Reklama

Reklama

Nacume júdžinčó

(seriál)
  • Japonsko 夏目友人帳 (viac)
Promo
Japonsko, (2008–2024), 35 h 14 min (Minutáž: 24–25 min)

Predloha:

Yuki Midorikawa (komiks)

Kamera:

Hitoshi Tamura

Hrajú:

Kazuhiko Inoue, Hiroši Kamija, Mijuki Sawaširo, Miki Itó, Hóko Kuwašima, Mamiko Noto, Takeši Aono, Ajahi Takagaki, Akira Išida, Akemi Okamura, Džunko Takeuči (viac)
(ďalšie profesie)

Série(7) / Epizódy(85)

  • Season 1 (2008) - 13 epizód

  • Zoku (2009) - 13 epizód

  • San (2011) - 13 epizód

  • Ši (2012) - 13 epizód

  • Go (2016) - 11 epizód

  • Roku (2017) - 11 epizód

  • Šiči (2024) - 11 epizód

Obsahy(1)

Natsume žije v pěstounské péči v malé zapadlé vesničce. Jak by se dalo čekat, jeho život by měl být spíše nudnější, jen škola a přátelé. Ale není tomu tak. Natsume vidí démony. Ti ho po většinu času napadají a ani on samotný neví, proč je to tak. Každý z démonů však po něm chce dvě věci: první je Kniha přátel a ta druhá, jak jinak, než ho sníst. Teprve později se dozvídá něco o té neznámé knize a následně i o jeho rodině, kterou nepoznal a která úzce s touto knihou souvisí. (Lulubell)

(viac)

Recenzie používateľa Hees k tomuto seriálu (4)

Nacume júdžinčó (2008) 

Natsume a jeho kniha priateľ, tlstá mačka atď. Treba si jasne povedať, že toto anime je ako dobré kvalitné víno, ktoré máte odložené a srkáte si naozaj veľmi pomaličky poľahúčky, lebo pozerať viac dielov naraz by Vás mohlo unudiť. Áno Natsume Yuujinchou je epizodické anime o našom hlavnom hrdinovi a ja epizodické anime moc nemusím, ALE v tomto prípade ak som nepozeral veľmi veľa dielov za sebou naozaj ma každý deň pred spaním bavilo. Kvalita ide každou sériou hore (videl som 5 sérií) najslabšia je fakt tá úplne prvá, ale to hlavne preto, lebo sa zoznamujeme s novými postavami a najlepšia je 4 čiže Natsume Yuujinchou Shi. Za mňa teda ak mám hodnotiť ako celok dobré anime pripomínajúce xxxHOLiC čo zreje ako dobré víno každou novou sériou a hlavne aj so zaujímavými vedľajšími postavami. ()

Season 1 (2008) (S01) 

Prvá séria Natsume Yuujinchou trpí najviac tým čo trpia aj ostatné série a to teda je epizódickosť, nové postavy, nový svet atď. Divák by si myslel, že práve naopak Natsume a jeho zlatučká mačička zaujmú hneď, ale tu je to naozaj naopak a teda čím viac pozeráte tým viac Vás to začne baviť a ja by som sa nečudoval tomu, že by niekto Natsumeho dropol po prvých pár dieloch, alebo po tejto prvej sezóne. Vo svojej podstate sa tu zoznamujeme s hlavným hrdinom, ktorý sa volá Natsume a jeho pobočníkom, ktorý má ale svoje vlastné záujmy čo sa týkajú Natsumeho knihy priateľov a tým je Madara. Tu dokonca v prvej sérii ani tieto dve postavy nemajú k sebe nejako extra veľký vzťah a slabšiu rolu hrajú aj ostatné vedľajšie postavy, ktoré sú neskôr pre príbeh čoraz dôležitejšie v ďalších sériách. Táto prvá séria je teda najhoršou zo všetkých sérii Natsume Yuujinchou je v podstate takým úvodom a skúškou či by Vás toto mohlo baviť a ešte len tu začíname postupne a hlavne veľmi pomaličky budovať svet, ktorý ak vydržíte Vás bude baviť v ďalších sériách. ()

Ši (2012) (S04) 

Štvrá séria Natsume Yuujinchou Shi je rozhodne tou najkvalitnejšou so všetkých sérii a dokonca znižuje (mitiguje) neduhy, ktorými trpeli všetky predošlé série hlavne tým, že táto séria pôsobí najviac ucelene a vlastne prináša najviac emócii hlavne hlavného hrdinu a napríklad piata sezóna od tohto trocha upúšťa. Čím je teda štvrtá séria naozaj najlepšia? Rozhodne tým, že prežijeme a uvidíme minulosť hlavného hrdinu a tým lepšie pochopíme tohto dobrosrdečného hrdinu. Treba povedať, že v iných anime by takto dobrosrdečný hrdina liezol na nervy, ale táto štvrtá séria ukazuje pravú podstatu toho kým Natsume je a ide do väčšej emočnej hĺbky toho čo hlavný hrdina vlastne v minulosti zažíval a z čoho sa vlastne postupne dostáva, lebo si našiel nových priateľov nie len medzi ľuďmi, ale aj na druhej strane medzi duchmi a démonmi. Už to nie je až tak o pocitoch jeho babičky Reiko, ale omnoho viac záleží na samotnom hlavnom hrdinovi. Dokonca aj vzťah s jeho "mačkou" Madarom sa postupne zlepšuje. Treba tiež spomenúť, že vedľajšie postavy v tomto anime dostali zmysel už aj v predošlých sériách. Štvrtá séria je to čo chcete vidieť ak ste vydržali až sem, lebo kvalita postupne rástla každou ďalšou sériou a príbehy boli čoraz lepšie a komplikovanejšie. ()

Go (2016) (S05) 

V piatej sérii Natsume Yuujinchou Go trocha spomaľujeme oproti najkvalitnejšej štvrtej sérii a viac sa aj sústredíme na niektoré kvalitné vedľajšej postavy a vysvetlíme ich zámery a trocha viac sa pokúsime pochopiť ich príbeh. Možno by sa zdalo, že týmto pádom Natsume stráca dych, ale opak je pravdou teda myslím tým toto anime, skôr sa prikláňam k tomu, že treba rozširovať svet a urobiť zaujímavé aj ostatné vedľajšie postavy, lebo je to potrebné pre ďalšie rozvíjanie sveta. Treba aj povedať, že to najlepšie čo sa dalo a to "tému" hlavného hrdinu sme vyčerpali tak trocha v štvrtej sérii. ()

Reklama

Reklama