Reklama

Reklama

Jazero smrti

Trailer

Steve vzal svoju priateľku Jenny na romantický víkend k jazeru Eden, aby ju v lone panenskej prírody požiadal o ruku a niekoľko dní spolu strávili v pokoji a samote. Miestna príroda pri zaplavenom lome však nie je až tak nedotknutá, ako sa zdá, a ani zamilovaný párik tu nie je sám. Prichádza partia pubertálnych výrastkov z neďalekej dediny, ktorých jedinou náplňou trávenia voľného času je vzájomná šikana, vandalstvo, násilie na slabších, týranie zvierat a drzé predvádzanie sa pred druhými. Tínedžerom sa nepáči, že na ich obľúbené miesto vnikli votrelci. Steve sa snaží s nimi vyjednávať, ale zbytočne. Nebezpečný kolotoč hrôzy sa rozkrúti vo chvíli, keď partička ukradne Stevovo auto a potýčka sa skončí smrťou psa jedného člena gangu. Skupinka na čele s psychopatickým mladíkom sa im rozhodne pomstiť spôsobom, ktorý sa vymyká ľudskému chápaniu. Rozpúta vražednú hru na mačku a myš, v ktorej sa napätie postupne vyhrotí až do extrémne brutálneho násilia a dvojica zaľúbencov musí doslova bojovať o holý život. Ale utiecť pred bandou nepríčetných tínedžerských násilníkov nebude také jednoduché. Bude to dokonca nemožné! (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (1 295)

Djoker 

všetky recenzie používateľa

Zdá se, že alternativní antikoncepcí může být i film. Takový smrady by jistě nikdo nechtěl. Uznávám, že mladá generace upadá do kategorie lidská špína a nad jejím chováním občas zůstává rozum stát, ale vyřizování účtů tímto způsobem se mi zdá poněkud ujeté. Romantická pasáž to rozjela skvěle, ale pak to šlo hodně rychle z kopce. Za každou cenu šokovat, heslo spousty dnešních filmařů. V tomto případě to celé vyznělo hrozně hloupě. U dvou scén jsem jen znuděně kroutil hlavou. Určitě poznáte, u kterých to bylo. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Jak by řekl pan Winston Wolf, když tě někdo vychová, neznamená to ještě, že jsi vychovaný, aneb kdo si hraje s ostnatým drátem, benzínem a sirkami, nezlobí.. Příspěvek debutanta Jamese Watkinse do diskuse o snížení věkové hranice trestní odpovědnosti sbírá body hlavně svou zneklidňující atmosférou a uvěřitelností. Párkrát jsem se sám sebe ptal, co bych dělal na místě páru, k jejichž patám se smůla připevňovala kvalitním sekundovým lepidlem a oni se zároveň nebáli jít ji naproti, ale tak už to prostě, co se nelogičnosti jednání postav v podobných "survival" snímcích týká, chodí. Kdyby tu krádež auta nahlásili na policii a po půl hodině naběhly závěrečné titulky, zajisté by se tu objevila spousta rozezlených komentářů.. Hodný synek Brett, vzhledem k množství mrtvol a stop, co po sobě zanechal, si už může balit kartáček, patery trenýrky a brýle Ray Ban do zařízení pro mladistvé zločince, kde bude jeho již tak citlivá duše jen dále zkvétat - bezvýchodnost konce umocněna na druhou.. ()

Reklama

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Scenár nie je celkom "čistý" (tradičné hororové blbé jednanie niektorých postáv), ale gradácia od nervozity (prvá polhodina) k napätiu (druhá polhodina), obhrýzaniu nechtov (zvyšok) až k depresii (po filme) funguje bezchybne. Francúzske Frontiéres je síce ešte intenzívnejšie a prerod hlavnej hrdinky na killerku je tam presvedčivejší, ale ako pohľad Britov na prehnane chránené práva detí, ktoré "nevedia, čo od dobroty", je to naozaj zaujímavé a k veci. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to nadpriemerný thriller. Má dosť dobrý príbeh o jednom páre, ktorý sa rozhodne stráviť príjemný víkend mimo mesta, aby si užili oddych v prírode, lenže im ho skazí prítomnosť skupiny teenagerov. Tí začnú robiť problémy, ktoré neustále stupňujú a po náhodnej smrti psa ich vodcu musí mladý pár bojovať o svoje životy pred presilou a navyše v prostredí, v ktorom majú nevýhodu. Spracovanie nie je zlé, ale dalo sa z toho získať aj viac. Úvodná fáza mohla byť trochu kratšia, ale zase ideálne zoznámi so všetkým dôležitým a keď sa to už rozbehne, tak sa už stále niečo deje až do konca. Až na pár trochu možno až hlúpejších scén to celý čas pôsobí úplne realistickým dojmom, pričom je to dobre zvládnuté, ale mám tu dva problémy. Záporná strana, teda teenageri tu majú až príliš moc priestoru, bol by som radšej, keby bol film hlavne z pohľadu páru, alebo v tomto prípade skôr ženy na úteku a teenageri by predstavovali len zlo, ktoré môže kedykoľvek prekvapiť. A prakticky tu úplne chýbajú nejaké výnimočnejšie situácie, na ktoré by sa dalo spomínať. Takže celý čas sa na to dobre pozerá, lenže mi tu chýba niečo, čo by ma skutočne zaujalo. Výnimkou je jedine záver, ktorý pôsobí teda skutočne nepríjemne a rozhodne zapôsobí. Čo sa týka možno až hororovejších prvkov, napätie som nepocítil takmer vôbec a aj tých drsnejších momentov je len pár, ale v tomto prípade išlo tvorcom evidentne hlavne o to, aby to celé pôsobilo čo najsurovejším dojmom a to sa mi aj celkom podarilo. Herecké obsadenie nie je zlé, hlavný priestor tu má postava ženy, ktorá nesklame, poteší Michael Fassbender ako jej priateľ, len ma moc nebavili postavy teenagerov, keď už dostali toľko priestoru, tak mohli byť zaujímavejší. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, všetko funguje tak, ako aj má, takže nemám problém. Podobný typ filmu si rád občas pozriem a Jazero smrti žánru tiež hanbu nerobí, ale kvôli spomínaným záporom je skôr len na jedno pozretie. 61% ()

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Ano, s mladými už to opravdu není co to bývávalo a tenhle film dává tomuto názoru za pravdu hodně, ale opravdu hodně drastickým a sugestivním způsobem. Příběh o nahánění páru bandou útočníku není nijak originální, jenže to by těmi útočníky nesměla být banda zkažených a nevychovaných puberťáků. A ty jsou vykresleni opravdu věrohodně a budete je nesnášet hned po prvním střetnutí. A pár je navíc velice sympatickej a v podobné situaci bych se asi zachoval stejně. Ale nejdůležitější je tady atmosféra. Ta je tady opravdu vynikající a ten vzrůstající pocit bezmoci se z filmu přenesl i na mě. Tu úplnou bezmoc navíc korunuje nekompromisní závěr, kterej jsem opravdu nečekal a byl fakt docela krutej. Britové dokázali, že umí budovat atmosféru v hororech v poslední době asi nejlíp. Překvapivě hodně mrazivý zážitek. 80% ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (16)

  • Tržby z celosvětových kin byly 4 miliony amerických dolarů. (NIRO)
  • Na konci filmu jeden z členov partie odstraňuje videá, na ktorých je zachytené násilie. Video súbory sú príliš malé na to, aby to boli videá (jeden má napríklad 29 kB). (Pat.Ko)

Reklama

Reklama