Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na základe hlúpeho a zlomyseľného žartu upadne päť maturantiek do podozrenia, že sa rozhodli do maturity zbaviť panenstva. Keďže ich obrane nikto neverí, rozhodnú sa Ivana Karbanová (Marcela Pavelková), Aja Trnková (Sylvia Turbová) a Olina Dvorská (Zuzana Kocúriková) urobiť presne to, z čoho ich všetci vrátane ich malomeštiackych rodičov a učiteľov podozrievajú... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (69)

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

Úsměvná záležitost o několika dívkách na střední, průšvih ve škole, rodičovské schůzky a hlavně touha po vlastním životě, po svobodě, po lásce.. Bavila jsem se náramně, herecký ansámbl fantastický, Ivan Mistrík opět skvělý, Marián Labuda nepřehlédnutelný, ucho Jaromír Hanzlík, no a Zuzana Kocúriková je nádherná sexy kůstka.. U mě filmová spokojenost.. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Zmluva s diablom je jeden z najlepších filmov o dospievaní aké som mal možnosť na poli slovenského filmu vidieť. ani nie tak svojou sociálno - výchovnou hodnotou, ale ľahkosťou akou sú tieto fakty posúvané k divákovi, čo má za následok, že film nenudí, zaujímavo sa na neho pozerá a je plný svetlých, komických momentov, ktoré vás donútia sa s chuti zasmiať, ale rovnako aj momentov, ktoré sú nezabudnuteľné silné - striptíz a samozrejme všetky scény z Menšíkom. Síce ma troška mrzí, že rodičovská fáza príbehu nebola viacej pestrejšia, pretože rozhodne prvá polovica sa môže pochváliť skvelým komickým načasovaním, ktorému kraľuje František Dibarbora. pre mňa jeden z nezabudnuteľných skvostov slovenskej kinematografie. " bohatý páni prehrali v kartách peniaze ťažko pracujúceho ľudu" " a čo mali robiť keď im nešla karta?" ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Na svoju dobu nesmierne odvážna záležitosť určená najmä pre teenagerov, i keď ťažko dokážem z dnešného hľadiska súdiť, čo bolo v roku 1967 v Československu odvážne a čo nie. Nie je to klasický zástupca novej vlny, ale rozprávanie je určite rozvoľnenejšie, epizodické a vlastne jediný závažnejší problém vidím v tom, že subjektívna dĺžka snímky u mňa určite presahovala onú, inokedy rýchle ubiehajúcu, hodinku a pol. Niektoré sekvencie boli skrátka lepšie a zábavnejšie než tie ďalšie, ako celok ale Zmluva s diablom funguje celkom obstojne. Čo je dané možno aj relatívne prekvapivým záverom. ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

So starými (česko)slovenskými filmami zatiaľ len tie najlepšie zážitky – Uherove x Szomolányiho Slnko v sieti ma bezprecedentne odpálilo na inú galaxiu, Organ detto. Tu som sa mal na pozore, nakoľko moje zhliadnutie nevychádzalo z akejkoľvek s filmárčinou súvisiacej pohnútky, skôr nadržansko-chlapčenskej zvedavosti. Snímka bola miestnymi označovaná za československé Prcičky, spomínaný bol aj striptíz. Vravím si, reku dvakrát ma presviedčať nemusíš... Realita nezodpovedajúca, nie však sklamaniahodná. Skupina stredoškoláčok podpíše zmluvu s diablom, v ktorej sa zaviažu zbaviť sa panenstva pred maturitou. Lepšie žarty obmieňajú tie pochybné a rovnako tak môžeme opísať aj scény a scenár samotný, striedajúci pasáže kvalitnejšie s tými, v ktorých sa ukazuje, ako film naozaj zostarol. Moju dušu počas stopáže zachraňovalo len isté pôvabné kvarteto, na ktoré som sa pomerne často díval očami pochybnosti a skepsy, neveriac, že takto reálne vyzerali dievčatá v šesťdesiatkovej ČSSR. Na druhej strane ale, čo ja o tom viem, všakže? Po 80 minútach prichádza striptíz. Rýchlo začal, rýchlo skončil. A za ním aj film. Film, ktorý som si síce neužil, kvôli Kocúrikovej sa ale k nemu budem znovu vracať. --- #1 Zachar je čistý footfetišista, nech mi nikto nerozpráva opak x) --- #2 Tú taliansku predĺženú & kolorizovanú verziu Carla Pontiho si zoženiem za každú cenu. Ak v nej bude viac Zuzankiných scén, aj do Talianska po ňu kľudne pôjdem :D ()

HonzaBez 

všetky recenzie používateľa

„V každé ženě je tisíc motýlů, tisíc čertů ale taky tisíc opic." Tahle svěží a vcelku i vtipná komedie o bláznivých maturantkách navnadí diváka už samotnou úvodní originální (tak trošku "hippísáckou") melodií Zdeňka Lišky. Film mě zaujal mj. zajímavými kreacemi neherečky Ivany Karbanové (viz třeba hláška: "Panna Orleánská a já už nejsme kolegyně.") zvláště při flirtu s hereckým profesionálem par excelence Vladimírem Menšíkem. Celkově je tento film takový "hezky československý" s plejádou slovenských i českých herců, z nichž výborný je mladičký Hanzlík (např. když učí svou slečnu hrát na kytaru: „Ježíš Marja, jak to držíš…ne jako samopal….nějak něžně, jako dítě když kojíš…“). Škoda, že konec filmu s vyústěním nevinného studentského žertíku byl takový jalový, jinak bych klidně dal plný počet hvězdiček. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (11)

  • Jedním z natáčecích míst byl zámek Smolenice v okrese Trnava. (skudiblik)
  • Martu Rašlovú (Iška) odporučila režisérovi Zacharovi Věra Chytilová a Vieru Šimekovú (Emka) našiel v tanečnom klube Dynamitka. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama