Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladého medika podmienečne odsúdia a vyhodia zo školy pre nedovolenú interrupciu. Vyberie sa do dediny za dievčaťom, ktorému spravil tento zákrok. Túži sa zbaviť vlastného pocitu viny, že mu išlo iba o peniaze, ktoré si týmto skutkom zarobil. Svoj čin odôvodňuje sám pred sebou tým, že chcel iba pomôcť človeku v núdzi. Rozhodne sa zostať v dedine a postupne zisťuje, že je to skorumpované prostredie, v ktorom je dobro prepletené so zlom. Mladý muž postupne odhaľuje rôzne špinavosti. Rozkrádanie, výnosné kšefty a podvody sú na dennom poriadku, no on sa ich odmieta zúčastňovať. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (30)

tom88 

všetky recenzie používateľa

Spomedzi DVD kolekcie slovenských filmov 80tych rokov určite jeden z lepších kúskov. Film má pútavejší dej ako predošlé filmy, má dobrú atmosféru, čo si cením a predovšetkým celkom dobrých hercov ba dokonca aj Kramárovi to celkom vyšlo. Vizuál a kamera je slušná, na naše pomery. Film má svoje kúzlo čo sa o niektorých našich filmoch ani nedá povedať. Dalo by sa na tom zapracovať viac, ale na to, že sa na film v tej dobe neutrácali také peniaze a nepracovalo sa na scenári do podrobna a podobne, je to viac než fajn. 60% ()

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Jeden z těch těžkých československých filmů z 80. let. Převážně slovenské obsazení i štáb doplňují Adamovská s Chýlkovou, ale zajímavou roli získal i maďarský herec György Cserhalmi (Mefisto, Hannusen, Želary). Síla Trančíkova filmu v hlavní roli s výborným Marošem Kramárem spočívá v realistickém zobrazení nepříjemné situace, ve které mladý lékař přichází o své povolání a hledá vykoupení za svůj přešlap. Zůstává otevřená otázka, co je víc, zda pomoc bližnímu nebo upřednostnění sebe sama. ()

Reklama

mchnk 

všetky recenzie používateľa

Hudba : Marián Varga. Ani zajímavá hudba, ani závěrečný zlom, nestačí k vybočení ze silného průměru, který podtrhuje velmi tuctová režie a slabé herecké výkony. Poslední kapkou jsou dost nešťastně předabovaní čeští herci. Hledání nového, životního postoje a marné soužití v rozložené společnosti, mohlo být zpracované daleko lépe. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Príbeh o chlapovi, ktorý sa ocitol v zlom čase na zlom mieste síce nie je bez chýb, ale ten neuveriteľne kvalitný sountrack k filmu ma dostal. Normálne mi padla sánka, kde sa v tej dobe objavil tak kvalitný atmosferický, gitarový podmaz od M. Vargu. I dnes by bol pre hociktorý film ozdobou. M. Kramár samozrejme výborný, ale chcelo by to sem tam úsmev. Prekvapí nahá I. Chýlková a pobaví Hrušínsky ml. Dobrú facku v úvode schytal. Takú pravú materskú...pardon, manželskú...Objektívne skôr za tri hviezdy, ale za hudbu pridávam štvrtú. 70%. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý dýcha tým dedinským vzduchom z 80. rokov, vidieť a cítiť to všade navôkol. Ale neprekročil svoj tieň, nič viac ako otrepané klišé nedal. Že ľudia na dedine ohovárajú a pijú a majú svoje tienisté stránky. A ďalším taká klišé sa stala žirafa Chýlková, ktorá sa tu nevmestila skoro do žiadnych dverí, pomaly vchod do stodoly jej bol malý. Klišé v jej podaní je nahota, ja si asi nepamätám, v ktorom filme vydržala komplet so šatami. Možno niekde v silvestrovskom programe, ale ani to si nie som istý. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (1)

  • Filmovalo sa v slovenských obciach Osrblie, Jasenie a Limbach. (dyfur)

Reklama

Reklama