Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život obyčajnej slovenskej rodinky Syslovcov, ktorá sa tlačí v maličkom panelákovom byte, zmení nešťastná udalosť, keď sa otcovi rodiny Svätoplukovi (Marián Zednikovič) podarí prebúrať dieru do susedného bytu. Odvtedy si podarená rodinka spríjemňuje chvíle v luxusne zariadenom byte svojho záhadného suseda - mága Dr. Mahma (Milan Lasica). Tajné návštevy však nemôžu trvať donekonečna, deň odhalenia sa blíži... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (79)

winstonik 

všetky recenzie používateľa

Mimoriadne vtipná, ostrá a jedinečná satira na frustrovaného manžela vo frustrujúcom socializme. Toto je "Vrchní, prchni!" slovenského filmu, v ktorom šliape všetko tak, ako má. Zdá sa, že Rapoš má vyárendované miesta na oboch extrémoch slovenského rebríčka: od najväčšj pohromy v histórii slovenskej kinematografie (Fontána pre Zuzanu 3), až po jeden z jej najlepších filmov vôbec. ()

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Elegantně skrytá poetika! Decentně podaný příběh, při němž se bude vrtět každý, kdo nemá rád porušování pravidel (sousedovi se do ledničky opravdu neleze!). Bydžovská milá, Hryc zábavný, Zednikovič postupně propadající šarmu žen. Menzel, Satinský, erotika. Paneláky a cikánský způsob, jak bydlet na sídlišti. ()

Reklama

Olík 

všetky recenzie používateľa

Našel jsem si, protože zde byl presentován, jako dost možná jediný stravitelný filmového Pata a Mata v jednom Dušana Rapoše……no a asi na tom něco bude. Sice mi asi chybí slovenská mentalita (ať chceme nebo ne, jsme v mnohém jiní), abych se dostal úplně do hry, ale minimálně cením samotný nápad a vlastně i provedení. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Tento film musel byť na sklonku socializmu veľmi populárny už len preto, ako znamenito riešil bytovú otázku. Stačí trošku karate a problém je vyriešený po všetkých stránkach. Rapoš vymyslel skvelú zápletku, Lasica so Satinským jej dali šmrnc, absurdné situácie a exotické rekvizity. Ako deti sme to radi pozerali, asi aj pre tých pár neprístupných scén, ktoré sa tam objavia ako blesk z jasného neba. Dnes vidím, že film je oveľa náročnejší na pochopenie, ako by sa zdalo, tie ukryté obrazy vtedajšieho sveta, rozdelenia spoločnosti a rodinných problémov sú viac ako len komédiou. –––– Vážení súdruhovia obyvatelia... –––– Pán doktor, ale ja sa ho bojím. Nebojte sa, dal som mu vytrhať zuby. –––– Jáj, Zuzky! ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Vždy bola sila či už v slovenskej alebo v českej produkcii z jednoduchého, príjemného nápadu a námetu stvoriť takúto podarenú zábavičku a teda kvalitný film. Kde sú tie časy. Priam dokonalí slovenskí herci ešte súčasnej generácie, nadľahčené hlášky z každodenného života, nenanútené výrazy robia pre mňa z filmu spomienkovú záležitosť. 80%. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (29)

  • Nakrúcanie filmu prebiehalo v Bratislave a netrvalo ani mesiac. Väčšina záberov nevznikala v paneláku, ale v ateliéri na Kolibe. (Raccoon.city)
  • Marián Zednikovič (Svätopluk Sysel) spieva vo filme taliansku pieseň "Il bianco e dolce cigno". Táto pieseň pochádza z knihy Jacoba Arcadelta z roku 1539. (Raccoon.city)

Súvisiace novinky

LFŠ ocení Hynka Bočana a Milana Lasicu

LFŠ ocení Hynka Bočana a Milana Lasicu

28.05.2019

Letní filmová škola Uherské Hradiště, která se letos koná v termínu 26. července až 4. srpna, přivítá dva významné představitele česko-slovenské kinematografie – režiséra Hynka Bočana a herce Milana… (viac)

Semináru slovenského filmu, Nitra

Semináru slovenského filmu, Nitra

24.10.2009

5. - 8. 11. 2009 sa v Nitre (Aula UKF v Nitre) uskutoční II. ročník Semináru slovenského filmu. Seminár slovenského filmu bude tento rok pri príležitosti dvadsiateho výročia novembrovej revolúcie… (viac)

Reklama

Reklama