Reklama

Reklama

Betty Anne, nezamestnaná matka dvoch detí a hlavná hrdinka filmu založenom na skutočných udalostiach, má brata Kennnetha, ktorý je odsúdený za lúpežnú vraždu. Betty Anne je však presvedčená o jeho nevine, a to tak, že strávi niekoľko rokov štúdiom práv, aby mohla svojho brata obhajovať pred súdom. Súd sa napokon uskutoční a na základe nových dôkazov dochádza k dramatickému vyvrcholeniu prípadu, ktorý je jedným z najpútavejších príbehov amerického justičného systému. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (252)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Filmov z amerických súdnych siení tu už bolo toľko, že tuzemský divák nezasvätený do justičného oboru pozná lepšie právny systém Spojených štátov, než svojej krajiny. Ani táto dráma nepostráda dojímavý príbeh, ktorého vážnosť a silu znásobuje fakt, že bol natočený podľa skutočnosti. Striedanie časových línií na začiatku bolo veľmi šikovne spracované tak, aby príbeh získal divákovu pozornosť. V strednej časti sa scenáristi trošku zakoktali a film prešiel na chvíľku do rodinnej drámy, čo určite patrilo k celistvosti príbehu, ale kľudne to mohli o päť minút skrátiť a film by nabral na potrebnej dynamike. Tá ale každopádne nechýba v záverečnej časti, ktorá má všetky atribúty pravej súdnej drámy. Ja som po filme skončil s obhryzenými nechtami, so slzou v oku a konštatovaním, že som zhliadol kvalitný film s vynikajúcimi hereckými výkonmi. 80%. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

S týmto filmom som mal celkom seriózny problém. Bol nakrútený podľa skutočnej udalosti, ale netuším do akej miery sa skutočnej udalosti pridŕžal a koľko z nej si tvorcovia prispôsobili svojim potrebám. Ľahko je viniť policajtov, že vyrábajú páchateľa z radov tých, ktorí k tomu majú najbližšie, ľahko je viniť porotný systém, že porotcovia veria miestoprísažným svedectvám, ľahko je viniť sudcov, že bez DNA produkovali justičné omyly. Mne je naopak ťažko uveriť, že sa celý prípad odohral tak, ako je znázornený vo filme. Ľudia, ktorí trpia nezvládnuteľnými záchvatmi zúrivosti a násilia a ktorí vyhrážku "Ja ťa zabijem!" používajú ešte aj vo väzení, účelovo vyštudovaná advokátka, ktorá v záchvate zlosti demoluje zariadenie bytu a jej dieťa sa vyhráža bratovi, že ho zabije (ak to bol iba žart, tak som ho nepochopil), tak takíto ľudia sa nemôžu čudovať, že k nim ostatní pristupujú predpojato. Ľahko uverím iba tomu, že príbeh poskytol veľmi lákavý materiál škrabákom do nedeľných príloh novín a do časopisov. Ako kedysi povedal Werich, ľudia radi čítajú o tom, čo by sami nechceli prežiť. Mojim nedostatkom je, že keď neverím príbehu, tak ho v mojich očiach nezachráni ani taká renomovaná herečka, akou je Hilary Swank. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Film táhne nahoru především duo skvělých, přesto hodně podceňovaných herců Hillary Swank a Sam Rockwell. Rockwell je neprávem odsouzen na doživotí a jeho sestra udělá vše proto, aby jej dostala ven. Námětově to sice není až tak originální a napínavé soudní bitvy zde chybí, spíše je film o hledání důkazů a sourozenecké lásce, ale ve finále na mě hodně fungovaly emoce a díky hercům se na film fajn kouká. Slušné. Příběh****, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí>Ne, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 7/10. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Nejdřív jsem si zvykal na to, že herci tady jako vidláci nejenom jednají, ale i tak vypadají. Hilary Swank vypadá, jak kdyby roky nepotkala make-up a vůbec mi to nevadí. Naopak mně to přibližuje k normálním lidem. I když musím uznat, že tohle je fakt trošku extrém. Co se ale týče samotnýho filmu, tak musím říct, že mi udělal obrovskou radost. Nečekal jsem to, ale natočené je to opravdu dobře. Ve své podstatě by to klidně mohl být námět jak z pera Rosamunde Pilcher, jenže to by ten film nesměl být natočen tak kvalitně, jako opravdu je. K tomu film má slušné poselství a to se ve filmech už také moc nenosí. ()

Avalon820 

všetky recenzie používateľa

Tento film se objevil ve špatnou chvíli. Řemeslně je to totiž skvěle odvedená práce, která v mnoha směrech splňuje přesně to, co se od snímku takového kalibru očekává - herecké obsazení, napětí, námět, příběh podle skutečné události (čemuž se ani nechce věřit)... Zkrátka skvělé zpracování. I přesto je však tento film neuvěřitelně pohádkoidní, což se dnes už příliš nenosí. Zkrátka natolik ukázkovou americkou justiční pohádku, která vyobrazuje skutečnosti TAK vzdálené běžné realitě, že to diváka zkrátka nedokáže pohltit, abychom pohledali. Dokázal bych si představit, že tento snímek by způsobil ještě v takových 90. letech poprask, ale dnes? Dnes jde jen nadstandardně zpracovaný průměr. ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (10)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Michigan, vrátane štátneho nápravného zariadenia v Blackman Township. (MikaelSVK)
  • Projekt byl skoro deset let ve vývoji. (houseofwax)
  • Do kín bol film distribuovaný pod krycím menom Busted. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama