Reklama

Reklama

O Maloneovi (Thomas Jane) sa hovorí, že mu kedysi zavraždili ženu a syna a že následne ich vrahovi vytrhol srdce z tela a zjedol ho. Nikto si nemôže byť istý, či je to pravda, ale každý gangster vie, že stretnúť sa s Maloneom znamená zomrieť. Jeho agent Murph (Leland Orser) má pre neho ďalší kšeft - vyzdvihnúť v luxusnom hoteli kufrík. Ľahká prácička? Omyl. Malone. musí zistiť, kto ho najal a tým ho poslal do pasce. Na ceste do pekla a späť detektív hľadá odpovede u svojho agenta Murphyho, až nakoniec zistí, že obaja boli najatí temperamentnou dámou v červenom Evelyn (Elsa Pataky).
Medzitým zločinecký šéf Whitmore (Gregory Harrison) odošle svojho najlepšieho zabijaka Bouldera (Ving Rhames) a niekoľkých ďalších nebezpečných vrahov, aby všetkými potrebnými prostriedkami získali späť kufrík, ktorý má vyzdvihnúť Malone. Keď teda ten dorazí do hotela, už na neho čaká partia zabijakov. O pár minút neskôr je na mieste už len kopa mŕtvol a Malone nikde - hoci ho postrelili, vyskočil z hotelového okna a odišiel. Prichádza k svojej matke (Eileen Ryan), ktorá žije v domove dôchodcov, aby mu strelnú ranu ošetrila.
Po nevydarenej akcii so zabijakmi Whitmore vyšle psychopatku Mauler (Chris Yen), ktorá je špecialistkou na boj s nožmi, a zabijaka Bouldera. Ak sa ani im nepodarí zvládnuť zadanú úlohu, je Whitmore odhodlaný poveriť ňou šialeného pyromana prezývaného Zápalka (Doug Hutchison)... (ludovit14)

(viac)

Recenzie (118)

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Pravdu mají ti, co píší, že začátek je celkem solidní řežba, plná akce – střelného prachu, drsných hlášek i černého humoru. Parádní start skvěle navnadil, jenomže postupem času tomu začala docházet šťáva a došlo i na pasáže, kde jsem se trochu nudil. To však nic nemění na tom, že film je plný zajímavých postav, pošuků, asijská mrška taky nebyla k zahození – pan Zápalka rovněž – no a o sexy Else Pataky se asi nemá cenu bavit vůbec. Kurňa to je ženská… Thomas Jane odvedl slušný výkon a dobře ho doplňoval i Ving Rhames. Je trochu smůla, že Russell Mulcahy nedokázal ukočírovat celý film. Protože několik nezapomenutelných okamžiků se tu vskutku dá najít. Lepší průměr to je, ale žádná pecka. 60% ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Že je Thomas Jane pro tyhle role jako stvořený, to víme už od dob, kdy si hrál na Mydláře. Matně černý 1952 Buick Straight 8 a bouchačka Mateba Model 6 Unica jsou báječné rekvizity neo-noirového příběhu, stejně jako křivky fatální femy Pataky, tak čím to je, že to neklape? Na vině jsou nepříliš bystré monology a dialogy (za normálních okolností výkladní skříň žánru) a nevýrazné postavy. Harrison jako záporák před plápolajícím krbem těžce k uzívání, psychopatický plamínek Hutchison i „Lízátko 69“ se utápí v trapných karikaturách, Rhames si hraje na pana Marselluse, ale je zmizelej. Má to vizuální styl, násilí se to nevyhýbá, ale stejně by to asi fungovalo nejlíp jako sitcom, kde nezničitelný ranař trpí pod dozorem své věčně přiopilé dementní matky z domova důchodců.. ()

Reklama

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Nádejná noirovka, ktorá sa 90 minút marne pláca v tieni lahôdkového úvodu. A Thomas Jane vládne! Do jazziku cez zuby cedí jednu hlášku za druhou a má megatučné vozítko a big "Dirty Harry sucks" gun a... tým to končí. Žiaľ. Ženské sú tu neskutočné brzdy a ten ohnivý Joker vyslovene na facku (Hutchison si strihol defacto rovnako otravnú postavu ako v Punisherovi). Keby sa klipár Mulcahy nehral na chytrého, tak to nemusel byť "len" trochu lepší Spirit. Škoda. 60% ()

honajz2 

všetky recenzie používateľa

Tohle je akčňák podle mého gusta. Žádné zbytečné kecy, žádné zdržování se nějakou vatou, prostě jedna akční scéna střídá druhou a děj se odehrává a dopředu posouvá v nich. Kdyby takhle točil Tarantino, tak by mě ty jeho filmy i bavily, protože tohle hodně sází na (povedený) vizuál. A tady s tím určitě problém nemám, v tomhle žánru nikdy moc o děj nešlo a i tak tu aspoň nějaký je. Dost mi sedlo i to, že si to neláme hlavu s tím, kolik lidí tu zemře a že to má nejednu scénu záměrně absurdně vtipnou. Sice ne vždy to úplně funguje a z Maloneho občas vypadne i krapet trapnější hláška, ale jinak jsem se u toho překvapivě dost bavil. A o nic jiného tu ani nešlo. 4* ()

Dubro 

všetky recenzie používateľa

Maloneho scenárista mal asi tiež ten istý problém ako väčšina obyvateľov našej gubernie a síce ten, kde zobrať a nekradnúť. Pri pohľade na Thomasove cirkusové čísla som neustále premýšľal, v čom som to už kurva videl. Že by Šút em ap, Sly Cobra Stallone či Filip Marlowe? Pri spomienke na Sin City som to celé vzdal a čumel na to ako hluchý na dvere. 55% za viac než sexy Elzu Patoky. ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (4)

  • V jedné scéně použije Malone (Thomas Jane) do své zbraně Mateba v ráži .357 Magnum náboje, které sebral z Murphyho (Leland Orser) revolveru SW raže 38.special, nejedná se ovšem o chybu, tato záměna je možná i ve skutečnosti. (HectorHagman)
  • Zbraň, kterou používá Malone, je Mateba Model 6 Unica, automatický revolver. Těchto typů bylo vyrobeno jen několik kusů. (TomikZlesa)
  • Malonovo auto je Buick Straight 8 z roku 1952. Thomas Jane auto objevil pár dnů před natáčením a nechal si ho dovézt až z Oxnardu v Kalifornii. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama