Reklama

Reklama

VOD (1)

Adrenalinový nářez plný hrůzy a násilí! Po nečekaném hitu Rec, přichází pokračování, které si s předchozím dílem rozhodně nezadá! Do karanténou izolovaného domu, plného krvelačných bestií, vstupuje zvláštní jednotka, která má vše vyčistit a posbírat vzorky pro výzkum. Uvnitř ale čeká krvavé peklo, z nějž není úniku! (oficiálny text distribútora)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (864)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Chcem tým povedať, že ak sa to dostane von a budete musieť streliť do hlavy vlastné deti, bolo by fajn mať protijed.“ Komentár obsahuje spoilery. Prvý [REC] sa mi páčil (o trápnom americkom remake KARANTÉNA pomlčme) a na dvojku som sa tešil, nie riadne, ale tešil. Tvorcovia pokračujú v tom, čo sa páčilo minule (bleskové útoky, infikovanie telesnými tekutinami, nočné videnie, činžiak) a zároveň príbeh posúvajú originálnym smerom – kým prvý diel sa 90% času tváril ako „čistokrvná“ zombíčina, aby sme sa na konci dozvedeli, že „postihnutí“ boli v skutočnosti posadnutí diablom (!), dvojka s touto informáciou už začína, takže hoci sme v rovnakej budove (doslova PÁR minút po „jednotke“), dostáva príbeh vďaka nepríjemnému „satanskému motívu“ iný rozmer. Zároveň je to po dlhom čase prvý krvák, ktorý šikovne (v porovnaní s DOOMOM) vykráda mojich milovaných VOTRELCOV. Všetko sa samozrejme zvrtne v boj o holý život a hoci to má veľa logických lapsusov (ak kňaz vedel, o čo ide, prečo si so sebou nezobral o 20 chlapov viac?). Ale ani teraz mi to vďaka rozumnej dĺžke, drsnej akcii, dravej réžii a atmosfére neprekážalo. Kým prvý diel bol dráždivý originálnou myšlienkou „posadnutosť sa prenáša pohryznutím“, druhý diel (viď. retrospektíva „ako došlo k prenosu nákazy na moderátorku“) provokatívne ukazuje onoho „diabla“ ako slizkého červa (!). Prekážalo mi asi len to, že dej sa nikam dopredu neposunul a (takmer) sme skončili tam, kde minule, čo je troška neférové. P.S. Pre poriadok – nejedná sa o jednotku S.W.A.T. (jednotku S.W.A.T. majú len Američania, Španieli nie, je to podobná „zásahová jednotka“, ale prekladať ju ako S.W.A.T. je zavádzajúce) a to, že sa nejedná o zombíkov, sa prevalilo už na konci „jednotky“. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/satanske-horory-666/469-rec-2-8o- ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa

[REC]2 nepřekvapí tolik, jako jeho starší bratříček. Ale to tvůrci moc dobře věděli, a tak není pokračování nejlepšího španělského hororu stejné. Jedinými společnými znaky jsou opět digitální kamera a šmakující strašidelné momenty - už během prvních dvaceti minut jsem se klepal nervozitou. Jinak je ale "dvojka" spíše akčnější záležitostí. Není to na škodu, jen ta atmosféra už nezamlžuje svým mrazivým dechem objektiv tak dokonale, jako před lety. Jistě, spousta záběrů má stále své kouzlo a po režijní stránce jde na první pohled vidět upgrade, ale z "jedničky" jsem byl paf víc. Slabších pět hvězd, za ten adrenalin a ani vteřinu nudy. ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Pokračovanie horroru málokedy dopadne takto úspešne. Španieli opäť hodili rukavicu a hollywoodsky remake na seba určite nenechá dlho čakať. Ja ho ale po posledných skúsenostiach s určitosťou vynechám a budem si pamätať tento skvelý atmosferický horror, pri ktorom mi poskrúcalo črevá a tlak som mal vyšší ako pri infarktových stavoch. 80%. ()

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Hutnou atmosféru z jedničky, která málem skončila výměnou mých trenek, jsme pokročili k pořádné adrealinové jízdě. Přechod žánru je znatelný a i když atmosféra zůstává stejná, tak bát už se člověk tolik nebude. A to už tvůrci podle mě moc nezamýšleli a chtěli se posunout trochu dál Je to spíš o tý akci a o tom, jak to celé rychle uteče. Tempo je opravdu závratné a člověk tak tvůrcům odpustí i mírné nelogičnosti a nesympatické postavy ( ty puberťáci tam např. vůbec být nemuseli). Příběhově se to ale posunuje na úroveň, kterou jsem rozhodně nečekal a celkem se mi ta změna líbí. Stejně jako myšlenka na třetí díl. Jak jsem si po konci jedničky myslel, že točit pokračování nemá cenu a není moc v čem pokračovat (mýlil jsem se), tak teď se na trojku opravdu těším a možností na pokračování je nespočet. Navíc je zde další porce výborných nápadů jako např. přepínaní několika kamer a také pár opravdu výživných scén jako třeba zabití rachejtlí. Fanoušci jedničky nemohou být zklamáni.80% ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Kto chce byť v tom že REC je jeden z najlepších zombie hororov na svete, nech REC 2 nepozerá!!! Belaguero totiž búra zavedené postupy, kombinuje, predhadzuje iný pohľad, pričom stále dokáže prekvapovať. Je to zombie film? Je to satanistický film? Je to film o vraždiacich deťoch? Je to ducharina? Je to vírusový film? Je to dokument? Kde ho sakra zaradiť? Toto nedá každý. Welcome to the Next Level. Ako sa strašne teším na REC 3! Strašne! S čím príde, s čím len príde, keď po vôbec neplánovanej dvojke prišiel s týmto! Nepúštajte ho do sveta, pretože svet bude vyzerať ako to, čo ukázal zatiaľ len vo svojich kraťasoch. Ak to niečo natočí ako celovečerný film, to bude strašný masaker. Tu je budúcnosť hororu. Videné: 2x ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (14)

  • Pokračování si vyžádalo mnohem větší štáb, než první díl. Na projektu pracovalo přes 300 lidí. (KucC)
  • Dom, v ktorom sa film natáčal, sa nachádza v Barcelone, na adrese Rambla de Cataluña 34. (BoredKid)

Reklama

Reklama