Reklama

Reklama

Jazero smrti

Trailer

Steve vzal svoju priateľku Jenny na romantický víkend k jazeru Eden, aby ju v lone panenskej prírody požiadal o ruku a niekoľko dní spolu strávili v pokoji a samote. Miestna príroda pri zaplavenom lome však nie je až tak nedotknutá, ako sa zdá, a ani zamilovaný párik tu nie je sám. Prichádza partia pubertálnych výrastkov z neďalekej dediny, ktorých jedinou náplňou trávenia voľného času je vzájomná šikana, vandalstvo, násilie na slabších, týranie zvierat a drzé predvádzanie sa pred druhými. Tínedžerom sa nepáči, že na ich obľúbené miesto vnikli votrelci. Steve sa snaží s nimi vyjednávať, ale zbytočne. Nebezpečný kolotoč hrôzy sa rozkrúti vo chvíli, keď partička ukradne Stevovo auto a potýčka sa skončí smrťou psa jedného člena gangu. Skupinka na čele s psychopatickým mladíkom sa im rozhodne pomstiť spôsobom, ktorý sa vymyká ľudskému chápaniu. Rozpúta vražednú hru na mačku a myš, v ktorej sa napätie postupne vyhrotí až do extrémne brutálneho násilia a dvojica zaľúbencov musí doslova bojovať o holý život. Ale utiecť pred bandou nepríčetných tínedžerských násilníkov nebude také jednoduché. Bude to dokonca nemožné! (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (1 292)

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Horor, po jehož skončení se mi nechtělo dělat nic veselého, to je Eden Lake. Je to velmi dobře natočené, napětí se stupňuje v podstatě každou vteřinu a je zde i několik scén, které nejenže šokují, ale zamrazí vás z nich do morku kostí. Přesto nedávám maximální hodnocení ze dvou důvodů: 1) nesnáším když postavy dělají HODNĚ BLBÉ a nereálné věci, a v posledních minutách se mi tedy moc nezdálo, co hlavní hrdinka udělala; 2) dále pak nečinnost ostatních přihlížejících "útočníků v partě" v některých scénkách je také dost ujetá. Jsme jen lidi, tohle bylo fakt moc. Jedno dítě terorizuje - OK, ale celá banda? Hmm. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Až znepokojivo reálny a brutálny horror, zatiaľ jednoznačne najlepší mrazivý príbeh za posledných pár rokov. Porcia napätia je brilantná, príbeh (aj napriek štandardnej zápletke) maximalizuje svoj potenciál a už po úvodných minútach začína vyvražďovacie inferno, pekelná jazda smrti. Mladí herci sú ukážkou herectva v existenciálnych situáciách, od hnevu až po zúfalstvo som im veril každé slovo, každý výkrik. Záver je absolútne unikátny, viac takýchto filmov. 95%. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Ešte môžete prestať.“ Nebudem to sem ani vypisovať, taký som znechutený, každopádne tucty spoilerov sa nachádzajú v mojej dole linkovanej recenzii. Dodám snáď len toľko, že si nepamätám, kedy som posledný raz videl film s takým nelogickým scenárom. Ani „zvyšok“ nie je „nič moc“: výprava pozostáva z jedného jazera a päťdesiatich stromov, gore vyložene na efekt (zvlášť smiešne sú komiksové zvuky, aké vydáva nôž, režúci človeka), poslednou scénou pred zrkadlom skutočne neviem, čo chcel kto povedať... no vrcholom je práve doslova a do písmena nelogický scenár. Snáď KAŽDÚ MINÚTU niektorá z postáv (kladných aj záporných) urobí niečo, čo nemá logiku a čo by za daných okolností nikto normálny v lese nerobil. Aj keď mám rád hixploitation, žiadny zázrak som pre istotu nečakal – ale až takýto malér tiež nie. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/hixploitation/323-jazero-smrti-20- ()

Pumiiix 

všetky recenzie používateľa

Masakr! MASAKR! Masakr! Prozatím s velkým přehledem nejlepší horor roku 2008. Dost dlouho mě takhle horor nezasáhl, nesrazil psychiku dolů a nevzbudil emoce. Tolik jsem hlavní dvojce fandil a přál. Tolik mi přišla parta „anglických“ „teen“ zmrdů reálná, až moc v dnešní době reálná. Brutalita je pořádná, kamera necuká bokem ve chvílích kdy se v mnoha filmech otáčí, stříhá…..Brutalita ale není samoúčelná, jako v jiných filmech "alá" Saw…10/10* ()

Isherwood 

všetky recenzie používateľa

Ostrované vrací úder frantíkům, kteří na poli exploitation v poslední době neměli konkurenci. Děje se tak v tradičních kulisách hlubokého lesa, kam si vyrazí mladý pár na romantický víkend, přičemž neterorizuje upocený buran, nýbrž parta nevychovaných spratků. Děj podle jasného mustru narušuje několik působivých zlomů, výborná dvojice hrdinů, zvrácený šéf party s visáží hokejisty Jiřího Hudlera a hlavně neskutečný závěr, který celou beznaděj posouvá ještě dále. Některé momenty (trn, hrátky s ohněm, závěr) mě nutí jít na plný počet, ale mírná pachuť z mixu Frontiére(s) a Ils mě drží na čtyřce, byť hodně razantní. Jen tak dále! ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (16)

  • Jezero Eden je ve filmu umístěno ve Velké Británii, ve skutečnosti se ale nachází v americké Minnesotě. (LentilleLily)
  • Je možné všimnout si změn na oděvu Jenny (Kelly Reilly), který je zprvu mokrý a zablácený (poté, co se skrývala pod vodou pod dřevěnou chatrčí), aby byl krátce nato bez jediné skvrnky, opět celý černý. (Conspi)
  • Tržby z celosvětových kin byly 4 miliony amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama