Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americké drama z prostředí horských velikánů a drsné přírody. Bývalý nájemný vrah Clint Eastwood přijal ještě jednu "zakázku". V horolezecké výpravě musí zjistit, který z horolezců mířících k vrcholu Eigeru je ruský zabiják a zlikvidovat ho... (Bontonfilm)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (113)

rastlinka 

všetky recenzie používateľa

Pre diváka, ktorý vie oceniť nádherné obrázky amerických a švajčiarskych kopcov a tiež pri pohľade na "železného" Eastwooda, ktorý si v tomto filme odliezol svoje (ostanete z jeho výkonov s otovrenou hubou), je to potešenie. A asi to nie je úplne vhodné porovnávanie, ale mám pocit, že film Nordwand (2008) sa nechal týmto kúskom pomerne dosť inšpirovať. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Film mi takmer celý čas pripadal ako bondovka. Nič sa neberie príliš vážne, drsné hlášky na adresu nepriateľov padajú každú chvíľu, špiónska hra, komplikované vzťahy z bývalími partnermi, tajná zbraň v rukách nepriateľa, pár rýchlych pästných výmien, tajomný šéf-albín je ako vystrihnutý z prvých bondoviek, dobrodružný nádych, no a mladé dievčatá dostávajúce sa do postele hlavného hrdinu podozrivo rýchlo. Akurát záverečná vysokohorská "turistika" mi do "bondoviek" celkom nesedela a práve ona bola zvládnutá najlepšie. Trilerových momentov je minimum, skôr ide o čistý akčný film s nie silnou špionážnou zápletku. Eastwood s Kennedym štandartne solídni. Ešte keby sa šetrilo so stopážou a na Eiger sa išlo o niečo skôr. ()

Reklama

Rocky62 

všetky recenzie používateľa

Před i za kamerou obdivuhodná a náročná práce, avšak z celkového pohledu je Vražda na Eigeru jakýmsi mixem chaotického špionážního thrilleru s britským feelingem (Bond) a dobrodružné výpravy na pouštní skaliska, kde musí hlavní protagonista podstoupit horolezecký výcvik, z něhož bude přezkoušen při výstupu na Eiger. Téma je nápadité, avšak první půlka filmu působí s tou druhou jaksi kontraproduktivně, což je největší kámen úrazu. Naštěstí jsem měl ovšem i tak o zábavu postaráno. Můj herecký favorit George Kennedy se obstojně postaral u humornou stránku filmu a spolu s Eastwoodem tvoří vcelku přesvědčivé duo, které patří mezi prioritní pozitiva filmu, i když jich není zrovna moc. Já to však vidím na 75% ()

Jino 

všetky recenzie používateľa

Po celý film na diváka pokukují skrze výtečnou kameru nádherná skaliska několika hor: Clint hraje svoji typickou postavu hláškujícího drsňáka s bravurou a do toho zvládá takové kousky, že by mu mohla dělat stín Stalloneova postava z Cliffhangera a George Kennedy do toho příjemně přicmrndává. Bohužel však schází propracovanější scénář - námět není špatný a ten bondovský styl tady není až zase tak na škodu. Co mě však nejvíce zamrzelo, byla opravdu stupidní pointa, která u mě tento film sráží někam na hranici 55%. ()

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Pôjdem proti prúdu a poviem, že prvá polovica sa mi páčila viac než druhá nehľadiac na kaskadérske čísla a finálne vyvrcholenie. A nemusím pritom kopírovať poznámku od POMA a podaktorých o údajnej "starej bondovskej zápletke z prvej časti", na ktorú sa v komentoch ako ovečky mnohí chytili. Ale k podstate : Eastwood je pánko, ktorý dokáže zaplniť svojimi hláškami aj suchú vatu a divák sa vždycky baví. A čím ide viac do tuhého tým viac si jeho satirické poznámky vychutnávate. Poteší aj výber lokácií : tradičné americké mesto, misia v Zurichu, Monument Valley, hory... Problém je ale v samotnej dĺžke, lebo dve plné hodiny si vyžadujú aj iné než tradičné metódy rozprávania (o to viac, čím väčšmi sa zníži počet prínosných dialógov pre dej, pretože nie sme v Cliffhangeri, kde sa to dá odpustiť) a zvýšiť napätie aj pomimo pasáží horských momentiek. Lebo takto mi to príde ako s pokračovaním Francúzskej spojky, ktorá disponuje minutážou s krásnym členením tajomného "vyšetrovania" aby následne tápala nudnejším vsuvkami aké by sa pri šikovnosti tvorcu dali v pohode odstrániť. V každom prípade oddychová záležitosť a ako to mám rád s nie úplne dovysvetleným "pozadím" :). ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (12)

  • Clint Eastwood absolvoval třídenní horolezecký kurz v Yosemitském národním parku a několik měsíců potom trénoval ještě doma. (džanik)
  • Ve filmu uvidíme poslední povolený výstup na "Totem Pole" v Monument Valley. Na oplátku odstranili horolezci se štábem cestou dolů všechny skoby, které tam zůstaly po předchozích výpravách. (džanik)

Reklama

Reklama