Reklama

Reklama

Jazero smrti

Trailer

Steve vzal svoju priateľku Jenny na romantický víkend k jazeru Eden, aby ju v lone panenskej prírody požiadal o ruku a niekoľko dní spolu strávili v pokoji a samote. Miestna príroda pri zaplavenom lome však nie je až tak nedotknutá, ako sa zdá, a ani zamilovaný párik tu nie je sám. Prichádza partia pubertálnych výrastkov z neďalekej dediny, ktorých jedinou náplňou trávenia voľného času je vzájomná šikana, vandalstvo, násilie na slabších, týranie zvierat a drzé predvádzanie sa pred druhými. Tínedžerom sa nepáči, že na ich obľúbené miesto vnikli votrelci. Steve sa snaží s nimi vyjednávať, ale zbytočne. Nebezpečný kolotoč hrôzy sa rozkrúti vo chvíli, keď partička ukradne Stevovo auto a potýčka sa skončí smrťou psa jedného člena gangu. Skupinka na čele s psychopatickým mladíkom sa im rozhodne pomstiť spôsobom, ktorý sa vymyká ľudskému chápaniu. Rozpúta vražednú hru na mačku a myš, v ktorej sa napätie postupne vyhrotí až do extrémne brutálneho násilia a dvojica zaľúbencov musí doslova bojovať o holý život. Ale utiecť pred bandou nepríčetných tínedžerských násilníkov nebude také jednoduché. Bude to dokonca nemožné! (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (1 292)

Renton 

všetky recenzie používateľa

Scénář: James Watkins .. Volná britská variace na Deliverance. A vcelku sympatická, byť se zázraky nedějí a klady/neduhy subžánru exploitation jsou zachovány. Technicky zpracované velice slušivě, hudba výtečná - jen třeba akceptovat nepochopitelnou krutost dětských protagonistů (nebo se smířit s tím, že děti jsou rok od roku nehoráznější, podlé svině) a občasnou hloupost všech zúčastněných (obětí i vrahů). ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Surový snímok, ktorý k nám v tichosti dorazil z Anglicka dokazuje a aj ukazuje, ako by mal vyzerať a kam by sa mal uberať tento thrillerovo-hororový žáner. Partia puberťákov, ktorá spočiatku znepríjemňuje výlet mladému páru pri jazere a neskôr ich ohrozuje na živote, je to, čo dnes vídame čoraz častejšie. To že takýchto dvanásťročných vygumovancov denne stretávame na každom rohu, dáva tomuto filmu zvláštny nádych až mrazivej reality. Bodné rany nožom, ktoré spútaný muž okúsi od každého machra z tejto partie je silnou kávou pre diváka. Samozrejme, nesmie chýbať mobil aby si to mohli nahrať a jeden druhého vydierať. Táto scéna je vrcholom, no zároveň aj zdvihnutým prstom pre všetkých rodičov a samozrejme jedna z najdrsnejších scén. Aj keď som tušil ako sa to skončí, nechcel som aby to takto dopadlo. Priznám sa, že po záverečných titulkoch som to musel rozdýchať a ešte niekoľko minút som hľadel do blba...Komu nevoňal Texaský masaker, Wolf Creek, Motel smrti alebo podobný Fanny Games USA, nech sa tomuto snímku vyhne. Zvyšok, hor sa na jeden z najlepších hororov tohto roku. NO, a ja už idem na ulicu a prvému 12- ročnému vylepím takú-nazvime to preventívnu. Film 9/10. ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Až znepokojivo reálny a brutálny horror, zatiaľ jednoznačne najlepší mrazivý príbeh za posledných pár rokov. Porcia napätia je brilantná, príbeh (aj napriek štandardnej zápletke) maximalizuje svoj potenciál a už po úvodných minútach začína vyvražďovacie inferno, pekelná jazda smrti. Mladí herci sú ukážkou herectva v existenciálnych situáciách, od hnevu až po zúfalstvo som im veril každé slovo, každý výkrik. Záver je absolútne unikátny, viac takýchto filmov. 95%. ()

freddy 

všetky recenzie používateľa

Zvláštní film, u něhož se nemohu s chováním postav jako divák ztotožnit. Tak zaprvné, já bych z té pláže odjel ihned (nejdéle druhý den ráno) poté, co se objevil náznak konfliktu, protože teenagery, zvlášť když se jen někde poflakují a jsou ve skupině a projevují se stylem, že chtějí za každou cenu vyvolat konflikt, není příliš radno podceňovat. To je názor, který jsem zastával už před začátkem filmu a díky filmu jsem se v tom jen utvrdil, já jsem zkrátka člověk, který nevyvolává konflikty a kterému je jasné, že s blbcem a konfliktním člověkem se nikdy nedá rozumně dohodnout, a proto bych na nic nekoukal, ani na to, jak budu vypadat před svou holkou, a okamžitě bych odjel. A když jsem si tohle na začátku filmu řekl, tak už se pro mě staly veškeré další situace a scény nesmyslnými a daly mi zapravdu v mém prvotním názoru, že tohle nedopadne dobře. Nicméně dějově to bylo zajímavé, tak jsem film nakonec dokoukal, ale bylo to se silnou skepsí a hlavně děj byl jasně předvídatelný, někdy v půlce mi bylo jasné, že jestliže to alespoň jeden z ústředního páru přežije a dorazí do města, ze kterého ti parchanti pocházejí, tak ho dodělají rodiče těch parchantů, jediná možnost záchrany byla zmizet z tohoto města a dorazit do nějakého jiného města, ale to scénárista samozřejmě nemohl dopustit, v důsledku čehož jsem se utvrdil v tom, že tenhle film je založen na principu dovést jednání jednotlivých postav až do absurdního vrcholu. Celkově film vnímám jako jednu velkou fantasmagorii jednoho scénáristy, ale protože to bylo koukatelné, protože jsem nad filmem přemýšlel ještě hodně dlouho poté, co skončil, a protože se mi o tom filmu nakonec i zdálo, tak uděluji alespoň průměrné tři hvězdy. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Ešte môžete prestať.“ Nebudem to sem ani vypisovať, taký som znechutený, každopádne tucty spoilerov sa nachádzajú v mojej dole linkovanej recenzii. Dodám snáď len toľko, že si nepamätám, kedy som posledný raz videl film s takým nelogickým scenárom. Ani „zvyšok“ nie je „nič moc“: výprava pozostáva z jedného jazera a päťdesiatich stromov, gore vyložene na efekt (zvlášť smiešne sú komiksové zvuky, aké vydáva nôž, režúci človeka), poslednou scénou pred zrkadlom skutočne neviem, čo chcel kto povedať... no vrcholom je práve doslova a do písmena nelogický scenár. Snáď KAŽDÚ MINÚTU niektorá z postáv (kladných aj záporných) urobí niečo, čo nemá logiku a čo by za daných okolností nikto normálny v lese nerobil. Aj keď mám rád hixploitation, žiadny zázrak som pre istotu nečakal – ale až takýto malér tiež nie. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/hixploitation/323-jazero-smrti-20- ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (16)

  • Je možné všimnout si změn na oděvu Jenny (Kelly Reilly), který je zprvu mokrý a zablácený (poté, co se skrývala pod vodou pod dřevěnou chatrčí), aby byl krátce nato bez jediné skvrnky, opět celý černý. (Conspi)
  • Na konci filmu jeden z členov partie odstraňuje videá, na ktorých je zachytené násilie. Video súbory sú príliš malé na to, aby to boli videá (jeden má napríklad 29 kB). (Pat.Ko)

Reklama

Reklama