Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život obyčajnej slovenskej rodinky Syslovcov, ktorá sa tlačí v maličkom panelákovom byte, zmení nešťastná udalosť, keď sa otcovi rodiny Svätoplukovi (Marián Zednikovič) podarí prebúrať dieru do susedného bytu. Odvtedy si podarená rodinka spríjemňuje chvíle v luxusne zariadenom byte svojho záhadného suseda - mága Dr. Mahma (Milan Lasica). Tajné návštevy však nemôžu trvať donekonečna, deň odhalenia sa blíži... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (79)

sator 

všetky recenzie používateľa

Čas od času si pouštím, jeden z nej 80 let...Film není jen komedie je tam hodně melancholických tonů... ta scéna ve výtahu ze Šimonem vauuuu... Stejnojmenná kniha "Utekajme, už ide! " která diváka vybízí ke koupi na základě zhlédnutí filmu nemá s filmem nic společného, jedná se o antologii scifi povídek z roku 2011,kdy ta úvodní s názvem "Utekajme už ide" je  zombie-horor odehrávající se v ulicích Bratislavy a v útrobách hokejového stadiónu během MS v hokeji. ()

owwidius 

všetky recenzie používateľa

Ked som bol maly, tak tento film mal pre mna nejake zvlastne caro. Ale teraz som bol sklamany. Skor ako komedia je to taka satira. Dialogy su miestami dost nedoveryhodne a este aj zneju ako nadabovane (zrejme 'kvalitne' nahravanie zvuku na placi). Pri tomto nostalgickom pozerani na staru Petrzalku som si uvedomil, ze to bol asi aj ten dovod, preco sa mi to vtedy tak pacilo - ze sa to odohravalo v dobe a na mieste kde som vyrastal. 3 zhovievave brmbolce z nostalgie. [#139/2013] ()

Reklama

Cimr 

všetky recenzie používateľa

Myslím, že malý byt Syslových mohl být divákovi lépe představen, abychom se v něm orientovali. Snad mohl být v souladu s žánrem ještě menší. Je tu několik scén spíš podivných, než vtipných (soused zešedne strachy ve výtahu, létající otec), také filosofování na téma úděl mravenců apod. je trochu rozpačité. Jinak jde ale o velmi příjemnou komedii s hořkými podtóny. Socialistické živobytí je tu po všech stránkách zobrazeno opravdu tísnivě. ()

Ridick 

všetky recenzie používateľa

no ja sa cudujem, ze rapos bol schopny natocit nieco tak nadpriemerne, ale napriek tomu na moju dobu aj nudne...akurat ubehlo niekolko tyzdnov, co m. zednikovic umrel a az teraz som zistil, ze to bol vskutku nadany herec..o lasicovi ani tocit nebudem, lebo on je klasa najvacsieho rangu...trosku je dej pritiahnuty za vlasy, ale ta podstata rozpadu rodiny z dovodu vidiny obohatenia je jasne viditelna...suma sumarum: som spokojny... ()

BlueNeon81 

všetky recenzie používateľa

Toho času Dušana Rapoša osvietilo a podaril sa mu jeden z významných filmov slovenskej kinematografie. Tragikomický príbeh štvorčlennej rodinky, tlačiacej sa v jednoizbáku a jedno náhodné prekopnutie steny rovno susedovi, občasne bývajúcom osamote v trojizbáku. Po tomto momente sa spustí lavína humorných situácii. Je to dokonca jeden z mála pre mňa znesiteľných filmov, ktoré majú smutné morálne ponaučenie. Nie je to síce dokonalá špička, ale zábery rozvíjajúcej panelovej Petržalky patria medzi najobľúbenejšie. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (29)

  • Keď už s hotovým filmom cestovali hlavní protagonisti vlakom do Berlína na festival, odrazu Milan Lasica (Dr. Mahm) vytiahol z kufríka fľašku čerešňovice a povedal, že to musia osláviť, lebo sa bál, či im ten film nakoniec ideológovia nezatrhnú. (Raccoon.city)
  • Scenár filmu bol takmer sedem rokov v trezore, lebo ideológom sa nezdal celkom v poriadku. Videli v ňom akési utajené náznaky túžby po slobode a kadečo iné, čo vlastne ani nevedeli pomenovať. A tak si pre istotu objednávali zlé posudky u ľudí, ktorí tieto negatívne veci dokázali pomenovať. (Raccoon.city)

Súvisiace novinky

LFŠ ocení Hynka Bočana a Milana Lasicu

LFŠ ocení Hynka Bočana a Milana Lasicu

28.05.2019

Letní filmová škola Uherské Hradiště, která se letos koná v termínu 26. července až 4. srpna, přivítá dva významné představitele česko-slovenské kinematografie – režiséra Hynka Bočana a herce Milana… (viac)

Semináru slovenského filmu, Nitra

Semináru slovenského filmu, Nitra

24.10.2009

5. - 8. 11. 2009 sa v Nitre (Aula UKF v Nitre) uskutoční II. ročník Semináru slovenského filmu. Seminár slovenského filmu bude tento rok pri príležitosti dvadsiateho výročia novembrovej revolúcie… (viac)

Reklama

Reklama