Reklama

Reklama

VOD (1)

Občianska vojna nepriniesla Jonahovi Hexovi (Josh Brolin) šťastie, práve naopak – iba obrovský žiaľ a nekonečné utrpenie. Keď sa rozhodol neuposlúchnuť rozkaz svojho priateľa Jeba Turnbulla (Jeffrey Dean Morgan), aby podpálil nemocnicu a Jeba zabije, jeho krutý nadriadený a otec v jednej osobe Quentin (John Malkovich) to nenechal len tak. Z pomsty priamo pred Jonahovými očami zaživa upálil jeho ženu a syna, čo Jonahovi, okrem mučivých spomienok na ich bolestné výkriky a neznesiteľný pach ich horiacich tiel, bude navždy pripomínať jeho vlastná, šerednými popáleninami zjazvená tvár! Z Jonaha sa stal nemilosrdný lovec ľudí, ktorému sa podarilo chytiť a odovzdať spravodlivosti každého, po koho stope sa vydal. Okrem jedného – Quentina... Ten totiž údajne zahynul v plameňoch pri požiari istého hotela. No jedného dňa sa ukáže, že to nie je pravda. Jonaha v ten deň z náručia krásnej prostitútky Lilah (Megan Fox), ktorá mu z času na čas poskytuje trochu útechy a rozkoše, na príkaz samotného prezidenta (Aidan Quinn) odvelia späť do armády, aby našiel a zlikvidoval muža, ktorý ho o všetko pripravil. Reč je samozrejme o Quentinovi, ktorý nielenže je živý a zdravý, ale navyše plánuje pomocou ničivej superzbrane, ktorú sa mu podarilo získať, čerstvo založené Spojené štáty premeniť na hŕbu popola a prachu! (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (534)

Allien.9 

všetky recenzie používateľa

Chvílemi jsem měla vážně co dělat, abych film dokoukala, a to i přesto, že jsem ho po celou dobu brala s nadsázkou (jedná se přeci o komiks). Nejhorší / nejsmutnější je, že námět není špatný - uchopit ho jinak, přizvat zkušenějšího režiséra a snížit přístupnost, mohl být "Jonah Hex" další kultovní adaptací. Realita je ovšem taková, že - spíše než film do kina - připomíná "Jonah" béčkový TV film na sobotní odpoledne (a kdo by jo zasloužit popravit, je střihač). Opravdu je mi záhadou, jak mohli herci jako Josh Brolin či John Malkovich upsat duši něčemu takovému, ale asi se jim to tak špatné nezdálo... Jsem nicméně ráda, že jsem se nakonec rozhodla NEjít do kina, protože bych asi opět kousala do sedačky. 1,5*. ()

Arachneuss 

všetky recenzie používateľa

Ukázkový příklad filmu, který neví čím chce být. Je tu úplně všechno. Támhle máte Snydera, chvíli na to Greengrase, pak přijde na řadu Nolan a vykrádá se až do poslední minuty. Triky jsou humus, příběh nedává smysl, komiksová stylizace nikde, Megan si opět hraje na strašnou puritánku a největším plusem jsou nakonec Hexovy suché hlášky. Na direct-to-video moc dobře obsazené, na plnohodnotný áčkový film moc debilní a nevýrazné. Nejlépe vyhozených 50 mega $ (minimálně) za tento rok. ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Od klasického animáku až k westernu s prvkami fantasy, či komiksu je dosť dlhá cesta, ktorú si Hayward rozhodol pomerne šikovne skrátiť. Táto skratka ho však nedoviedla do správneho cieľa a pripravila mu plno prekvapení, ktoré bohužiaľ nezvládol. Neviem akým štýlom prebiehalo zákulisie natáčania, ale z rozpoltenosti scenára a celkovej rozorvanosti dejovej línie je cítiť veľké napätie v postojoch scenáristov a režiséra. Všetko je to ale veľmi efektné a dej má veľmi slušný spád bez zbytočných omáčiek. Na domácom kine si užijete celkom slušné efekty a hudbu, no najmä neprestajne hláškujúce herecké esá Malkovicha a Brolina, ktorý je mimochodom hlavnou oporou celého filmu. 65%. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

V jiných rukou to mohl být Wild, Wild Hex, však vznikl z toho hemenex - uklohněný z prošlé šunky Haywardovy pomatené režie a pár zkažených vajec od pilných nosnic Neveldine a Taylor. Suché hlášky Jonáše, co musí u baru vypít mnohem více whisky, než ostatní, protože mu půlka vyteče dírou ve škrani, záchranu nepřinesou, jeho cudná coura Melicharová v roli ozdoby tápe, hardcore hudba jak z filmů o Stathamovi na klíček hlasitě burácí a já už jen odevzdaně čekám, kdy v DaVinciho vrtulníku přiletí Van Helsing a shodí na dědečka Malkoviche atomovou bombu.. V ostatních komentářích je to samý Megan sem, Megan tam, že prý nebyla zvednutá kapota a že toho nebylo moc vidět, ale aspoň jedna hvězda za to, že tam je... Abych řekl pravdu, žádného Renaultu jsem si nevšiml a přitom v této dimenzi Divokého západu by mě osobní automobil ani moc nepřekvapil.. ()

verbal 

všetky recenzie používateľa

Šestákový Jonáš je katalogový drsoň s rozkošným ďolíčkem ve tváři! Sežrat tohohle Jonáše velryba, nafiletuje ji zevnitř na rybí prsty, než by jste řekli Kapitán Iglo. Nenáročný "zápaďák", který rozhodně není tak špatný, jak se tu o něm tvrdí! Má pouze jednu výraznou vadu, paní Liškovou! Thalia opět patrně přeblafla dalšího režiséra, aby ji nechal násilně zapózovat před kamerou. Bergman to sice těsně není, ale jako výtečný doplněk k base lahváčů na romantické sobotní odpoledne svůj účel určitě splní. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (15)

  • John Powell se podílel, spolu s rokovou kapelou Mastodon, na hudebním podkresu. V důsledku přetáček a zdržení natáčení však byl nucen od spolupráce odstoupit. Nahradil jej Marco Beltrami. Zpěvák a kytarista kapely Mastodon si poté ve filmu zahraje jednoho z vojáků na vagóně. (HellFire)
  • Josh Brolin a John Malkovich sa nemohli s maskami spálenín na tvári počas natáčania ani poriadne najesť. (vander19)
  • Dokonca aj pes sprevádzajúci Jonaha Hexa (Josh Brolin) pri jeho love na Turnbulla (John Malkovich) musel stráviť hodinu pred každým natáčaním v maskérni. (vander19)

Súvisiace novinky

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

22.09.2013

Divoký západ jej láká už nějakou dobu. Hrál třeba padoucha v propadáku Jonah Hex a měl se objevit v hlavní roli problémového a mnohokrát přeobsazeného westernu Natalie Portmanové Jane Got A Gun. K… (viac)

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (viac)

Brolin láká Burtona do zvonice

Brolin láká Burtona do zvonice

02.03.2011

Zdá se, že Joshe Brolina během natáčení Jonaha Hexe bavilo sedět několik hodin před každou klapkou v maskérně. Z pozice producenta totiž připravuje pro studio Warner Bros. novou adaptaci klasiky… (viac)

Coeni získali Brolina, hledají hrdinku

Coeni získali Brolina, hledají hrdinku

28.12.2009

Western True Grit, který bude v podání Ethana a Joela Coenových mnohem drsnější adaptací románu Charlese Portise než oscarová verze s Johnem Waynem z roku 1969, se působivě zalidňuje. Už víme, že… (viac)

Reklama

Reklama