Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Newyorčan John Kelso přichází do Savannah, aby zde napsal článek do prestižního magazínu o elegantní a exkluzivní Vánoční párty. Místo toho se však ocitne v centru událostí záhadné vraždy, kdy obchodník se starožitnostmi Jim Williams zastřelí svého mladšího milence Billyho Hansona. Kelso, který se rozhodne o všech těchto událostech napsat knihu se v době jeho toulkách po městem seznámí s těmi nejneuvěřitelnějšími a nejvýstřednějšími lidmi, jaké vůbec ve svém životě potkal: právníkem Joe Odomem, mladou šamankou náboženství Voodoo Minervou a transvestitkou kabaretní tanečnicí Lady Chablis. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (60)

ClintEastwood 

všetky recenzie používateľa

Záhadná vražda v Savannah. Eastwood mohl tentokrát film trochu zkrátit, to je pravda, ale stejně jde o zajímavou podívanou. Kevin Spacey jako milionář podezřelý z vraždy a John Cusack jako novinář z New Yorku, který má případ popsat a prověřit, jsou oba skvělí. Za zmínku stojí i malá role Geoffreyho Lewise a především mladé režisérovi dcery Allison, která je opravdu krásná a elegantní. Určitě nadprůměrný a zajímavý film, s doslova Twin Peaks atmosférou, podbarven tradičně kvalitní Niehausovou hudbou. To hlavní však mělo pro Clinta teprve přijít. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Prislo mi, ze se Clint tak trochu nemoh rozhodnout, co to vlastne chce tocit. Pribeh o novinari, potkavajicim zvlastni lidi? Pribeh o zvlastnich obyvatelich Savannah? Soudni drama o bohatym znamym chlapkovi obvinenym z vrazdy? Jasne, je tu od vseho neco, ale nic z toho neni vypilovany k dokonalosti. Coz ale rozhodne neznamena, ze by film byl spatnej. Lehce prehnana 150 minutova stopaz nijak nevadi, film nenudi a i kdyz Clint nikam nespecha a i pres perfektni pribeh se toho vlastne zase tolik nedeje a dava hlavne prostor postavam, stejne film docela svizne utece, na cemz ma taky podil fakt, ze je proste zajimavej, spousta postav je spravne divna a cely to ma takovou lehoulince mysteriozni atmosferu. Navic se tu seslo kvalitni herecky obsazeni, bohuzel Cusack v hlavni roli nepobral moc charisma a tak ho ve vsech scenach zastinuje spickovej Spacey. Takze ve vysledku kvalitni drama a zaslouzeny 4*, divim se, ze ma film jen 67%. ()

Reklama

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Velka skoda, ze pan reziser Vychodnyles nikdy nenamocil svoju rezisersku ruku do hororoveho jazera /vacsinou tocil a toci westerny, dramy ....../. Mohlo by veru vzniknut nieco unikatne. Tento film ma tak trochu okultnu, a tym padom hororovu atmosferu. Ale fakt iba trochu. Vyborny scenar, reziser Vychodnyles vladne skusenou a zrucnou rukou, to nemozno popriet. Zucastneni herci ako Cusack a Spacey hraju na urovni. Ucast krasnej Alison Eastwood potesi oko i filmu znalu dusu divaka. Co vsak film drzi len v miernom nadpriemere, je prave ta rozvlacnost, 155 min je fakt dost. 74 % ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Eastwoodov Twin Peaks. Na prvykrat vam najskor bude vadit stedra stopaz (vlastne cela uvodna polhodina by sa dala kludne vystrihnut a film mohol kludne zacinat vrazdou Billyho Hansona), ale ked si sympaticky uletene postavicky tohoto mestecka zamilujete, tak pri dalsich reprizach budete vdacny za kazdu minutu navyse, ktoru v tomto mestecku stravite a pomale tempo nebude predstavovat ziadny problem. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $35miliónovTržby USA $25,105,255Tržby Celosvetovo $25,225,000║ Clint Eastwood v tomto prípade šľapoľ s námetom dosť vedľa, obsadenie zaujímavé ale ten dej je nezáživný. Nenormálne som sa nudil, čo sa teda u jeho filmoch moc nestáva. /40%/ ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (6)

  • V rámci příběhu dbal Eastwood na to, aby reálie filmu neodbíhaly od skutečných událostí. (ClintEastwood)
  • Natáčení začalo v květnu roku 1997 a jeho průběh provázely a narušovaly stejně velké kontroverze, jako kdysi samotný případ. Rozvášněná atmosféra doprovázela tvůrce a osoby, které se podílely na produkci filmu, téměř na každém kroku. (ClintEastwood)
  • Keď John Kelso (John Cusack) na začiatku filmu ide autobusom po Savannah, v jednej chvíli sa z okna pozerá na sochu stojacu na Chippewa Square. Na začiatku tohto záberu vidno aj miesto, kde pár rokov predtým sedel na lavičke a rozprával svoj príbeh Forrest Gump. (mijec)

Reklama

Reklama