne a napríklad dvojica podvodníčok zase odľahčene, čo tomu dodáva zaujímavý náboj a navyše aj kvôli krátkej dĺžke to má mimoriadne svižné tempo a tak v tomto podaní sa na to pozerá celkom dobre. Akcie je tu pomerne dosť a je aj pomerne dobrá. Pri tomto wu xia štýle očakávane ani moc nemôžu vyniknúť schopnosti postáv, samozrejme obzvlášť Jet Liho, ale aj toto ma dokáže zaujať, je slušne natočená, tradične nápaditá a nadmieru dynamická. Najviac sa mi páčia tie menšie súboje, napríklad proti dvojici maskovaných bojovníčok alebo zaujímavý so šitím, ale až na akciu s hlavným záporákom, hlavne to jeho vozidlo mi vadilo sa pozerá dobre na všetku akciu. Réžia a technická stránka nie sú zlé, vo svojej kategórii sa jedná o slušný štandard. Takže určite skôr uprednostňujem reálnejšie bojové filmy, ale aj tieto wu xia deväťdesiatych rokov majú svoje čaro a síce lepšie hodnotene dať nemôžem, aj tak je Legenda o červenom drakovi až prekvapivo dobre pozerateľná, videl som ju už viackrát a stále sa pri nej dobre bavím. 62% ()

Zombi 

všetky recenzie používateľa

Mladej Jet Li je fajn, ale jinak to za moc nestojí. Bitky nic moc, samé máchání kopím, dětské postavy nabalené asi do pěti vrstev oblečení, aby všichni vypadali jak chodicí buřty, sem tam trochu komedie, hlavní záporák jezdí v obrněným vozítku a vypadá jak spálená ještěrka. Příběh tuctový, ničím zajímavý, vlastně tu není žádný důvod proč na to koukat. ()

JanPancir 

všetky recenzie používateľa

Velice podprůměrný film. Děj na draka, scénář…. fujky fuj. Nápady použité v tomto filmu mi připadají velice směšné a ubohé. Malí bojovníci se snad nikomu líbit nemůžou. Tak proč jedna hvězdička? Jet Li to zachrání a tento rádoby fung-fu snímek vytáhne z bláta a hodí ho do kaluže. Víc asi udělat ani nemohl. Na Legenda o Červeném draku se nedívejte škoda času. ()

Galéria (6)

Reklama

Reklama