Reklama

Reklama

Honba na čarodejnice

  • Slovensko Hon na čarodejnice (viac)
Trailer 3

Obsahy(1)

Výpravný film rozpráva príbeh hrdinského križiaka Behmana (Nicolas Cage) a jeho najbližšieho priateľa Felsona (Ron Perlman). Po desaťročiach boja sa vracajú do vlasti, ktorú nachádzajú zdevastovanou morom. Cirkevní hodnostári sú presvedčení, že za katastrofu je zodpovedné dievča obvinená z čarodejníctva, a preto dvojica hrdinov dostane rozkaz, aby ju dopravili do vzdialeného kláštora. Tu sa má údajná čarodejnica podrobiť prastarému rituálu vyháňania diabla. Vydávajú sa teda na strastiplnú cestu, ktorá je skúškou ich síl a guráže a počas nej tiež odhalí dievčaťa temné tajomstvo ... (TV Markíza)

(viac)

Videá (4)

Trailer 3

Recenzie (1 059)

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Den s Nicolasem Cagem pokračoval zběsilou honitbou ošklivého bubáka. Jak mě ale má vystrašit monstrum s nadpřirozenými schopnostmi, když ve filmu zároveň hraje Ron Perlman? Jako protiváha umouněných nezmarů zde figuruje Claire; jen by mě zajímalo, jestli ji předem napadlo, že když půjde do filmu s Cagem, stráví ho celý zavřená v cage… No, abych vám to ale nějak srozumitelně shrnul – hraná verze lovecké sezony je pohádkou, akorát se mi nepodařilo rozpoznat, pro koho. Je to dost srozumitelné? (Filmfest Hurghada 2012, 20/67) ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

|Scenár: Bragi F. Schut | Hudba: Atli Örvarsson | Produkcia: Roven&Gartner/Relativity Media | Rozpočet: 40 miliónov $ | Už zo začiatku bolo cítiť, že sa bude jednať o jednoduchší scenár, s menším rozpočtom a z toho vyplývajúc aj s chudšiou výpravou. Lenže: Stredná pasáž filmu, tojest hlavne preprava "čarodejnice" je neskutočne atmosferická, miestami až kvalitne hororová, a to aj vďaka exteriérom tajupných Transylvánskych destinácií. Viac než pólka tvoriaceho tímu filmu je maďarsko-rakúsko-česko-slovensko-švédska, čo znamená že okrem kostímov, digitálnych efektov a hlavných predstaviteľov je to rídze európska produkcia. Oddychovka na jedno videnie s pekným sountrackom. |Videno v Palace Cinemas Praha, 13.1.2011| ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

"Čo tu robia s dezertérmi? Upália? Obesia?" - "Asi oboje." Zbožňujem toto béčko. Na prvý raz to bol priemer, ale slovenské televízie ho veľmi rady reprízujú (netuším prečo) a vždy, keď sa tak deje a mám čas, minimálne kúsok z neho si znova vždy s chuťou pozriem a zakaždým sa mi to zdá pôsobivejšie a pôsobivejšie. Skvele temná atmosféra brutálneho stredoveku, kedy ste v lepšom prípade zomreli v tridsiatke na mor, v horšom vás zaživa upálili (smrť udupaním koňa počas idylického nedeľňajšieho nákupu na trhovisku sa dala na tie pomery chápať ako veľmi romantická). Nečakané spojenie Cage/Perlman je také vydarené a funkčné (veľmi pekne spracovaná drsná buddy chémia), že ani príliš nevadí, že zvyšok kastingu je matný, biedny a krajne nezaujímavý (Christopher Lee má len cameo). V tomto smere každopádne tvorcovia zlyhali; kebyže Cagea a majestátneho Perlmana na ich strastiplnej ceste sprevádzajú silnejšie charaktery a kvalitní (pokojne i úplne neznámi) herci, bol by výsledok určite impozantnejší. Najhoršie bolo, že inak vydarený film vo finále drasticky mení štýl a stáva sa z neho schwarzeneggerovka Koniec dní (čo skutočne nemyslím ako pochvalu). Prvá hodina je ale skvelá. Sena tlačí na pílu pochmúrneho sychravého stredoveku viac, než azda až príliš realistická Čierna smrť so Seanom Beanom. Vízia morovej doby má bližšie skôr k Menu ruže (odpustite rúhanie), mimochodom náhodou (?) tiež s Ronom. Škoda mizerného vyvrcholenia a logických blbostí (po deravom moste ledva prejde chlap s koňom, ale železný voz vážiaci asi 2 tony nemá problém). Otázne sú logické bizáry typu hrdinovia sa boja, že ich niekto v meste spozná podľa tváre ako keby boli superhviezdy z kapely Aerosmith.  Celosvetová tržba 91 miliónov je veľmi sympatická, aj keď pri rozpočte 40 miliónov to zas až taký zázrak nebol. ()

Pilda17 

všetky recenzie používateľa

Nebudu lhát, ale čekal jsem od filmu jako celku daleko víc. Pod názvem Season of the Witch si představím to co každý člověk a ten závěr mi přišel přehnaný, i když byl hodně překvapivý. Začátek se vyvíjel slibně, ale zhruba v polovině se to celé zastavilo a nic nového se nepředvedlo. Nebýt velmi výrazného Nicolase Cage, šel by celý snímek hodně nízko... 6/10 = 60% ()

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Ne tak blbá "Cageovina", jak jsem očekával. Ale bohužel ne ani moc dobrá. S tohodle příběhu se totiž dalo natočit celkem slušné řemeslo, u kterého by se člověk mohl nechat pohltit atmosférou. To by ale nesměl za kamerou stát takovej rutinér jako Dominic Sena. Díky němu je film totálně nudnou podívanou, ve kterém se většinu stopáže jen zbytečně kecá a celkem málo se toho děje. Navíc nedá prostor ani tomu Cageovýmu přehrávání, takže se člověk ani moc nepobaví ( i když pár záblesků tady bylo). Vzniknul tak naprosto zbytečný film. Aspoň, že ten Ron Perlman si to svoje zase uhrál. ()

Galéria (74)

Zaujímavosti (30)

  • Veľkou výzvou pre autorov trikov bolo vytvorenie vizuálnych efektov démona. Rozhodli sa pre tmavosivú pokožku, čo bolo problematické, pretože vo filme je množstvo tmavých scén. (Greenpeacak)
  • Palina, názov lesa, kde sa prelieva krv, je v Biblii aj názov ničivej entity, ktorá otrávi všetko živé. Podľa Zjavenia 8:10-11: "Zatrúbil tretí anjel. A z neba spadla veľká hviezda, horiaca ako fakľa, a padla na tretinu riek a na pramene vôd. 11 Tá hviezda sa volá Palina. Tretina vôd sa zmenila na palinu a mnoho ľudí zomrelo od tých vôd, lebo zhorkli." (Arsenal83)
  • Nakrúcanie bolo dokončené v apríli 2009, avšak štáb sa musel o pár mesiacov znova zhromaždiť, aby natočili ešte jednu sekvenciu s bitkou. Aby ušetrili rozhodli sa ju filmovať pred zeleným plátnom. (Greenpeacak)

Súvisiace novinky

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (viac)

Reklama

Reklama