Reklama

Reklama

Profesionáli

(seriál)
  • Česko Profesionálové (viac)
Slovensko, (2008–2014), 81 h 24 min (Minutáž: 30–55 min)

Série(8) / Epizódy(123)

Obsahy(1)

Policajná stanica v malom meste je miestom, kde sa môže stať naozaj čokoľvek. Všetky hlavné postavy sú policajti - súčasní aj bývalí. Pod velením kapitána Maroša Nagya (Peter Batthyány) pracujú jeho podriadení - aktívny frajer Fero Boborovský (Ľuboš Kostelný), ktorého sem degradovali z hlavného mesta, protekčný lenivec Karol Hůrka (Lukáš Latinák) a v myslení pomalší, ale o to ochotnejší jedináčik z rodiny univerzitných profesorov Alexander Vyšný-Riefenstahl (Csongor Kassai). Riešia prípady, v ktorých sa zaoberajú všetkým - od klobás až po mafiánsku svadbu, protiteroristický záťah, či zaistenie falošných policajtov, z ktorých sa vykľujú filmári. Pravdaže, do deja vždy „aktívne“ prispeje aj referentka Scarlet Balážiková (Helena Krajčiová), ktorá v súčasnosti zaskakuje na poste hovorkyne krajského oddelenia. Nechýba však ani bývalý kriminalista Miňo Demovič (Ján Kroner), ktorý tak trochu vymenil stranu, je teraz miestnym polomafiánom a majiteľom krčmy. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (216)

Prochy38 

všetky recenzie používateľa

Na tento seriál kouknu jenom sem-tam na JOJ-ke. Místní hodnocení mě moc nepřekvapuje. Je to typ seriálu, který se Vám buďto fakt líbí, anebo ho nesnášíte... Já jsem z těch, kterým se to líbí a většinou se prochlámu celý díl... 5* nedám, protože nejsem pravidelný divák, to by nebylo fér. Hlavně kočka H. Krajčiová, na tu se fakt dá koukat :) ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

"Šaňo, ty si debil-Neviem ti to, takto z hlavy povedať-Nebíčko v papuľke." Jednoduchý, neurážajúci humor a ľahká oddychovka na pobavenie, to sú pre mňa v skratke Profesionáli, ktorí uspeli hlavne kvôli dvom faktorom: 1.dobre napísané postavy(kapitán Nagy pod papučou, mierne zabrzdený Šaňo (Debil) Vyšný, neustále sa opakujúci Boborovský) a 2. ešte lepší kasting, v ktorom každý jeden herec zapasoval dokonale do svojej úlohy(zamiloval som si postavy Kostelného,Krónera a Oľhovej ktorí u mňa dominovali, pozitívne prekvapil Batthyány, ktorého dovtedy poznali všetci iba ako Banána z Mafstory a ktorému sadla aj táto úloha a potešili Latinák,Krajčiová a Kassai). Po zhliadnutí všetkých sérií je jasné, že kľúčovým prvkom bol poctivý slovenský podnikateľ a krčmár Miňko Demovič v podaní Janka Krónera, bez ktorého seriál na konci už nefungoval a len varil z vody. Prvých 5 sérií však považujem na slovenské pomery za mimoriadne vydarenú záležitosť, ktorú v mojich očiach predbehli asi iba Susedia a Mafstory a ktorej úspech sa snaží Jojka neúspešene napodobniť už dlhé roky mnohým ďalšími pokusmi o komediálny seriál. Ale darmo. Šarm Boborvského,historky Skajkinej mamy či poctivé podnikanie Miňka Demoviča a jeho stanovovanie cien je nenapodobniteľné. Či? 90% ()

Reklama

trinan_kop odpad!

všetky recenzie používateľa

Bolo by to na 1-2 hviezdy, ak by tam nedali Michala Hudáka, v úlohe, ako to povedať, cielene hlúpeho truľka, hovoriaceho nejakým divným nárečím. Ono tvorcovia asi zabudli na to, že nárečím na Slovensku nehovorí nikto pod 70 rokov - normálny ľudia, nech žijú kdekoľvek, či už východ SR, či západ, hovoria po Slovensky, a len veľmi, veľmi mierne použijú nejaké slovíčko odlišné od spisovnej slovenčiny. Ale Hudákova úloha, to je niečo strašné - cielené na spodných 20% divákov, čo sa týka IQ -> seriál s ním prudko klesol. ()

frolo 

všetky recenzie používateľa

Vynikajúci komediálny seriál, kde jedna vtipná hláška a situácia strieda druhú a s trochou nadsázky odzrkadľujú niekedy nie vždy vydarenú prácu slovenských policajtov. Plných 5* dávam predovšetkým za prvé série seriálu, keďže po príchode Michala Hudáka a neskôr odchode Jána Kronera vtipu a invencie ubúda. Spolu zo seriálom Susedia sú resp. boli to jediné dva seriály, ktoré si zaslúžili označenie "komediálny". ()

tommy187 

všetky recenzie používateľa

Skvelý slovenský seriál. Úplne dokonalé vtipy, perfektný výkon Kronera, Batthyanyho, Latináka, Kostelného a Krajčivovej. Miňko Demovič sa stal na pár týždňov súčasťou našej obývačky, keď som tento seriál pozeral. Ale aj tak tomu jedna hviezdička chýba, preto, lebo seriál v niektorých častiach nevkusný, a vulgárny - a preto, lebo posledná séria nestala prakticky za nič; ale do úvahy berme prvú sériu, ktorá bola tip-top. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (35)

  • Keďže počas natáčania oslavoval Csongor Kassai narodeniny, štáb sa mu rozhodol pogratulovať. A to svojským spôsobom. Prerušili skúšku! (R4D0)

Reklama

Reklama