Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bruce Lee prichádza na ostrovnú pevnosť, ktorá patrí jednému z najnebezpečnejších zločincov Hanovi, ktorého bojová akadémia je len zásterkou za bohato rozvinutý obchod s drogami. Aby pomstil smrť svojej sestry, ide Lee nekompromisne za svojim cieľom. Hodlá sa zúčastniť nebezppečného a mimoriadne krutého bojového turnaja na život a na smrť, aby potom definitívne zničil zločinecké zoskupenie... (RTVS)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (242)

Shit 

všetky recenzie používateľa

Průměrnej film založenej jenom na soubojich, na příběh se tady nebere moc ohled a taky podle toho je jednoduchej a přímočarej, jako vždy se jedná o nějakou pomstu atd., ale ani ta tady neni moc dobrá, v podstate to Bruce vyřídí během dvou minut a už se jen čeká na finalni bitku, která taky neni moc zvládnutá a je dost chaotická. Jediným kladem tohohle filmu je pár soubojů, který jsou dobře udělaný, v tom smyslu že vypadaj opravdově a jsou svižný, dokonce i ty ve kterých neni Bruce Lee. S nim je to samozřejmě ještě zajímavější a zase ukázal že je pekelně rychlej, ale to jeho pištění a houkání mi už šlo na nervy, ale aspoň je všude rozeznatelnej, když už nic jinýho ()

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Bruce Lee a jeho najlepší film. A samozrejme legendárna scéna v zrkadlovej miestnosti. Môžeme len ľutovať, že sa Bruce nenarodil o 40 rokov neskôr. Pretože dnes by po ňom siahol Tarantino a natočil Kill Bill 3. Takto si môžeme užívať jeho charizma len v nie veľmi prepracovaných kulisách a príbehoch. ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý akčný film s Brucom Leem v hlavnej úlohe. Má dosť dobrý príbeh o skvelom bojovníkovi, ktorý je požiadaný vládnou organizáciou, aby sa zúčastnil turnaja v bojových umeniach, ktorý sa pravidelne koná na ostrove ovládaným vplyvným zločincom, pričom má za úlohu ho zastaviť, pretože sa venuje rôznym zločinným činnostiam. A keďže bojovník má na to aj osobné dôvody, úlohu prijme a urobí všetko preto, aby zločincov zastavil. Spracovanie nie je zlé, ale je skôr sklamaním. Táto zápletka má v rámci žánru veľký potenciál, nájde sa tu bojový turnaj, motív pomsty, hľadanie dôkazov medzi množstvom strážcov a podobne, takže priestoru pre výborný akčný film je tu mnoho, lenže prvá polovica má príliš pomalé tempo a viacero zbytočných scén, hlavne tie flashbacky niekoľkých bojovníkov, ktoré aj tak majú nejaký význam len pri hlavnom hrdinovi, ale pri zvyšných dvoch sú nielen zbytočné, ale aj nanajvýš nezaujímavé, no celkovo mi prvá polovica moc nesadla, aj keď zase nič výrazne zlé to nie je. Ale potom sa to už slušne rozbehne, síce stále sa občas nájde niečo, bez čoho by som sa kľudne obišiel, ale už sa je na čo pozerať a záverečná dvadsaťminútovka je už až na jednu situáciu výborná. Akcie je tu priemerné množstvo a páči sa mi. Na moje prekvapenie samotných turnajových zápasov tu až tak moc nie je, ale tých pár poteší, no viac mi aj tak sadli tie mnohé situácie, v ktorých hlavný hrdina zneškodní nejakého radového strážnika na minimum dotykov a tých je v druhej polovici celkom dosť. Najviac sa mi páči súboj Leeho s Američanom, s ktorým mal osobné účty a celé finále s výnimkou časti v zrkadlovej miestnosti, to ma už moc nebavilo. Herecké obsadenie je na tom dobre, ako vždy výborný Bruce Lee, bavil ma aj John Saxon a dobrí záporáci, obzvlášť Bolo Yeung. Réžia a technická stránka sú v rámci tohto typu filmu tej doby až prekvapivo kvalitné, tu nemám väčší problém. Drak prichádza pôsobí zo všetkých Leeho filmov najprofesionálnejšie, či už príbehom, lokáciami, postavami a aj réžiou, ale aj tak mi viac sadla napríklad Cesta draka, ktorá je omnoho zábavnejšia a aj Veľký šéf sa mi páči viac. Ale aj tak je to slušný akčný film, ktorý sa minimálne kvôli akcii určite oplatí pozrieť. 64% ()

ClintEastwood 

všetky recenzie používateľa

Bruce Lee konečně v americké produkci. Legenda kung-fu je opět ve skvělé formě, snímek má zajímavou zápletku a i když už zde není Chuck Norris, tak Bolo Yeung (Krvavý sport, Dvojitý zásah) nám vše vynahrazuje, i přesto že nedostal tolik prostoru, jako v pozdějších filmech s Van Dammem. Legendární je dnes již nesčetněkrát napodobovaná (a úžasně napínavá) scéna v zrcadlové místnosti, perličkou je mini rolička tehdy mladého Jackieho Chana a smutnou kaňkou, že se hlavní hrdina nedožil premiéry tohoto filmu, který je dodnes považován za absolutní kult v kung-fu žánru. Samostatnou kapitolou je vynikající hudební motiv Lalo Schifrina (např. Drsný Harry, Křižovatka smrti), který dodává filmu skvělý říz. Povedený kousek a pro fanoušky Bruce Leeho a kvalitní akce - povinnost a dodnes skvělý zážitek. P.S. Na DVD je původní český dabing se Zdeňkem Podhůrským, z roku 1993. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $850,000Tržby USA $25,000,000Tržby Celosvetovo $90,000,000Bruce Lee v plnej paráde, v tomto prípade mi ale chýbajú odľahčenejšie scény potom by to bolo možno znesiteľnejšie a určite aj zábavnejšie ako to bolu vo filme Cesta draka, keď sa to bere vo vážnom duchu nie je to úplne ono. /60%/ ()

Galéria (114)

Zaujímavosti (39)

  • Ostatní alternativní tituly snímku byly Blood and Steel nebo Deadly Three. (Epistemolog)
  • S rozpočtem 1 milion americkýh dolarů a výdělkem 200 milionů amerických dolarů se snímek řadí mezí nejvýnosnější tituly historie. (Jizni Tlapa)
  • Jackie Chan se ve filmu objeví 2x. Ve scéně, kdy napadá Su Lin (Angela Mao), která jéj následně kopne do rozkroku, a v závěru filmu v jeskyni, kdy jej lee (Bruce Lee) chytí za vlasy a poté mu zlomí vaz. (Epistemolog)

Súvisiace novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (viac)

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

24.07.2018

Režisér David Leitch (John Wick, Deadpool 2) jedná o režii remaku akční klasiky s Brucem Leem Drak přichází. Snímek z roku 1973 se za ty roky dočkal prakticky kultovního statusu, jeho premiéru ale… (viac)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (viac)

Reklama

Reklama