Reklama

Reklama

Betty Anne, nezamestnaná matka dvoch detí a hlavná hrdinka filmu založenom na skutočných udalostiach, má brata Kennnetha, ktorý je odsúdený za lúpežnú vraždu. Betty Anne je však presvedčená o jeho nevine, a to tak, že strávi niekoľko rokov štúdiom práv, aby mohla svojho brata obhajovať pred súdom. Súd sa napokon uskutoční a na základe nových dôkazov dochádza k dramatickému vyvrcholeniu prípadu, ktorý je jedným z najpútavejších príbehov amerického justičného systému. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (252)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

20 rokov nespravodlivo v base a nakoniec len polroka na slobode, lebo sa rozhodnete liezť do bratovho domu rebríkom a spadnete rovno na hlavu. A je po živote aj po tučnom odškodnom 3,4 milióna dolárov. To sa žiaľ už v tomto filme nespomína v dovetku, ale takto to naozaj skončilo. Sam Rockwell je typicky hnusák, ktorému vlastne prepustenie ani neprajete a keď si ho porovnám s reálnym Kennethom, tak nechápem, prečo takéhoto vyslovene úchyla výzorom angažovali do nevinnej postavy. Za to Hillary zase sadla perfektne a v podstate je ona dôkazom toho, že Pán Boh to má dobre rozdelené a čo nepridá napríklad na výzore, to pridá na iných talentoch. V jej prípade hereckých. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Filmov z amerických súdnych siení tu už bolo toľko, že tuzemský divák nezasvätený do justičného oboru pozná lepšie právny systém Spojených štátov, než svojej krajiny. Ani táto dráma nepostráda dojímavý príbeh, ktorého vážnosť a silu znásobuje fakt, že bol natočený podľa skutočnosti. Striedanie časových línií na začiatku bolo veľmi šikovne spracované tak, aby príbeh získal divákovu pozornosť. V strednej časti sa scenáristi trošku zakoktali a film prešiel na chvíľku do rodinnej drámy, čo určite patrilo k celistvosti príbehu, ale kľudne to mohli o päť minút skrátiť a film by nabral na potrebnej dynamike. Tá ale každopádne nechýba v záverečnej časti, ktorá má všetky atribúty pravej súdnej drámy. Ja som po filme skončil s obhryzenými nechtami, so slzou v oku a konštatovaním, že som zhliadol kvalitný film s vynikajúcimi hereckými výkonmi. 80%. ()

Reklama

Wormboy 

všetky recenzie používateľa

Ano, tu ihlu v kope sena sa raz za cas podari najst. Ale co ked ta kopa je nielen zo sena, ale aj z ihiel a my uz ani nevieme oddelit jedno od druheho? To je asi teraz jedno. Conviction je perfektne odohranou dramou o nesmiernej oddanosti medzi surodencami a upnutosti k jednej myslienke. A ze je to tragicka rozpravka? No a co, ved bez nich by nebol svet tym cim je. 3,5/5* ()

verbal 

všetky recenzie používateľa

Další americká pohádka o tom, jak lež a nenávist nakonec zvítězí nad spravedlivým justičním systémem. Asociální dement, který si nepochybně zaslouží shnít v base má to štěstí, že mu omylem napařili vraždu a že má submisivní sestřičku, se kterou zamlada vykrádali byty. Ta, než aby několik let šetřila na výkonného právníka, si to raději udělá sama. Ještěže se nechtěl podívat do vesmíru. To by si pak Honivá Hilary musela v tom americkém snu střihnout astrofyziku, aby ho dostala na orbit! Třeba by to ale nebyla taková nuda. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Snímek o tom, jak to může dopadnout, když uvězní nesprávného? Ne, vlastně ne. Tohle je snímek o tom, jak je silné pouto mezi bratrem a sestrou, pouto, které se zdá silnější, než cokoli jiného. Minulost nás utváří a utváří naše vztahy. Tohle je síla filmu, který jako právní drama bohužel tak skvěle nefunguje. ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (10)

  • Vo filme sa nespomína, dokonca ani v záverečných titulkoch, že 6 mesiacov po prepustení Kennneth spadol z múru a zomrel. (mimale)
  • Betty Waters o filmu řekla: "Ten film je tak pravdivý. Ne každá scéna se ve skutečnosti odehrála, ale všechny ty emoce ano." (hellstruck)
  • Do kín bol film distribuovaný pod krycím menom Busted. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama