Reklama

Reklama

Po úspešnom zásahu kapitána Damiena Tomasa proti bossom drogových  gangov mu zločinci prisahali pomstu a nachystajú pascu.  Polícia mu podhodí v kuchyni tri kilogramy heroínu a potom ho falošne obviní a zatkne. Medzitým skupina tínedžerov náhodou nafilmuje kamerou špinavú akciu skorumpovaných tajných agentov vedenú Rolandom (Pierre-Marie Mosconi) z bezpečnostnej agentúry, ktorí vystrieľali posádku policajného auta a a zanechali ho v 13. okrsku, aby z tejto masakry mužov zákona falošne obvinili gangy a rozpútali v gete občiansku vojnu. Po týchto udalostiach skorumpovaný šéf bezpečnostnej agentúry Walter Gassman (Daniel Duval) dostane vysokú províziu od magnáta Harriburtona, ktorý chce v gete postaviť komplex budov. Situáciu chce zneužiť na to, aby prinútil francúzskeho prezidenta súhlasiť s použitím atómovej zbrane proti obyvateľom kriminalitou prerasteného 13. okrsku. Tínedžera, ktorý nafilmoval vraždu policajtov a skutočných páchateľov pri čine, naháňa polícia, ale chlapcovi sa podarí včas odovzdať pamäťovú kartu Leïtovi. Práve vtedy mu zavolá špeciálny policajný dôstojník Damien a opäť ho požiada o pomoc. Dvojica priateľov spolupracuje s bossmi piatich nebezpečných gangov, aby spoločne zozbierali dôkazy a dokázali prezidentovi, že ide o vražedné sprisahanie vplyvných podnikateľov proti  obyvateľom geta. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (329)

PROROK14 

všetky recenzie používateľa

Ak som dal prvej časti ***** tak musím aj tejto. Asi nieje veľa užívateľov, ktorí dajú plný počet, ale v rámci takej akčnej podívanej to uspokojí na 100%. Ja osobne nemám nič, čo by som mohol tomuto filmu vytknúť. Akčné scény (všetky) sú krásne prehľadné, dynamické a rychlé. Nenašiel som žiadne hluché miesto alebo pauzu, kde by film stratil na obrátkach. Veľmi odporúčam všetkých, ktorí majú radi akčné filmy tohoto typu. 85% ()

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Pribehom megablbe, ovsem akciou (bojovky a parkour) slusne, momentami az vynikajuce, hoc chlapci miestami "len" recykluju samych seba. Strih v tychto dynamickych pasazach dost prehladny, co zaroven potesilo ako i vyvolalo smutny povzdych nad tym, ze keby bol takto nejak zostrihany Transporter 3 s Jasonom.....mohlo to byt par tyzdnov dozadu ovela zabavnejsie poezeranicko. Vlastne, uplne najlepsie by bolo keby Jason a tim od Banlieue maly prsty v rovnakom projekte... [Berlinale 2009]. ()

Reklama

Mahalik 

všetky recenzie používateľa

Mazal tov! Je smutný, že Francie bude mít v budoucnu prezidenta, který neumí vystupovat na veřejnosti a nechává si radit od člověka, jehož pytle pod očima dokazují, kam až může zajít workoholismus. To mě štvalo, protože rozhodnout o osudu 13 Okrsku bez vlastní iniciativy je fakt trapný, ale jelikož v tomhle filmu zabijí slečna svým copem, je naopak trapný se tomu divit. Ale protože jde o relax, není Okrsek zas až tak marný. Navíc David Belle je borec a zvládnul by předběhnout i Usaina Bolta. Pokud něco filmu sráží body, pak je to neidentifikovatelná hudba. Indické hip-hop tracky se spíš hodí do moderní čajovny a ne do akčního filmu. Naneštěstí se nad tím nebudete dlouho zaobírat. Parkour je znovu na scéně. To ty chlapy fakt nebolí kotníky? Tssss... ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"THEY ARE CRIMINALS PASSING THEMSELVES OFF AS COPS." ---------- Po geniálnej jednotke som sa veľmi tešil na expanziu parkourovej akcie, francúzskeho rapu a ďalší pohľad zvnútra do pekla na Zemi - Okrsku 13. Udiať sa udialo. Príbeh v jednotke nebola síce nejaká extra trieda, no tu to bolo až tak zúfalé, že akčné scény som si nedokázal vychutnať tak intenzívne, ako predtým. V prvom filme sa držali relatívne v medziach reálnosti, tu boli ako Jet Li - odtrhnutí z reťaze. A tá rapídna rasová zmena obyvateľstva Dištriktu 13 v úseku troch rokov, to radšej komentovať ani nie je potrebné. ()

c.tucker 

všetky recenzie používateľa

Čekal jsem opět nějaký parkourový nářez a nic moc se nekonalo (Leito jednou utíkal před DISS, ale to nepokryje celý film). Akční souboje byli zaměřeny hlavně Damiena a Leito jen přihlížel. Děj je v porovnání s předchůdcem opravdu slabý a hlavní záporné postavy jsou velmi směšné. Konec byl pro mě velkým sklamáním. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (7)

  • Film sa natáčal v Paríži vo Francúzsku a Belehrade v Srbsku. (Laslo)
  • Ve scéně, kdy Damien (Cyril Raffaelli) bojuje v sídle drogových magnátů a urputně se snaží uchránit cenný umělecký obraz, padá během palby nepřátel obraz přední stranou na zem. Když jej však v dalším záběru Damien (Cyril Raffaelli) odkopne do místnosti s kokainem, je na zemi stranou zadní. (DivX)
  • Vojáci střežící brány do okrsku 13 byli vyzbrojeni útočnými puškami typu Heckler & Koch XM 8. (JohnSmith)

Reklama

Reklama