Reklama

Reklama

Lekcie neslušného správania

  • Česko Lekce neslušného chování (viac)
Trailer

Larita, krásná a rozvedená Američanka, se ve Francii seznámí s pohledným anglickým mladíkem Johnem a záhy se za něj provdá. Ihned po svatbě se vydávají k jeho rodičům na starobylé anglické venkovské sídlo, aby jim John představil svou okouzlující ženu. Johnova matka má ihned averzi vůči své nové snaše. Naopak Jim, Johnův otec, v ní nalezne spojence a spřízněnou duši v tomto staropanensky nudném prostředí. Začíná hra bez pravidel... V níž ten (respektive "ta") nejdůvtipnější vyhrává. Anebo prohrává...? Komedie, plná typicky sarkastického anglického humoru.V hlavních rolích účinkují Jessica Biel (Iluzionista) a Ben Barnes (Hvězdný prach). Jejich výkony dokreslují Colin Firth (Deník Bridget Jonesové) a na cenu akademie nominovaná Kristin Scott Thomas (Anglický pacient). (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (403)

01Zuzana10 

všetky recenzie používateľa

3 a pol*. Britké britské poznámky, šarm hlavných postáv, zaujímavé originálne prvky príbehu, či občasné črty. Vystihnú film v mojich očiach. Konštantné hodnotenie situácie, občasný viacvýznamový anglický slovník.. Colin Firth tradične neschopný vložiť do svojich replík nejakú dávku citu, resp. jeho prednes v rovnakej rovine, či už hovorí vtip alebo niečo (zá)važného charakteru. Živá Larita. Úchvatný Kris Marshall a jeho postava sluhu Furbera. Podivný záver, kt. mi odobral pozitívneho dojmu. Celkovo.. zvláštne, zajímavý počin ale nič, o čom by som s nadšením referovala priateľom. ()

JANARYBA 

všetky recenzie používateľa

U tohoto "čistokrevně anglického" filmu jsem náhodou zjistila, že za zdánlivě kanadským režisérem http://www.csfd.cz/reziser/3382-elliott-stephan/ se skrývá Australan - tvůrce jednoho z mých nejmilejších filmů DOBRODRUŽSTVÍ PRISCILLY, KRÁLOVNY POUŠTĚ. Anglický humor, slovní bitky, přetvářka, intriky, skvělá kamera i hudba a v neposlední řadě herecký koncert Kristin Scott Thomas a Colina Firta, rozhodně stojí za vidění. ()

Reklama

Madison 

všetky recenzie používateľa

Znamenitý britský humor na čele s neuveriteľne úžasnou Jessicou Biel, ktorú bolo radosť sledovať, pretože si svoju úlohu voľnomyšlienkárskej spontánnej Američanky - zďaleka svojím správaním nespadajúcej do urputných pravidiel konzervatívnej anglickej smotánky - značne užívala... a ja som si tým pádom užívala ju :-) Veľmi milý filmový darček umocnený absurdnými situáciami, štipľavým sarkastickým humorom (úbohý pes!!!, kankán), najromantickejším tangom, aké som vo filme (okrem Vône ženy) videla, reálnym zobrazením prehnanej morálky a pravidiel, zväzujúcich ducha a perfektnými hereckými výkonmi (mimoriadne ma potešil Colin Firth a Jessica Biel) všetkých zúčastnených. Bavila som sa, a to som fakt nečakala. Málo mi chýba k piatej hviezde. ()

Ilicka 

všetky recenzie používateľa

Nečekaně příjemné překvapení, suše humorná britská komedie, která sice těží ze zprofanovaného tématu vztahu britů a američanů, ale jehož humor je tak přesně načasovaný a chytrý, že to vlastně ani nevadí. Trochu mě zarazil v polovině filmu krátký přechod směrem k melodramatu, ten je ale vykoupen ironickým závěrem. Herci si vychutnávají své místo v panoptiku upjatých anglických aristokratů, vyniká mezi nimi především rebelantský Colin Firth. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Pokiaľ máte Jessicu Biel zaškatuľkovanú neviem v akých úlohách, tak tu by vás mohla príjemne prekvapiť. Pre mňa bola jej Larita najsympatickejšou a najprirodzenejšou postavou filmu a bolo to aj jej pričinením. Inak klasická britská kostýmová vidiecka konverzačka, kde sa stretávajú tradície, láska a intrigy pod jednou strechou. Mne takéto filmy vyhovujú ako oddychovky pre príjemne strávený večer a Lekcie nie sú výnimkou. Nie je to však film, ktorý by okato poškuľoval akademickosťou po cenách a možno je mi tá ich menšia ambicióznosť aj sympatickejšia. Ani sa mi nechce vymenovávať výhrady, snáď len som trochu nechápal, keď sa spolubývajúci viackrát poriadne navzájom pourážali a v ďalších scénach už bolo všetko vyžehlené. ()

Galéria (137)

Zaujímavosti (8)

  • Ve filmu je několikrát řečeno, že Larita (Jessica Biel) je o několik let starší než mladík Johny (Ben Barnes). Ve skutečnosti je ale Barnes o rok starší. (SirTraged)

Reklama

Reklama