Reklama

Reklama

Detektív Roland Sallinger (Steven Seagal) s kolegom Trevorom Johnsonom (Brian Keith Gamble) vtrhnú do bytu priekupníkov drog. Objavia niekoľko miliónov dolárov a Trevor navrhne, aby sa rozdelili. Keď Roland odmietne, parťák ho postrelí. Roland prežije, a keď sa ho Trevor pokúsi v nemocnici doraziť, ubráni sa, ba dokonca zradného kolegu zabije. Hoci sa časom zotaví, musí odísť do predčasného dôchodku, čo ťažko nesie. Keď sa na neho obráti dávny priateľ Conner Wells (Steph Duvall), aby mu pomohol chrániť dcéru Nikitu (Liezl Carstensová), ktorú sa niekto pokúsil uniesť, bez váhania súhlasí a vydá sa za ním do Texasu. Zoznámi sa tu s odmeraným detektívom Simonom Pachecom (Kevin Wiggins) a s Connorovým vodičom Manuelom (Johnnie Hector), ktorého atraktívnu sesternicu Allegru (Kisha Sierraová) cestou z letiska náhodou zachráni pred dvojicou násilníkov. Ako nový osobný strážca sprevádza Nikitu do baru na schôdzku s priateľom, boxerom Masonom Silverom (Arron Shiver). Všimne si podozrivého muža, ktorého mu Manuela predstaví ako Jasona Crossa (Luce Rains), a označí ho za veľmi nebezpečného. Pri odchode sa Nikita sa Silverom poháda a Roland musí zasiahnuť proti mladíkovi, ktorý dvojicu obťažuje. Neskôr sa od detektíva Pacheca dozvie, že Conner sa kedysi zaplietol s nebezpečným Crossom, ktorého sa márne snaží dostať, pretože o ňom všetci odmietajú hovoriť. Krátko nato Silver vyláka Nikitu do mesta, kde už čakajú Crossovi únoscovia. Roland ju síce sleduje, napriek tomu sa mu ju nepodarí zachrániť. Cross dá vzápätí Connerovi dvadsaťštyri hodín na to, aby na neho prepísal svoje pozemky a päť miliónov dolárov. Roland s Manuelom a jeho bratmi sú však odhodlaní Nikitu nájsť a zachrániť. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (126)

Expendable 

všetky recenzie používateľa

Steven je opravdu zpět a v celé parádě.Souboje mají slušnou choreografii,nový režizér jde opravdu vidět, příběh je důmyslný a propracovaný.Je tu také jedna velmi pěkná autohonička se střelbou a ta závěrečná část,kdy Seagal příjde osvobodit tu holku od teroristů.Přestřelky jsou velmi dobře natočeny, není ani náznak po bloudivé kameře,broky z brokovnice se krásně zavrtávají do nepřátel a kulky sviští kolem zdí, je cítit napětí a strach.Opravdu perfektní film, ale na jeho starší filmy to už nemá. ()

hrona odpad!

všetky recenzie používateľa

Tomu nerozumim, jak tady čtu ty komentáře, tak jsme každý viděli asi úplně jinej film, už jen začátek, kdy je Segal prakticky zastřelen, a hned po převozu už je zase v poho a má sílu dokonce ukrást svojí kolegyni, nebo co to je, pistoli z tašky a zastřelit svého proradného parťáka - hrůza. Jedna z největších srágor, co se kdy podařila s nim natočit, a to nemluvim o dialozích - které byly ubožejší, než jakýkoli hongkongský film s kung fu tématikou. Jak už jsem psal u jednoho z jeho předešlých filmů, měl by se držet muziky, která mu jde minimálně o 100% lépe, než jeho veškeré poslední počiny. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Jedna z dvoch seagaloviek, ktoré v r. 2009 režíroval Keoni Waxman. Čo sa Stevena týka, pre toho to bol približne (ťažko sa to ráta) štrnásty (!) videofilm od r. 2003. Čo k samotnej snímke dodať... Nemôžem povedať, že by ma prekvapilo, že je to lacná kópia Osobného strážca. U Seagala ma nič neprekvapí. Dokonca ani to, že tentoraz sa podieľal na scenári a produkcii. Patetické nezmyselné chlapské hlášky („Emócie nič neriešia“ povie niekoľkokrát rozvedený chlap), úsečné dialógy („Veľa toho nenahovoria.“ – „To nie.“ – „Ale strieľať vedia.“ – „To vedia.“), občas akcia, inokedy naivná snaha o budovanie medziľudských vzťahov, od začiatku ako sklo priehľadné postavy, príbeh neprekvapí, ani nezaskočí. V úvodnej scéne Seagal leží v nemocnici, údajne v kóme (samozrejme ju predstiera, pretože prečo nie) a padne hláška "Mozog vykazuje aktivitu"... vtedy som si musel riadne hrýzť do jazyka. ()

bourec 

všetky recenzie používateľa

Tak po delší době zase film se Seagalem,na kterej se dá v pohodě koukat.Tvůrci filmu to dokázali ukočírovat,takže Seagal neběhá,neskáče,nedělá pomocí dvojníka přemety a otočky,jako to v některejch filmech bylo,ale hlavně střílí a rvačky jsou natočený dobře,tak aby byli vidět hlavně ruce.Dějově je film dobrej a i když Seagal nikdy hrát jako herec nebude,a kamennej výraz mě někdy sere,dám filmu 60%. ()

Smok 

všetky recenzie používateľa

Mám silný dojem, že 56% tu zatiaľ (16. 11. 2009) naháňajú len Štefanovi ortodoxní fanúšikovia, pre ktoých sú všetky jeho filmy už klasicky za 5. Tvrdenia v niektorých komentároch, že "příběh je důmyslný a propracovaný" mi privádza na tvár chápavý úsmev učiteľky materskej školy. Ale jedno sa musí nechať, že Steven sa pokúša hrať a natáčanie si užíval (usudzujem podľa toho, že sa asi 2 krát usmial) a ak to pôjde takto ďalej, tak v roku 2075 bude z neho popredný charakterový herec. Mám veľmi rád akčné filmy, ale v tomto žánri existujú rozhodne aj o moc lepšie kúsky. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (2)

  • Film se natáčel v létě 2009 ve městě Santa Fe v Novém Mexiku v USA. (ssfan)
  • V scéne, kedy Nikita (Liezl Carstens) hádže do seba miešané drinky je oblečená v čiernych šatách. Lenže počas zvracania pri limuzíne ich má už ružové. (johnsnow)

Reklama

Reklama