Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cecilia zostáva verná Arnovi a pomaly sa napĺňa čas, ktorý si má odpykať za hradbami kláštora. Arn slúži ako templár vo Svätej zemi, kde sa vyznamenal v bitke proti Saladinovi a od templárskeho veľmajstra si pred rokmi vyslúžil glejt, ktorý mu mal zaručiť návrat do vlasti spolu so všetkými poctami, keď rád opustí. Keď však glejt ukáže so žiadosťou o návrat domov, nový veľmajster ho roztrhá. Arn musí znovu zostať bojovať s križiakmi proti Saladinovi, ale Saracéni templárov rozprášia. Cecília stále verí, že sa vráti a naplní sľub, ktorý si dali... (badygorila)

(viac)

Recenzie (84)

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Ještě o level lepší, než první díl. Dohromady více jak čtyřhodinová délka obou filmů se zde zúročila a ten příběh mne opravdu pohltil. Maximální respekt skandinávské kinematografii za to že stvořila takovýto historický epos. Perfektní herci, pěkná výprava a hudba, no prostě libůstka. Rytířská romantika, jak má být. ()

Kangaxx 

všetky recenzie používateľa

Historické filmy mám veľmi rád, škoda len, že v poslednom čase sa im tvorcovia vyhýbajú. O to viac však poteší, keď človek nájde nečakaný klenot, film, ktorý síce nie je známy, a však kvalitou predčí veľkú časť žánrových konkurentov. A práve takým filmom je Arn - nenápadný, ale skvelý, jednoduchý a predsa veľkolepý. Výprava sa mi neskutočne páčila, zábery spoľahlivo dotvárajú atmosféru. Vyzdvihnúť chcem tiež európsku triezvosť v scenári, postavy sú výborne nápísané, divák s nimi sympatizuje, prípadne ich nenávidí, hlavne však verí, že sa to všetko mohlo tak odohrať. Osudy hlavných aktérov sú stredoveko kruté, Arnovi a Cecílii človek ich lásku skutočne praje. Áno tento film má nedostatky (bojové scény sú síce na úrovni, no mohli byť dlhšie, armády mohli byť početnejšie a pod.), no celkový dojem je vynikajúci, v dôsledku čoho sa u mňa táto dvojdielna sága vyšplhala veľmi, veľmi vysoko v rámci rebríčka môjho obľubeného (historického) žánru. Verím, že naši severskí spolueurópania ešte nepovedali posledné slovo a v budúcnosti sa môžeme tešiť na ďalšie kvalitné filmové návraty do minulosti. ()

Reklama

Shit 

všetky recenzie používateľa

Tak druhej díl nakonec neni o moc lepší než ten první, což je teda kurva škoda, protože potenciál to mělo přímo gigantickej a taky v první polovině byl docela využívanej, kdy výprava je naprosto skvělá, kamera ještě lepší a hudba je jak z nějakýho americkýho historickýho velkofilmu a jako celek sem byl skoro nadšenej, chyběly tomu jen nějaký bitvy a souboje, jenže zhruba v polovině se v podstatě příběh z prvního dílu uzavře a další hodinu se trapně vaří z vody, všechno to, co bylo v první polovině nedosahuje tady ani 50% a celý to už jen tak pomalu dochcípává ke konci, sice je fakt, že v druhý půlce je celkem solidní bitva, ale daleko radši bych jí vyměnil za tu o Jeruzalém mezi Templářema a Saracénama, která je v půlce filmu nesmyslně přeskočená. Celkově to neni špatněj historickej film, navíc to vypadá, že to má v sobě nějaký švédský dějiny, ale podle mě to mohlo být daleko lepší nebo minimálně nabušenější, jelikož i těch pár střípků ze soubojů a bitev co tu jsou, jsou udělaný takřka perfektně ()

KarKulA 

všetky recenzie používateľa

Akčnější pokračování Arnova příběhu, které má sice víc filmových chybiček a nepřesností, ale je zato svižnější, napínavější a bohužel i smutnější. Celkově více akce, větší bitvy (i když pořád v rámci daného rozpočtu). Každopáně na závěr si neodpustím dodat todle: Do prdele s celým Hollywoodským pojetím středověku, trapnym patosem a moudrama - todle bylo totiž přesně to, co to naštěstí nemělo a bylo to zatraceně dobrý. Ještě bych málem zapoměla - super kostými a hudba. ()

Webb 

všetky recenzie používateľa

Velice povedené a na komorný projekt velice zajímavý příběh o tom, co předcházelo před sjednocením švédského království a v rámci možností natočeno s maximálně využitým potenciálem. Čtyři severské země se podílely na tomto historickém filmu, který díky nim vyniká úctihodnou výpravou, kamerou, ztvárněním, kostýmy, scénářem, včetně vykreslení charakteru Arna a Cecilie zasazeného do zdařilého příběhu o dvou dějstvích. Dále snímek oplývá působivým hudebním doprovodem a zdařilými souboji. Pěkná krajina či interiéry k tomu dozajista také patří. ()

Galéria (581)

Zaujímavosti (2)

  • Herci, kteří ztvárnili krále Knuta (Gustaf Skarsgård) a jeho syny Erika (Bill Skarsgård) a Jona (Valter Skarsgård), jsou ve skutečnosti bratři. Ve filmu si zahrál i jejich otec Stellan Skarsgård, a to Jarla Birgera Brosu. (Barghest)

Reklama

Reklama