Reklama

Reklama

Cesta draka

  • Česko Cesta draka (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Těšil se, že se v Římě dobře nají, ale mafiáni nedají pokoj majitelům restaurace, a tak musí Bruce udělat pár nezbytných opatření, aby je ochránil. Kopance budou jenom létat a na konci se možná odehraje souboj století: Bruce Lee versus Chuck Norris. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (267)

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Tento film má jasný a jediný ťahák a tým je súboj Bruce Lee vs Chuck Norris. Ani jeden nevedel hrať, čo platí stále najmä u Chucka, pretože Bruce neskôr vychytal dramatickú pózu. Celý film je v podstate len prešľapovanie na mieste striedané s drobným posúvaním sa smerom dopredu. Tak vyzerala vtedajšia producentská stratégia. Diváka nechať pekne čakať a čakať, a na záver ho ohromiť niečím sehr cool. Norris vtedy ešte hladko oholený, ale odhaľujúci medvediu hruď a Bruce Lee predvádzajúci zvuky celého dažďového pralesa. Pre moje detstvo nevyhnutná filmová skúsenosť. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Posledný film Bruce Leeho. Naštastie asi aj jeho najlepší. Ako režisér , scénarista a herec dokázal rozohrať úžasný príbeh ktorý nepostráda akciu a kupodivu ani silný príbeh ktorý je obohatený o štipku humoru o ktorý sa stará Bruce a samozrejme Chuck čo je veľlký srandista a ľudia ako Carrey alebo Myers sa majú od neho čo učiť. Brucove herectvo je založené hlavne na mimike a gestika a uvedomuje si to a naplno to využíva, ostatný mu zdatne sekundujú až teda na pracovníkov reštaurácie ktorý mi mierne liezli na nervy ale celkové spojenie a hudba , stih, a súboje sú prepracované takže som vlastne celkom spokojný-Chuck forever! ()

Reklama

ClintEastwood 

všetky recenzie používateľa

O filmu Cesta draka se říká, že je to nejlepší film mistra bojového umění Bruce Lee. To si já osobně nemyslím, ale i tak se jedná o maximální kung-fu zábavu. Je to film spíš pro fanšmejkry a řadový divák si ho zřejmě tolik neužije. Mně možná trošku vadila ta komediální složka a neschopná mafie, která se snažila hlavního hrdinu zastrašit. Vše ale vynahrazuje Chuck Norris a jeho závěrečný souboj s Bruceem Lee, který se odehrává ve stínu římského Kolosea. To je opravdová lahůdka a zápis mezi nejslavnější scény filmové historie. V rámci akčního žánru určitě. Jinak - Bruce Lee před kamerou, za kamerou i jako scénárista. Autorský snímek. ()

HAL 

všetky recenzie používateľa

Sice ne nejlepší film s Brucem Lee, ale stejně i přes své stáří velice koukatelná záležitost. Nepochybně velmi cheesy a naivní vzhledem k současné kinematografii, ale nikoli vyloženě hloupé... a díky Brucovi i s Chuckem na konci ani náhodou nudné. I přes prostou výpravu a úspornou choreografii mají totiž jejich souboje náboj a duši, což ani dnes není samozřejmé. 7/10 ()

zette 

všetky recenzie používateľa

S porovnanim s Pesti plnou hnevu je tento film opravdu o dost slabsi. I kdyz se pokousi o humor nebo to mozna ani neni zamer, tak film pusobi misty az moc detinsky, naivne a az trapne. Nenosit na zakladni skole tricko s nazehlovackou Bruce Leeho prave z tohoto filmu a nepodivat se na tehdy velice mladeho Norrise, jdu s hodnocenim jeste nize. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (35)

  • Z americké verze filmu byly vystřiženy některé komediální scénky proto, že by je americké publikum nepochopilo. "Kompletní" film se do USA dostal až na DVD. (Caelos)
  • Film v Hongkongu trhal žebříčky návštěvnosti a s náklady 130 000 hongkongských dolarů vydělal osmdesát pět milionů dolarů amerických. (Hans.)
  • Cesta draka byl první hongkongský film točený v Itálii. (Caelos)

Súvisiace novinky

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

07.12.2010

Kino Světozor obsadí dne 8. prosince od 19:00 Chuck Norris se svým akčním uměním. A že bude co obdivovat. Každého diváka jistě nakopne třeba Cesta draka, ve které se Chuck postavil i samotnému Bruce… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené